Luana Show, Medicină funcțională, Video

5 factori care-ți îmbolnăvesc inima

Autor:

Bolile cardiovasculare sunt prima cauză de mortalitate la nivel mondial. Stilul de viață, fiecare decizie pe care o luăm, pot influența pozitiv sau negativ evoluția stării noastre de sănătate. Chiar și modul în care gândim se dovedește a fi extrem de important. Care sunt principalii 5 factori care ne îmbolnăvesc inima? Aflăm din rândurile următoare!

Vezi toate articolele despre:
cardiologieinfarctinimămagneziu

Deși infarctul este cauza numărul 1 de deces în întreaga lume, alte afecțiuni – ca acelea de tip oncologic – ne fac să ne cutremurăm și să încercăm să luăm atitudine. De ce se întâmplă acest lucru? O posibilă explicație este dată de simptomatologia tăcută a bolilor cardiovasculare, aparentă liniște care ne alimentează iluzia unei bune stări de sănătate.

În trecut, de exemplu, atacul de cord nici nu era documentat. Acum, infarctul miocardic a înlocuit cardiopatia reumatismală care făcea ravagii cu mai mulți ani în urmă. Starea lui de sănătate a omului este, în definitiv, o oglindă a vremurilor și a mediului în care trăiește și se naște.

Despre cum facem față noilor timpuri și despre care sunt obiceiurile cele mai dăunătoare pentru inima noastră, vorbim cu Dr. Corneliu Zeana, medic primar cardiolog, partenerul de discuție al Luanei Ibacka la Ziarul de Sănătate. Pentru a vedea întreaga discuție purtată pe această temă, vă invităm să urmăriți materialul video de mai sus.

Între timp, vă lăsăm cu câteva idei pe care este bine să le reținem:

  1. Cei mai mari dușmani ai inimii sunt: obezitatea, fumatul, diabetul, sedentarismul și colesterolul.
  2. Niciodată nu este subliniată prea mult importanța somnului. Odihna de calitate este cheia pentru refacerea și regenerarea întregului organism, inclusiv a sistemului cardiovascular.
  3. Igiena psihică este vitală. O practică străveche, de care suntem din ce în ce mai îndepărtați, are rol vindecător, rol de a te rupe de grija zilnică pentru ca somnul să poată fi cu adevărat liniștitor: rugăciunea.
  4. Colesterolul este un proces util în metabolismul organismului. Nu este el în sine o problemă. Problema vine din capacitatea corpului de a-l utiliza și elimina corespunzător.
  5. Oboseala, senzația de gheară în piept, chiar și la eforturi nesemnificative, sunt semne incontestabile de existență a unei patologii cardiace ce trebuie adresată cât de curând. Sedentarismul este unul dintre factorii care amprentează, complet dăunător, sănătatea cardiovasculară.

Cine este dr. Corneliu Zeana?

Dr. Corneliu Zeana este membru al Uniunii Scriitorilor din România, membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti Români şi al Uniunii Epigramiştilor. De asemenea, este vicepreşedinte al Societăţii Medicilor Scriitori şi Publiciști Români și membru al Uniunii Mondiale a Scriitorilor Medici. Este preşedinte de onoare al Fundaţiei Mihai Eminescu și redactor la revista Magnesium Research (Londra), pentru Europa Centrală şi de Est.

Este deținătorul a două brevete de invenţie OSIM (aplicate) și realizatorul a peste 400 de lucrări ştiințifice.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
cardiologieinfarctinimămagneziu
Articolul anterior
Tratează limitele ca orizonturi, cu NLP!
Articolul următor
Importanța controalelor ginecologice de rutină
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Luana ShowMedicină funcționalăVideo