Luana Show, Nutriție, Video

Refluxul gastroesofagian și infecția cu Helicobacter pylori – Video

Autor:

Alimentația necorespunzătoare, emoții trăite la o intensitate mare, stresul sunt doar câteva dintre cauzele bolii de reflux gastroesofagian, afecțiunea care se întâlnește tot mai des în rândul populației.

Vezi toate articolele despre:
dietădigestieHelicobacter pylorireflux gastroesofagianvideo

Raluca Schachter, nutriționist clinic și coach în Metabolic Typing®, invitata Luanei la Hello Sănătate TV, povestește în această emisiune ce este boala de reflux gastroesofagian, dar și care este raportul acesteia cu Helicobacter pylori.

Ce este boala de reflux gastroesofagian?

Boala de reflux gastroesofagian reprezintă procesul prin care alimentele din stomac se întorc în esofag din cauza sfincterului, o componentă importantă a stomacului care, dacă nu se închide corespunzător, provoacă acest disconfort. Refluxul gastroesofagian se manifestă în principal prin arsuri la nivelul stomacului și al pieptului, dificultăți de înghițire sau stare de greață, alături de vărsături.

Cu toate că se poate crede că o cantitate prea mare de acid gastric este cauza acestui fenomen, în realitate, problema este provocată chiar de lipsa acesteia. Multe persoane, atunci când au boala de reflux gastroesofagian, recurg la administrarea unor medicamente care să reducă nivelul de acid gastric, motiv pentru care provoacă și mai multă suferință. Mai mult, pentru că acidul are rolul de a steriliza alimentele din stomac, lipsa acestuia poate provoca apariția de bacterii patogene, o absorbție scăzută a nutrienților, o rezistență scăzută la infecții, dar și apariția cancerului sau a altor afecțiuni grave.

Vindecare cu ajutorul alimentelor potrivite

Ne este binecunoscut faptul că multe dintre afecțiunile cu care ne confruntăm sunt provocate din cauza unui regim alimentar necorespunzător. Mai ales în cazul bolii de reflux gastroesofagian, pentru diminuarea și oprirea senzației de arsură, se impune consumul unor alimente și oprirea consumului altora. Printre alimentele interzise se numără glutenul, lactatele, alimentele procesate, însă este foarte importantă o dietă personalizată, având în vedere că fiecare organism reacționează diferit la ceea ce primește.

Urmărind întreaga emisiune, veți putea afla:

  • Ce este boala de reflux gastroesofagian?
  • Care este rolul acidului gastric în organism?
  • Cum putem testa nivelul de acid gastric?
  • Cum se manifestă hipoaciditatea? Dar hiperaciditatea?
  • Care sunt cauzele hipoacidității?
  • Care sunt riscurile antiacidelor, având în vedere faptul că hipo și hiperaciditatea au simptome similare?
  • Ce se întâmplă în cazul infecției cu Helicobacter pylori? Cum influențează această bacterie producția de acid gastric și implicit apariția simptomelor de reflux?
  • Care sunt metodele naturale de restabilire a acidului gastric și cum ne ajută suplimentele alimentare?

Vă invităm să urmăriți mai multe informații oferite de Raluca Schachter, direct din emisiunea aflată la începutul acestui articol.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
dietădigestieHelicobacter pylorireflux gastroesofagianvideo
Articolul anterior
Putem opri îmbătrânirea pielii? – Video
Articolul următor
Sănătatea și frumusețea pielii la peste 30 de grade – Video
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Luana ShowNutrițieVideo