Frumusețe, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Îngrijirea părului în sezonul rece

Autor:

Frigul, vântul, umezeala ne pun la grea încercare părul. Dacă vrei să-ți îngrijești părul ca un profesionist, pune în aplicare sfaturile Cristinei Grama, cunoscut hairstylist, invitata Simonei Dragomir la Ziarul de Sănătate.

Vezi toate articolele despre:
frumusețehairstylistîngrijirea păruluivideo

Simona Dragomir: Bun găsit, dragii mei! Suntem la Ziarul de Sănătate cu o invitată specială și foarte dragă mie, Cristina Grama, hairstylist și fondator salon Fason. Bun venit, Cristina!

Cristina Grama: Bună, Simona! Mă bucur să vă găsesc!

Simona Dragomir: Și eu mă bucur că suntem împreună și la Ziarul de Sănătate! Mă lași, Cristina, să le spun celor care ne urmăresc că, practic, voi acolo la salon Fason vă ocupați de imaginea mea. Părul meu arată frumos sau nu, depinde de gust, eu zic că am un păr superb și datorită lor.

Cristina Grama: Un păr superb și ești foarte frumoasă!

Simona Dragomir: Eu la salon Fason mă răsfăț și de aceea mă bucur că astăzi suntem aici, la Ziarul de Sănătate, pentru că, știu sigur, Cristina are atât de multe lucruri să ne povestească și informații foarte utile, încât abia aștept să le dezvăluim aici împreună. Iar tema pe care am ales-o pentru astăzi este îngrijirea părului iarna. De ce am ales acest subiect, Cristina? Pentru că mie mi se pare că, iarna, părul parcă nu mai are aceeași textură, nu se mai aranjează la fel de ușor, are tendința să se electrizeze, îl purtăm pe tot felul de geci, cu glugă, cu căciulă… Hai să vedem, ce se întâmplă cu părul nostru iarna? Și apoi vreau și sfaturi astfel încât să arătăm superb și iarna.

Cristina Grama: Da, e adevărat că intervin aceste accesorii și ne acoperim părul, ceea ce este bine, însă majoritatea oamenilor, majoritatea fetelor, femeilor și doamnelor mai mult pun accent pe tratarea părului și hidratarea părului vara, deoarece soarele este mai evident că arde pielea, deci arde și părul. Însă este foarte important ca și iarna să avem grijă de părul nostru. De ce? Evident că la temperaturi de minus 2-3-10 grade, mergem la schi, în vacanță, părul nostru suferă și el la fel ca pielea atunci când este foarte frig. Părul nostru are compoziția lui, pe lângă multe proteine și alte ingrediente, 12% apă.

Simona Dragomir: Deci, iată, nu se poate fără apă!

Cristina Grama: Da, da, da, este viață și în corpul nostru se găsește 70% apă, astfel că depindem de apă. Și părul nostru are nevoie de hidratare, de apă, dar să avem grijă să-l ținem și protejat când este foarte frig.

Simona Dragomir: Și spuneai tu de schi, vacanță, chiar și dacă s-a terminat vacanța și ești în activitate, vântul, gerul, aerul când umed, când îl simți așa că nu poți respira, nările ți se lipesc atunci când este ger, și atunci și părul are de suferit. Se deshidratează nu doar vara, ci și iarna.

Cristina Grama: Da, Simona, părul nostru este hidrofob. Ce înseamnă aceasta? Înseamnă că el se comportă ca un burete. Și atunci când suntem în interior, aerul condiționat îl usucă și evaporă apa din el, când ieșim în exterior, umiditatea de afară îl face să absoarbă apa din atmosferă. El lucrează tot timpul și de aia ne și plângem că nu ține coafura, că s-a ridicat, s-a electrizat, e mai aspru, „m-am coafat și din nou mi s-a stricat coafura”…

Simona Dragomir: Mai ales că diferența de temperatură între interior, unde e mai cald, și afară, mai frig, este destul de mare…

Cristina Grama: E adevărat. De aceea, este foarte bine ca atunci când ne spălăm părul să folosim tratamente care se clătesc, după care tratamentele leave-in aduc un plus de hidratare. Aceste tratamente leave-in rămân pe păr.

Simona Dragomir: Stai puțin, ai zis tratamente leave-in. Ce înseamnă asta? Adică trebuie să fie ceva mai uleios produsul, hidratant, ce înseamnă tratamente leave-in?

