Nutriție, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Cum să mâncăm sănătos la masa de Paști? – VIDEO

Autor:

Sărbătoarea Învierii Domnului ne adună împreună cu familia în jurul meselor pline cu preparate specifice acestei zile și ne aduce, în cele mai multe cazuri, bucurie. Pot exista și situații în care să apară neplăceri care să ne strice momentele cu cei dragi.

Vezi toate articolele despre:
alimentațiebalonaredigestieenzimeficathepatoprotectorPașteproteine

Invitata Simonei din această ediție, dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, competennță în apifitoterapie, ne vorbește despre masa de Paști și ce trebuie făcut pentru a evita disconfortul digestiv.

O atenție sporită referitor la alimentația de sărbători ar trebui să aibă persoanele care au ținut post, deoarece trecerea bruscă de la alimentația cumpătată la abundența alimentară din perioada sărbătorilor poate genera efecte nedorite. Disconfortul alimentar poate apărea și în rândul persoanelor care nu au ținut post, dar au făcut excese. Indiferent de alimentația adoptată înaintea sărbătorilor, este recomandat să nu se consume toate alimentele preparate la o singură masă. De asemenea, friptura poate fi consmată cu legume la cuptor sau cu salată verde.

Persoanele care se confruntă cu litiază biliară sau afecțiuni hepatice trebuie să evite alimentele greu digerabile, cele la care prezintă sensibilitate sau băuturile alcoolice. Cei care au boli cardiovasculare ar trebui să evite consumul excesiv de sare.

Trusa verde – trusa pentru confort digetiv

În ceea ce privește digestia, în această perioadă pot fi consumate ceaiuri digestive de mentă, mușețel, fenicul, anason sau chimen, benefice pentru stimularea secrețiilor gastrice și intestinale, pentru absorbția toxinelor și îmbunătățirea digestiei.

Ficatul și bila sunt și ele foarte importante în pocesul de digestie. Acestea pot fi ajutate cu plante amare ca anghinare, păpădie, sunătoare și armurariu, care detoxifică și regenerează celula hepatică.

Recomandările noastre

Digestia poate fi ajutată și cu suplimente alimentare de calitate ca LiverHelp Forte, un produs cu conținut de silimarină, cu acțiune hepatoprotectoare. Un alt supliment benefic în această perioadă este Bromelain & Papain, produs 100% natural și vegetal, cu conținut de enzime care acționează în digestia mai ușoară a proteinelor. Balonarea și gazele sunt frecvente și ele în această perioadă, dar pot fi eliminate cu ajutorul cărbunelui medicinal prezent în Carbo Forte.

Urmărind emisiunea veți afla cum puteți consuuma alimentele preparate pentru masa de Paști, fără a risca să vă confruntați cu disconfort sau afecțiuni digestive, ce este recomandat în funcție de afecțiunile pe care le aveți, dar și ce este de făcut în cazul în care apar problemele.

Etichete articol:
alimentațiebalonaredigestieenzimeficathepatoprotectorPașteproteine
Articolul anterior
Creierul uman, modificat de mass-media – VIDEO
Articolul următor
Cum scapi de ochelari? – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
NutrițieTrăiește sănătos cu SimonaVideo