Pastila cea bună, Video

Cum să fim mai calmi și relaxați? – VIDEO

Autor:

Cu bucurie vă salut din spațiul în care săptămânal împărtășesc cu voi Pastila cea bună! Voi prezenta pentru voi astăzi informații despre un nou supliment, GABA, suplimentul care răspunde nevoii de calm, armonie, atenuare a stărilor asociate atacurilor de panică.

Vezi toate articolele despre:
insomniisistem nervossomnstresvideo

El este un neurotransmițător cu acțiune relaxantă ce oferă suport în echilibrarea stării emoționale și susține instalarea somnului. Având în vedere faptul că sunt doar câteva alimente care conțin GABA, singura modalitate prin care putem beneficia de efectele acestui neurotransmițător este prin intermediul suplimentelor alimentare.

La om este cel mai important neuromediator inhibitor central datorită rolului pe care îl are în reducerea excitabilității neuronale, fiind distribuit în întreg sistemul nervos central (SNC). Întrucât hiperexcitarea SNC poate determina modificări comportamentale, iritabilitate, stări de agitație, insomnie, convulsii, tulburări neuro-motorii este necesar un sistem endogen de inhibiție. GABA exercită această „frânare” a tonusului neuronal hiperstimulat în prezența factorilor de stres, având un efect sedativ, tranchilizant asupra SNC în mod fiziologic.

Principiul pe care se bazează neurotransmițătorii este de funcționare ca mesageri chimici, adică blochează sau inhibă anumite semnale ale creierului, în timp ce activitatea sistemului nervos scade.

De ce să luăm un supliment alimentar cu GABA?

Pentru că acesta:

  • Îmbunătățește funcția cognitivă, memoria și performanțele intelectuale.
  • Reduce stresul indus de dureri. Reduce tulburările emoționale. Induce relaxarea.
  • Susține un somn liniștit și odihnitor. Oferă suport pentru sistemul nervos.
  • Ajută la reducerea dependențelor (de alcool, tutun etc.).

Un studiu publicat în American Journal of Psychiatry a arătat că atacurile de panică sunt asociate cu răspuns neuronal deficitar la GABA.

O singură capsulă pe zi, te va ajuta să îmbunătățești toate cele menționate mai sus, respectiv stări la care suntem expuși majoritatea dintre noi.

Etichete articol:
insomniisistem nervossomnstresvideo
Articolul anterior
Care sunt infecțiile tractului respirator? – VIDEO
Articolul următor
De ce ne dor articulațiile la schimbarea vremii? – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Pastila cea bunăVideo