Sănătate, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Tratamente moderne în stomatologie – VIDEO

Autor:

Zâmbetul strălucitor este un atu în interacțiunile noastre cotidiene, dar o dantură sănătoasă are un rol și mai important decât cel estetic. De aceea, vizitele la stomatolog ar trebui să devină o rutină, mai ales că medicina dentară utilizează tehnici de ultimă generație pentru rezultate eficiente și confortul pacientului.

Vezi toate articolele despre:
stomatologietehnică dentarătratament stomatologictratamente moderne

Dinții ne ajută să mărunțim alimentele pe care le consumăm, îndeplinind astfel adevăratul rol pe care îl au în procesul de hrană. Problemele la nivelul danturii, dincolo de neplăcerea creată de durere, vor provoca și dezechilibre digestive, cauzate de imposibilitatea de a mesteca hrana corect.

Despre tratamente moderne în stomatologie și ce presupune un laborator de tehnică dentară ne vorbește invitata Simonei Dragomir la Hello Sănătate TV, doamna dr. Antoaneta Fischer, medic stomatolog.

Perioade lungi fără dantură în timpul tratamentelor stomatologice? Un aspect de domeniul trecutului.

În prezent, toată structura de tehnică dentară s-a axat, în proporție de 60-70%, pe tehnologie digitală, scurtând astfel timpul necesar finalizării unei lucrări. Dacă înainte, procesul de realizare a unei lucrări dentare dura câteva zile, acum, același tip de lucrare necesită un interval de la 10-15 minute, până la o zi, în funcție de materialul utilizat. Aceste noi metode reduc considerabil timpul necesar tratamentului stomatologic, dar și suferința pacienților.

Ce veți afla urmărind emisiunea?

Simona și invitata ei au discutat despre activitatea care se desfășoară într-un laborator de tehnică dentară și care sunt tehnologiile folosite. Doamna doctor Antoaneta Fischer a explicat și procedurile de execuție a lucrărilor dentare, durata acestora, diferența dintre lucrările realizate în laboratorul de tehnică dentară și cele din cabinetul stomatologic. Un alt subiect abordat în emisiune a fost tehnologia CAD/CAM și tipurile de lucrări dentare care pot fi executate cu ajutorul ei.

Dacă doriți să urmăriți întreaga discuție, puteți accesa linkul disponibil la începutul acestui articol!

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
stomatologietehnică dentarătratament stomatologictratamente moderne
Articolul anterior
Te confrunți frecvent cu disconfortul digestiv? Iată 10 cauze ale balonării!
Articolul următor
Poveștile de sărbători se scriu pe muzică – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateTrăiește sănătos cu SimonaVideo