Cristina Grama: Tratamentele leave-in sunt un fel de tratamente care rămân pe păr. Au proprietatea de a nu încărca părul, dar au toate ingredientele necesare pentru hrănire și hidratare.

Simona Dragomir: Deci nu îngrașă părul…

Cristina Grama: Nu încarcă părul…

Simona Dragomir: Nu îi schimbă aspectul, adică să pară mai gras, nespălat sau să fie nevoie să ne spălăm mai des cu acest tratament, ci doar firul de păr arată mai frumos, mai hidratat, mai strălucitor.

Cristina Grama: Acestea sunt proprietățile lui, dar mai are niște beneficii. În primul rând, în cazul în care îl uscăm cu foenul sau cu placa, aceste tratamente protejează. Ele au o cantitate mai mare de apă, care se evaporă în timp ce îl uscăm cu foehnul și totuși mai rămâne apă exact cât trebuie firului de păr.

Simona Dragomir: Ai pomenit de placă, nu mă pot abține să nu te întreb: este sănătoasă sau nu placa, folosirea ei, pentru frumusețea și sănătatea părului? Adică îți poate degrada în timp părul?

Cristina Grama: Tot ce este în exces poate fi dăunător și iarăși revenim la tipologia părului fiecărei persoane. Sunt persoane cu un păr genetic sensibil, care după ce au folosit placa de două-trei ori deja au părul în suferință, începe să se rupă, e mătuit, pentru că nu rezistă la acest tratament. Sunt persoane care se piaptănă cu placa, au un păr sănătos și își permit. Îngrijirea contează foarte mult, iar aceste tratamente leave-in chiar sunt importante. De asemenea, de la persoană la persoană, de la textură la textură, cantitatea se reglează în funcție de cât este necesar pentru fiecare persoană.

Simona Dragomir: Și tratamentele acestea leave-in care spui că ne ajută mai ales iarna, dar, iată, și dacă folosim foenul și placa zilnic sau destul de des, deci ne ajută indiferent de anotimp, se poți aplica acasă sau trebuie să vii la salon măcar o dată pe lună? Nu știu, mă gândesc că fac un tratament ceva mai puternic, un tratament cu substanțe mai concentrate pe care tu ca hairstylist știi să-l aplici, știi cum să masezi părul. Sunt tot felul de trucuri, cum să-l ții acolo în prosop. Am văzut eu cum usuci părul, așa prin mângâiere, ca și cum ți-ar face un masaj și nu prin frecare. Or, noi acasă, eu recunosc, cred că nu am întotdeauna răbdare și timp, și mai și frec părul cu prosopul. Iată sunt tot felul de trucuri pe care le înveți la salon și încerci să le aplici acasă și tu, dar nu-ți ies întotdeauna. Cum ai recomanda, să facem tratamentul acasă ori de câte ori ne spălăm sau măcar o dată pe lună să ajungem și la salon?

Cristina Grama: Ai atins mai multe subiecte. Să terminăm cu tratamentul leave-in. El este pentru acasă, dar noi îl folosim și în salon atunci când descurcăm părul după spălare, pentru că el ajută și la descurcarea părului. Dar sunt tratamente diversificate și mult mai concentrate pe care noi le folosim în salon…

Simona Dragomir: Și pe acelea nu le recomanzi acasă?

Cristina Grama: Se pot face, dar tratamentele pentru păr nu sunt de lungă durată, tratamentele pentru păr sunt pe viață. Noi trecem prin diferite faze în viață, trecem prin diferite schimbări hormonale, trecem prin diferite stări și anotimpuri, iar tratamentul se face în funcție de acestea. Tratamentul se face pe viață în sensul că părul are nevoie de o hidratare și tratare în general. La nivelul scalpului, pe un centimetru-doi, în funcție de fiecare, pielea degajă sebum în mod natural. Pe lungime și vârfuri nu ajunge prin pieptănare suficient sebum. De aceea, pe lungime și vârfuri trebuie să avem grijă. Părul putem considera că este un material care trebuie tratat pentru a-l putea avea frumos, sănătos, proaspăt și strălucitor toată viața. Așa cum cu un fier de călcat calci o cămașă, iar după 100 de călcări aceasta s-a îngălbenit, s-a subțiat și s-a rupt, părul nostru întâlnește în viața lui destul de multe intemperii: îl uscăm cu foehnul, îl ardem cu placa, îl vopsim, îl nuanțăm, îl decolorăm, mergem la piscină, chiar și apa de la chiuvetă conține calcar și clor, vântul, briza mării…

Simona Dragomir: Și iarna, gerul, temperaturile scăzute, toate acestea influențează calitatea, structura părului. Deci, tratamentul acesta leave-in ar fi un sfat și alte sfaturi acum de iarnă, ce ar mai ajuta?

