Nutriție

Nutraceutica 2016: Calea către o alimentație inteligentă

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 2 minute
Vezi toate articolele despre:
nutraceuticaNutrițiesuplimente alimentareZiarul de Sănătate

În perioada 14-16 aprilie 2016, pavilionul C4 din cadrul Centrului Expozițional Romexpo din București a găzduit prima ediție a Salonului Internațional de Suplimente Alimentare și Nutriție – Nutraceutica 2016. Evenimentul, organizat în parteneriat cu Institutul de Bioresurse Alimentare și Asociația de Dezvoltare a Afacerilor, și-a propus atât o abordare științifică pentru specialiștii în domeniu, cât și una educațională pentru consumatori. Zecile de expozanți au oferit sănătate și vitalitate la fiecare stand, fie că a fost vorba despre informații, alimente, suplimente alimentare sau băuturi. Ziarul de Sănătate a fost partener media în cadrul acestui important eveniment dedicat nutriției sănătoase și dietelor eficiente, dorind să reamintească importanța nutriției din perspectiva medicinei funcționale.

Universul suplimentelor alimentare și al alimentelor dietetice și funcționale

Pe parcursul celor trei zile ale evenimentului au avut loc conferințe, seminarii, workshopuri, prezentări demonstrative și întâlniri de consiliere pe teme extrem de variate, pornind de la intoleranțele și alergiile alimentare până la detoxifiere și probleme de actualitate ale medicinei integrative. Printre invitații la eveniment s-au numărat Petru Rareș, președinte al Asociației de Dezvoltare a Afacerilor din România, prof. dr. Academician Gheorghe Sin, președintele Academiei de Științe Agricole și Silvice, Nastasia Belc, director general al Institutului de cercetare – dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare, Simona Man, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prof. dr. Academician Ovidiu Bojor, președinte Planta Romanica.
Sprijinul și receptivitatea de care ne bucurăm din partea companiilor și a instituțiilor responsabile de formarea specialiștilor în nutriție, a responsabililor de avizarea și certificarea suplimentelor alimentare, a asociațiilor de producători de plante medicinale, de turism balnear sau a asociațiilor de pacienți cu boli autoimune, ne întăresc încrederea că evenimentul expozițional va fi de succes și va deveni unul de tradiție“, a declarat Victoria Lupu, directorul evenimentului Nutraceutica&Diet Food.

Program științific și educațional

Prima zi a fost dedicată dezbaterilor despre tendințele și viitorul suplimentelor alimentare în România, despre resursele naturale în prevenirea afecțiunilor neurodegenerative și despre plantele aromatice și medicinale în suplimentele alimentare și nutriție. A doua parte a zilei a avut în prim-plan seminarul „Cariere la Nutraceutica“, în care reprezentanții companiilor din domeniu și cadrele didactice ale instituțiilor de învățământ de profil au discutat cu tinerii absolvenți despre ofertele de specializare disponibile, nevoile din piața muncii și oportunitățile de angajare din sectorul de nutriție.
Cea de-a doua zi a evenimentului a inclus, printre altele, prezentări și discuții despre inteloranțele alimentare și bolile metabolice în funcție de categoriile de vârstă, alimentația sănătoasă și tratamentul în cazul intoleranțelor alimentare și a diabetului, dar și posibilitatea aplicării personalizate de către nutriționiști a dietelor consacrate, în întâlniri 1:1. Programul Salonului Internațional s-a încheiat sâmbătă, cu conferința despre medicina integrativă și suplimentele alimentare, alături prezentarea și degustarea cocktailuri de sănătate și alimente și sucuri de detoxifiere.

Etichete articol:
nutraceuticaNutrițiesuplimente alimentareZiarul de Sănătate
Articolul anterior
TESTUL ALCAT: Soluție premium pentru depistarea intoleranțelor alimentare
Articolul următor
„Antiinflamatoare“ la pahar: 3 sucuri care combat inflamația

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Nutriție

Te-ar putea interesa și: