Interviuri, Luana Show, Video

Poveștile de sărbători se scriu pe muzică – VIDEO

Autor:

A umblat lumea în lung și în lat. De peste 40 de ani abordează genuri muzicale diverse, de la jazz la fado, folk sau muzică tradițională. Cântă din suflet și transmite prin muzică emoțiile pe care le poartă în suflet.

Vezi toate articolele despre:
colindeCraciunmuzicăsărbătorivideo

Invitatul Luanei din această emisiune, Nicu Nicușor, este muzician și nu numai. A venit în studioul Hello Sănătate TV pentru a ne colinda în calitate de muzician, lăsând acasă funcția de profesor universitar de matematică.

Nu oricine poate cânta colinde

Spuneam ceva mai sus că Nicu Nicușor este muzician și nu numai. Nu numai, pentru că este un păstrător al tradițiilor și al muzicii vechi și bune. Încă din primele minute ale emisiunii, având în vedere că este vorba despre perioada Crăciunului, alături de semnificațiile spirituale și tradiționale ale acesteia, Nicu Nicușor vorbește despre colinde. Și aflăm astfel că este vorba despre mai mult decât niște cântece cu o linie melodică plăcută și versuri ce au legătură cu Nașterea Domnului, zăpadă, zurgălăi și ler. Este vorba despre energia transmisă de către cel care cântă colinde, despre dragostea și dăruirea cu care le interpretează. Motiv pentru care, chiar dacă oricine poate învăța colinde și să le cânte, dar nu oricine poate transmite cu adevărat greutatea mesajului lor.

Mai ales că, așa cum ne spune și Nicu Nicușor, la noi în țară colindele sunt cu adevărat speciale și au în centru Nașterea Domnului, ieslea, boii, cei trei magi, Fecioara Maria care nu are unde să nască, înainte de versurile oricărui colind autohton care se concentrează mai ales pe iarnă, Moș Crăciun și cadouri.

Povestea din spatele unui cântec – esențială în deslușirea mesajului

Una dintre calitățile pe care Nicu Nicușor le are atunci când se află pe scenă, în afară de faptul că vorbim despre vocea plăcută, este aceea că înainte de orice cântec, spune povestea din spatele acestuia. Pentru că putem asculta cântece la nesfârșit, chiar și în limbi străine, iar linia melodică poate să ne atragă, să ne fie pe plac, dar în momentul în care descifrăm mesajul și ne dăm seama ce transmite cu adevărat, întregul cadru formează un întreg. Muzică, versuri, poveste, visare, toate ne conduc spre adevărata semnificație a actului artistic căruia îi suntem martori.

Cum își dă seama că povestea cântecului are succes? Tot mai mulți tineri participă în calitate de spectatori la concertele lui Nicu Nicușor, chiar dacă este vorba despre generații diferite. Totuși, un lucru este sigur. Indiferent de generația în care te afli, iubirea, suferința, dorul, trăirile sunt aceleași, oricât de mult am încerca să le ascundem sau să fugim de ele. Suntem oameni cu emoții pe care le trăim la fel, chiar dacă momentul în care apar sau intensitatea lor se manifestă diferit.

Vă invităm să aflați mai multe despre povestea de viață a lui Nicu Nicușor și să îi ascultați muzica din materialul video aflat la începutul acestui articol. Astfel, veți putea înțelege:

  • Reprezintă muzica o poartă către copilăria fiecăruia dintre noi?
  • Ce înseamnă să cânți pe o scenă? Este necesar doar să ai talent sau contează și ce trăire ai atunci când cânți?
  • Construiește muzica punți între generații?
  • Cât de mult contează povestea din spatele oricărei melodii, în afară de linia melodică?
  • Perioada Interbelică, cea mai frumoasă perioadă muzicală?
  • Ce înseamnă viața de artist?

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
colindeCraciunmuzicăsărbătorivideo
Articolul anterior
Tratamente moderne în stomatologie – VIDEO
Articolul următor
Trombembolismul venos – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
InterviuriLuana ShowVideo