Medicină funcțională, Video

Medicina alopată, mână în mână cu apifitoterapia

Autor:

Ce alegem? Medicina alopată, medicamentele? Sau plantele? Cum ar trebui să procedăm? Eliminăm una și o păstrăm pe cealaltă? Pot fi ele îmbinate? Ruxandra Constantina, medic de familie cu competențe apifitoterapice, ne explică care este diferența dintre cele două și cum ar trebui să procedăm în așa fel încât cel care are de câștigat să fie organismul nostru.

Vezi toate articolele despre:
apifitoterapiedr. Ruxandra Constantinaplanteremedii din plantevideo

Suntem confuzi adeseori. Ne gândim poate că un medicament rezolvă repede orice problemă de sănătate am avea. De la o mică răceală la complicații care ne dau viața peste cap. Este oare pe deplin adevărat? Pe de altă parte, în ultimul timp, medicina bazată pe plante, cu o eficacitate ce a fost testată de-a lungul a mii de ani, a început să capete în mintea noastră un ecou din ce în ce mai mare. Și să ne facă conștienți de beneficiile grozave pe care le aduce sănătății noastre.

”Între cele două tipuri de medicină nu trebuie să existe concurență”, spune dr. Ruxandra Constantina. ”Ele, de fapt, trebuie să se completeze. Să se ajute una pe cealaltă, pentru că medicina viitorului este cea holistică, care preia tot ce este mai bun din medicina clasică și tot ce s-a descoperit din domeniul terapiilor naturiste. Și acest lucru, pentru binele pacientului”, explică doctorița.

Să beneficiem de terapii, doar sub îndrumarea medicului

Dacă până nu demult erau desconsiderate, privite cu neîncredere și puse adesea doar pe seama practicilor bunicilor, terapiile cu plante au depășit acum pragul suspiciunii și pe cel al unei gândiri limitate. „Există studii care arată că aceste plante au substanțe active cu o eficacitate terapeutică extraordinară, însă pot avea și efecte adverse. Contraindicații de care trebuie să ne ferim”, spune dr. Constantina. Nu întâmplător, sfatul specialistului se îndreaptă către folosirea acestor terapii numai sub îndrumarea doctorului, pentru a nu interfera cu medicamente sau cu boli care au nevoie de altă abordare.

Plantele stimulează imunitatea, ajută digestia, detoxifică organismul

„Plantele luptă cu afecțiuni acute, precum pneumoniile, bronșitele, iar când se asociază cu un tratament alopat, ele sunt benefice și în afecțiuni cronice degenerative, cum ar fi bolile cardiovasculare, reumatismul, osteoporoza, tulburările hormonale, menopauza. Previn complicațiile, iar rezultatele sunt uimitoare”.  Atât în cazuri de boală acută sau cronică, terapiile naturiste și-au dovedit măiestria. Cu o singură condiție, ne avertizează dr. Ruxandra Constantina: ”Trebuie să fie recomandate de către un medic specialist apifitoterapeut, pentru că el va ști să pună diagnosticul corect și să recomande remedii în consecință. De asemenea, tot el este cel care poate îmbina terapiile alopate, medicamentele, cu terapiile naturiste”.

Remediile naturale acționează țintit, au forță și eficiență. Să avem așadar încredere în natură! Prin moduri nebănuite, ea poate ști ce este mai bine pentru organismul nostru!

Etichete articol:
apifitoterapiedr. Ruxandra Constantinaplanteremedii din plantevideo
Articolul anterior
Antibioticele, înger sau demon? Depinde doar de modul în care le folosim!
Articolul următor
Cum să mâncăm sănătos în post?
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Medicină funcționalăVideo