Medicină funcțională, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Rezolvarea infecțiilor fungice și urinare pe termen lung

Autor:

Infecțiile urinare nu sunt un fenomen izolat. Mai mult de jumătate din populația de sex feminin se va confrunta la un moment dat cu o astfel de problemă. La fel stau lucurile și cu diferitele infecții fungice.

Vezi toate articolele despre:
d-manozăfloră intestinalăimunitateinfectii urinaremenopauzăvideo

Tratamentul clasic se axează pe eliminarea, la modul absolut, a factorului infecțios. Acest lucru devine agresiv și dăunător pentru organism, mai ales în contextul în care multe dintre aceste microorganisme se află în mod normal în corpul nostru și se activează atunci când sistemul imunitar este slăbit sau când migrează în alte zone ale corpului. Cum pot fi rezolvate infecțiile urinare și fungice pe termen lung, în mod natural ne spune Raluca Schachter, nutriționist clinic și coach în Metabolic Typing?

Este deja un adevăr general cunoscut că starea de sănătate sau de boală a unui om este în dependență cu starea de echilibru sau dezechilibru a microbiomului. Este și modul în care se explică apariția insistentelor infecții urinare sau a celor fungice, ce par să nu cedeze în ciuda tratamentelor complicate. Unele dintre cel mai des întâlnite cauze ale acestor infecții recurente sunt bacterii sau fungi care se află în mod normal în corpul nostru și care se dezvoltă disproporționat. Dezechilibrarea microbiomului și, implicit, a sistemului imunitar face ca astfel de suprainfectări să fie foarte dificil de tratat.

Pentru a afla informațiile complete oferite pentru Ziarul de Sănătate de către Raluca Schachter, nutriționist clinic și coach în Metabolic Typing, vă invităm să urmăriți materialul video de mai sus.

Cauzele apariției infecțiilor urinare

Infecțiile urinare își pot face apariția în orice zonă a tractului urinar, cu precădere în uretră sau în vezică. Netratată, infecția poate urca spre plămâni. De cele mai multe ori, la baza infecțiilor urinare se află E. coli, o bacterie care se găsește în intestinul uman și care uneori migrează în zona aparatului urogenital. La aceasta se adaugă și alte bacterii precum Proteus mirabilis, S. saprophyticus, Pseudomonas aeruginosa, Enterococcus faecalis și Klebsiella.

  • Igiena necorespunzătoare.
  • O imunitate generală deficitară.
  • Tulburările de floră intestinală și vaginală.
  • Utilizarea excesivă a antibioticelor.
  • Folosirea spermicidelor ca metodă de contracepție sau a anticoncepționalelor.
  • Actul sexual.
  • Scăderea nivelului de estrogen odată cu menopauza.
  • Sarcina.

Ce este important de reținut despre infecțiile urinare?

  • Femeile la menopauză și premenopauză sunt mai predispuse la dezvoltarea infecțiilor urinare din cauza scăderii nivelului de estrogen. Acest deficit hormonal face ca mucoasele să se atrofieze și să își piardă din efectul protector pe care îl au în fața factorilor infecțioși.
  • Nu va exista, cel mai probabil, un articol în care să nu amintim faptul că alimentația joacă un rol-cheie și în cazul infecțiilor urinare. Este important să consumăm alimente în acord cu tipul nostru metabolic, să evităm alimentele procesate și zaharurile. Este important să adăugăm în dietă fibrele, polifenolii cu efect probiotic, alimentele fermentate. Aceste măsuri vor menține un microbiom echilibrat și vor participa la evitarea instalării infecțiilor.
  • În cazul în care suferi de candidoză este recomandată evitarea alimentelor fermentate în perioadele acute ale bolii.
  • Deși tratamentul standard recomandat în caz de infecții urinare este cel pe bază de antibiotice de sinteză, acest lucru se dovedește ineficient în multe cazuri. Flora se dereglează încă și mai mult și bacteriile pot dezvolta rezistență. În plus, acest tip de antibiotice se dovedește de multe ori incapabil să lupte cu agenții patogeni ascunși în pereții vezicii urinare. Chiar dacă astfel de produse pot avea succes în controlul fazelor acute ale bolii, acestea nu reușesc să ofere rezultate împotriva recidivărilor.
  • D-manoza este unul dintre cei mai eficienți nutrienți, atât pentru tratamentul, cât și pentru prevenirea infecțiilor urinare. Similar cu glucoza, este un produs permis si pentru diabetici și pentru cei care evită zahărul, pentru că nu se metabolizează la fel ca alte zaharuri. D-mannoza este eficientă deoarece se atașează de bacteriile E. coli, determinându-le să se lipească între ele și împiedicându-le să adere la pereții tractului urinar. Bacteriile pot fi apoi ușor eliminate din organism în timpul urinării.

Află mai multe despre cum abordăm natural infecțiile urinare ascultând sfaturile Ralucăi Schachter, nutriționist clinic și coach în Metabolic Typing!

Etichete articol:
d-manozăfloră intestinalăimunitateinfectii urinaremenopauzăvideo
Articolul anterior
Cum detensionăm stresul și efectele lui, în mod natural?
Articolul următor
Cum abordăm tulburările de circulație?
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Medicină funcționalăTrăiește sănătos cu SimonaVideo