Medicină funcțională, Video

Detoxifierea: mit sau realitate?

Autor:

Dr. Ruxandra Constantina abordează un subiect la modă, cum spune chiar dânsa: detoxifierea. Avem nevoie de detoxifiere? De ce este bine să însoțim trecerea de la un anotimp la altul de o cură de detoxifiere? Ce înseamnă o cură de detoxifiere făcută rațional?

Vezi toate articolele despre:
detoxifieredigestieimunitateplantevideo

„O cură de detoxifiere făcută rațional înseamnă să eliminăm mâncarea de tip fast-food, prăjelile, mâncărurile aditivate din comerț, o serie de obiceiuri nocive, cum ar fi fumatul, consumul excesiv de alcool, sucurile din comerț și să mergem pe o hrană vie, cât mai puțin prelucrată termic: salate asortate, colorate, condimentate cu acele plante aromatice, care ne îmbunătățesc digestia“, ne recomandă dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, cu competențe api-fitoterapie. Cum anul acesta am avut o toamnă destul de lungă, care ne-a pus la dispoziție o multitudine de legume, fructe, verdețuri, cura de detoxifiere ar trebui să nu ne creeze probleme. Specialistul recomandă, de asemenea, consumul de ceai verde, negru, ceai de soc, de ghimbir.

Detoxifierea trebuie să acționeze pe mai multe niveluri. Trebuie să țintim în primul rând o detoxifiere la nivel hepatic, pentru că ficatul este marea uzină care prelucrează și metabolizează alimentele și toate toxinele ingerate. Apoi, avem nevoie de detoxifiere la nivel digestiv – îmbunătățirea digestiei trebuie să fie scopul nostru. O bună sănătate digestivă înseamnă o bună imunitate generală, arată specialistul. Și, nu în ultimul rând, avem nevoie de detoxifiere la nivel intestinal: trebuie să îmbunătățim procesele de eliminare a toxinelor.

Pentru o cură de detoxifiere eficientă avem nevoie de semințe de in, tărâțe de psyllium, inulină, detoxifiante hepato-protectoare (păpădie, sunătoare, armurariu), plante care îmbunătățesc digestia (cardamom, anason, fenicul, ghimbir, turmeric), plante cu acțiune diuretică (soc, mesteacăn).

„Detoxifierea nu înseamnă clisme repetate, nu înseamnă administrarea de laxative și purgative, ci înseamnă o alimentație rațională, hidratare cu apă, dar și cu ceaiuri medicinale“, încheie dr. Ruxandra Constantina.

Etichete articol:
detoxifieredigestieimunitateplantevideo
Articolul anterior
Remedii naturale pentru pietrele la rinichi
Articolul următor
Cum ne poate spune firul de păr bolile ce se ascund în corpul nostru?
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Medicină funcționalăVideo