Cristina Grama: Un tratament mai consistent ar fi acasă, pentru că la salon noi avem grijă și personalizăm în funcție de necesitatea fiecăruia și de textura părului. Dar acasă, pentru cine are părul uscat și vrea să facă un spa, o hidratare, poate să umezească părul înainte de spălare, să aplice o mască, să folosească un prosop umezit în apă caldă pentru a deschide puțin cuticula firului de păr și în timpul acesta poate să citească o carte sau să privească un film, 10 minute ar fi ideal, după care se clătește și se spală cu două șamponări părul și apoi se aplică masca de final în mod normal, după care stai 2-3 minute, clătești și tamponezi părul cu prosopul. Cum spuneai, nu se freacă. Părul, când este ud, este mai sensibil, cuticula se deschide la apă caldă, se înmoaie și este mai sensibilă. De aceea, se tamponează până se scoate surplusul de apă, după care se aplică produsul leave-in și se usucă părul prin masaj ușor.

Simona Dragomir: După ce aplici tratamentul leave-in nu mai clătești, rămâne pe păr?

Cristina Grama: Tratamentul leave-in rămâne pe păr.

Simona Dragomir: Este etapa finală?

Cristina Grama: Da.

Simona Dragomir: Iată, sfaturi de care putem ține cont acum iarna. Cristina, vreau să ne vorbești un pic și despre carte. Știu că ai scos un fel de enciclopedie. Nu cred că mai există așa ceva, este superbă această carte. Dacă mă lași să o răsfoim un pic, să arătăm cât de frumos este prezentată întreaga lucrare, pe capitole, așa cum te-ai gândit tu și a conceput-o. Avem și poze extraordinare. Eu o recomand. Te las pe tine să ne spui. „Arte împletite în păr”, așa se intitulează această enciclopedie a părului, scrisă de Cristina Grama.

Cristina Grama: Mulțumesc frumos! Da, este, într-adevăr, în primul rând, o carte frumoasă, dar în al doilea rând și nu în ultimul rând utilă. Pentru vizualul cărții mulțumesc Cristinei One. O recomand tuturor femeilor. Am conceput acest material plecând de la stiluri, plecând de la proporții, plecând de la textura firului de păr și consistența acestuia și am parcurs step by step tot ce înseamnă tunsoare, culoare și styling, iar apoi cum se transformă toate acestea la un loc devenind fenomen artistic. Părul nu este unitar, ci ține foarte mult de sănătate, de frumusețea interioară, spirituală și foarte mult ține de creativitatea fiecăruia și de îngrijire.

Simona Dragomir: Cristina, îți mulțumim pentru sfaturile date! Pentru cei, cele care ne-au urmărit și vor să ajungă la tine astfel încât să beneficieze de toate aceste tratamente minunate, repet, Cristina Grama este de găsit la salon Fason, este fondatoarea salonului Fason. Garantez pentru atmosfera minunată care există acolo, eu ori de câte ori ajung la salon Fason mă simt răsfățată și plec așa pe un norișor, mi se pare că arăt și mai bine, că părul meu arată și mai frumos. Îți mulțumesc, Cristina, pentru sfaturi și pentru tot ceea ce faci cu echipa ta minunată! Te aștept să revii aici, la Ziarul de Sănătate, că mai avem multe de povestit.

Cristina Grama: Mulțumesc!

Simona Dragomir: Atât pentru astăzi, dragii mei. Iată au fost câteva sfaturi acum iarna cum să avem grijă de părul nostru astfel încât să rămână sănătos, frumos. Alături de noi s-a aflat Cristina Grama, hairstylist, fondatoarea salonului Fason. Rămâi cu noi la Ziarul de Sănătate pentru că mai avem multe de povestit și noi te așteptăm cu drag. Pe curând!

Etichete articol:
frumusețehairstylistîngrijirea păruluivideo
Articolul anterior
Alimente ce pot preveni bolile rinichilor
Articolul următor
Reconstrucția sânului
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
FrumusețeTrăiește sănătos cu SimonaVideo