Coronavirus, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Importanța tratamentului timpuriu în COVID-19 – VIDEO

Autor:

Cum ne tratăm înainte să intrăm în contact cu coronavirusul? Cuvântul cheie este prevenție! Dr. Adrian Marinescu, director medical Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, ne spune tot ce trebuie să știm, alături de Simona Dragomir, la Hello Sănătate TV.

Vezi toate articolele despre:
coronavirusCOVID-19prevențiequercetinăvitamina Cvitamina Dzinc

Ignorăm virusul sau ne preocupăm mai mult de posibilitatea de a ne infecta?

Informațiile cu privire la coronavirus sunt peste tot. Auzim tot felul de povești, sfaturi și recomandări și, de cele mai multe ori, în loc să stăm liniștiți că există rezolvări pentru toate aceste probleme, frica ne inundă corpul și ne face să ne creăm scenarii cât se poate de negre. Așadar, ce ar trebui să facem, încă de la primele simptome de răceală?

  1. Ne testăm

Testele sunt indispensabile în această perioadă. De aceea, este bine să avem în casă câteva teste COVID, pe care să le putem folosi dacă suspectăm că avem simptome. Rezultatul negativ poate să ne liniștească, dar este mai bine ca testele să se repete timp de câteva zile, pentru evitarea infectării altor persoane.

  1. În cazul în care suntem pozitivi, apelăm la un medic

Indiferent dacă ne tratăm acasă sau nu, este foarte important să anunțăm o persoană specializată, care să ne ofere un protocol de tratare în timpul celor 14 zile, dar să ne și monitorizeze starea de sănătate, iar dacă apar orice fel de modificări, să acționeze la timp în favoarea pacientului.

  1. Ne asigurăm că avem în casă un pulsoximetru

Cunoaștem faptul că unul dintre efectele negative ale virusului SARS-CoV-2 este acela că afectează în special plămânii. De aceea, o atitudine înțeleaptă este aceea de a ne procura un pulsoximetru, cu ajutorul căruia să ne măsurăm saturația în oxigen, iar dacă valoarea este sub 94% în mod constant, știm că avem nevoie de o evaluare la spital.

  1. Stil de viață sănătos și suplimente alimentare

Știm cu toții că sistemul imunitar nu are cum să se întărească peste noapte, indiferent ce facem. Din această cauză, cu precădere în perioada pe care o traversăm, organismul nostru are nevoie să fie ajutat, atât cu o alimentație sănătoasă, cu mișcare fizică și suplimente alimentare, adoptate ca stil de viață, nu pe o perioadă determinată.

  1. Respectăm orele de somn

Regulă general valabilă, dar nu întotdeauna respectată, somnul este un ajutor foarte important tot timpul, nu doar acum, de când ne confruntăm cu pandemia. Atât sistemul imunitar, cât și inima, dar și sănătatea mentală se află în strânsă legătură cu odihna și somnul.

Subiectele acestei emisiuni urmăresc:

  • Cum ar trebui să procedăm în momentul în care aflăm că suntem infectați cu virusul SARS-CoV-2?
  • Ce schemă de tratament se recomandă la domiciliu, pentru a preîntâmpina necesitatea de a merge la spital? De ce este important este să consultăm un medic și să nu ne tratăm „după ureche”?
  • Cât de importantă este testarea periodică? De ce se recomandă retestarea, chiar dacă rezultatul este negativ?
  • Cât de folositor este un pulsoximetru în casa fiecărui om? Cum interpretăm rezultatul pulsoximetrului și ce avem de făcut dacă valoarea saturației de oxigen este prea scăzută?
  • De ce întărirea sistemului imunitar nu este posibilă „peste noapte”? Care sunt obiceiurile sănătoase pentru un sistem imunitar puternic?

Pentru mai multe informații, vă invităm să accesați întregul material video, aflat la începutul acestui articol.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
coronavirusCOVID-19prevențiequercetinăvitamina Cvitamina Dzinc
Articolul anterior
Sinuzita – de la o simplă răceală la complicații serioase – VIDEO
Articolul următor
Care sunt cauzele durerii de genunchi? – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
CoronavirusTrăiește sănătos cu SimonaVideo