Frumusețe, Luana Show, Video

Obsesia pentru operații estetice – VIDEO

Autor:

An de an ne propunem obiective. Să învățăm o limbă străină, să fim mai organizați sau să vizităm Parisul. Unele dintre acestea le atingem, pe altele nu. Câteodată ne dăm seama că aveam nevoie de acel obiectiv, alteori realizăm că a fost o prostie să ne propunem așa ceva.

Vezi toate articolele despre:
frumusețevideo

Un lucru rămâne destul de sigur. Frumusețea este și va rămâne o dorință pentru foarte multe persoane, motiv pentru care există și cazul în care, odată începută schimbarea fizică, oamenii nu mai știu să se mai oprească. Vorbim, bineînțeles, despre operații estetice și obsesia pentru a arăta tot timpul „mai bine”.

Luana discută alături de dr. Genoveva Nagy, homeopat, despre operații estetice și obsesia pentru astfel de intervenții, la Hello Sănătate TV.

Cea mai bună versiune a noastră stă în…

Operații estetice! Ar zice unele persoane, mai ales cele care au luat această decizie și se bucură de rezultate, având convingerea că în sfârșit sunt cine vor să fie. Mai ales în ziua de astăzi, fiind conectați la tehnologie, avem acces nelimitat la conturile, pozele și paginile actorilor, cântăreților, dar și prietenilor, iar în cele mai multe cazuri, pozele lor transmit vieți perfecte, aspecte fizice frumoase, fără riduri, piele lăsată, grăsime dispusă inegal, nasuri mici etc. De aici se naște și acest regret lăuntric de a nu fi suficienți, de a nu arăta ca vedeta X, de a nu fi destul de „frumoși”, oricare standard al frumuseții am urma.

Desigur, unele persoane chiar suferă din cauza anumitor defecte fizice și apelul la operațiile estetice poate fi justificat. Însă, în momentul în care acestea devin recurente și frazele „încă o operație îmi mai fac și mă opresc” sau „după ce o să îmi modific și bărbia, voi fi fericit”, se transformă în idei-forță și deja lucrurile nu se mai desfășoară pe argumente raționale și totul devine o obsesie.

De fapt, dorința de schimbare stă într-o nevoie emoțională de validare, ce poate să își aibă originile chiar în perioada copilăriei, când copilul a simțit că nu este suficient, că nu face nimic bine și că nu este conform standardelor părinților.

Nu există intervenții fără risc

Până și medicii recunosc acest lucru. Nu există intervenții estetice fără riscuri. Indiferent cât de experimentată ar fi persoana care execută operația, există și situații în care lucrurile să nu iasă conform așteptărilor, pentru că fiecare organism reacționează în mod diferit. De aceea, cu toate că există un tipar al „perfecțiunii” precum russian lips sau Angelina Jolie lips, fiecare pacientă are nevoie să se consulte în prealabil cu un specialist, pentru a se stabili ce i se potrivește pentru corpul acesteia.

De ce nu i se potrivesc oricui tiparele care sunt la modă?

Cu toate că unele persoane se nasc cu anumite asimetrii (de exemplu, partea dreaptă a feței este diferită de partea stângă), nu de puține ori s-a constatat că în momentul în care se execută o operație, cu toate că există acea simetrie, aspectul nu este unul foarte frumos, în primul rând pentru că se pierde acel diferențiator al persoanei care și-a dorit schimbarea.

În același timp, mai ales în cazul umplerii buzelor, există posibilitatea ca substanța introdusă, de-a lugul timpului, să se miște de la loc, iar aspectul să nu mai fie deloc cel pe care pacientul și l-a dorit.

În cadrul acestei emisiuni s-au discutat următoarele subiecte:

  • De ce apelează lumea la operații estetice? Din necesitate sau moft? Ce se ascunde în spatele dorinței de schimbare?
  • De ce a devenit o adevărată obsesie dorința de a fi „mai frumos”?
  • Cât de mult contează să ne păstrăm propria identitate atunci când decidem să ne facem operații estetice?
  • Ce riscuri presupun operațiile estetice, din punct de vedere emoțional?

Pentru mai multe informații, vă invităm să accesați întregul material video, aflat la începutul acestui articol.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
frumusețevideo
Articolul anterior
Puterea de autovindecare – VIDEO
Articolul următor
Cum ne alegem soțul/soția? – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
FrumusețeLuana ShowVideo