Nutriție, Trăiește sănătos cu Simona

Reguli pentru o digestie bună de sărbători

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: < 1 minut

Cu toții știm că mesele de Crăciun sunt încărcate cu preparate de tot felul. Carne de porc, de pui, salate cu maioneză și, bineînțeles, nelipsiții cozonaci. Toate acestea pun sistemul digestiv în dificultate și ne pot afecta starea de bine pe care ne-o dorim cu toții în această perioadă.

Vezi toate articolele despre:
Craciunmasă în familieNutrițiesărbători

Invitata Simonei Dragomir la Hello Sănătate Tv, dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, competență în apifitoterapie, ne oferă câteva sfaturi pentru a avea o digestie bună în perioada sărbătorilor, când mesele sunt încărcate cu preparate mai greu digerabile.

Reguli alimentare în perioada sărbătorilor

Cu siguranță, după masa de Crăciun, ne rămân diferite preparate din carne pe care le mai putem consuma câteva zile. În noaptea dintre ani însă, masa nu ar trebui să fie încărcată cu alimente la fel de grele pentru sistemul digestiv. După cum bine se știe, tradiția ne îndeamnă să avem pe masa festivă dintre ani pește. Aceasta este și recomandarea dr. Ruxandra Constantina, care ne îndeamnă ca alături de preparatele din pește să adăugăm și legume. Sfaturile date în cadrul emisiunii se îmbină cu tradiția și în ceea ce privește consumul de fructe. Oamenii obișnuiesc să consume struguri în noaptea dintre ani.

Majoritatea oamenilor au probleme digestive, de aceea, după mesele copioase din perioada sărbătorilor, sunt recomandate ceaiurile de ghimbir, curcumină, busuioc și cimbru. Toate acestea au un efect benefic în procesul digestiv. Doamna doctor recomandă în această perioadă și enzimele digestive, cum ar fi bromelaină cu papaină sau enzime digestive asociate cu diferite plante cu efect antiseptic sau carminativ (de absorbție a gazelor). DigestHelp, Carbo Forte și LiverHelp Forte sunt, de asemenea, produse cu beneficii asupra sistemului digestiv.

Invitata Simonei ne îndeamnă și să avem speranță și încrederea că ne putem depăși orice limită!

Dacă doriți să urmăriți întreaga emisiune, puteți accesa linkul aflat la începutul acestui articol!

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
Craciunmasă în familieNutrițiesărbători
Articolul anterior
Cum ne pregătim pentru Crăciun? – VIDEO
Articolul următor
Ce ascund arsurile gastrice? – VIDEO

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
NutrițieTrăiește sănătos cu Simona

Te-ar putea interesa și: