Pastila cea bună, Sănătate, Video

Te iubesc țânțarii? Iată câteva remedii naturale!

Autor:

Este vară și avem situații… de sezon. Cum ar fi țânțarii sau alte insecte. Țânțarii iubesc pe aproape toată lumea. Mai ales pe cei cu deficit de vitamina B6… Nu știați asta, așa-i??

Vezi toate articolele despre:
Carbo ForteRemedii naturalețânțari

Faci tot posibilul să respingi țânțarii, dar indiferent de ceea ce faci, aceștia par să aibă gust pentru sângele tău. După o plimbare în grădină sau o cină minunată în aer liber, ne găsim scotocind prin dulapul cu medicamente după ceva care să ușureze mușcăturile de țânțari.

Ei mușcă și în vacanțe, și când facem sport afară, așa că avem nevoie de soluții pe care să le cunoaștem. Celulele noastre eliberează histamină, un compus ce semnalează celulelor albe din sânge care luptă împotriva infecțiilor că au de lucru.

Remedii pentru mușcăturile de țânțari

Am testat și vă propun și vouă câteva remedii naturale pentru mușcăturile de țânțari. Iată ce am gândit:

Mierea crudă

Aceasta are proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii, care o fac o alegere populară pentru multe remedii naturale de casă, în special pentru calmarea mâncărimilor. Am observat o reducere semnificativă a umflăturilor și a roșeții, după aproximativ 10 minute de la aplicarea mierii. Mușcătura s-a vindecat frumos, iar ca bonus: lipiciozitatea te descurajează să te scarpini, ceea ce uneori te face să simți că jumătate din luptă ai câștigat! Prevenirea infecțiilor și cicatricelor locale de la mușcăturile de insecte se întâmplă tocmai pentru că ne scărpinăm.

Gheaţă

Aplicarea de gheață la mușcătură este, de asemenea, imediat calmantă, chiar dacă mâncărimea poate reveni. Gheața este probabil cel mai ieftin remediu natural pentru mușcăturile de țânțari și, după părerea mea, unul dintre cele mai la îndemână.

Lămâie

Pe lângă faptul că vara avem lămâi la îndemână, de la limonade și cocktailuri, lămâile se laudă cu proprietăți antiinflamatorii, antibacteriene și anestezice. Se presupune că ele calmează, vindecă și diminuează șansele de infecție pentru mușcăturile de insecte. Publicul este avertizat, totuși, că aplicarea sucurilor de citrice pe piele, atunci când aceasta este expusă la lumina soarelui, poate duce la formarea de vezicule, deci faceți o pauză de plajă când folosiți remediul.

Oțetul de mere

Este un alt remediu natural obișnuit, datorită proprietăților sale. Am înmuiat o dischetă demachiantă în oțet de mere și am tamponat pe mușcăturile de țânțar. Am fost surprinsă cât de mult a liniștit oțetul! Deși acesta este în general puțin mai acid decât sucul de lămâie, oțetul de mere este mai alcalin decât alte produse. Durerea dispare mai repede decât în cazul lămâii. Între arsură și dispariția mâncărimii, depinde de fiecare cum reacționează.

Bicarbonat de sodiu

El pare adesea praful de magic al curățării unor obiecte. Compușii alcalini ușori nu numai că descompun murdăria și grăsimile, dar ajută și la neutralizarea echilibrului pH-ului pielii. Se recomandă aplicarea unei paste de bicarbonat de sodiu și apă la mușcăturile de țânțari, pentru a calma roșeața, mâncărimea și usturimea. Aș clasifica bicarbonatul de sodiu printre remediile naturale fără usturime.

Pungă de ceai rece

La fel ca și gheața, o punguță de ceai înmuiată în apă rece va reduce fluxul de sânge la suprafața pielii pentru a elimina umflăturile și a ușura mâncărimea. Multe ceaiuri conțin, de asemenea, compuși numiți taninuri, care ajută la reducerea umflăturii.

Sare

Mineralele din sare au proprietăți antiseptice și antiinflamatoare, în general. Sarea se presupune că ajută la extragerea fluidelor – cum ar fi saliva de țânțari – și din rănile deschise. Am amestecat sare în apă și am aplicat pasta pe zona afectată. Soluția a contribuit la reducerea inflamației.

Cărbunele activat

Este utilizat cu succes pentru atenuarea acneei și atenuarea disconfortului în erupții cutanate sau înțepături de insecte. Naturopații recomandă următoarea rețetă: amestecați o linguriță de cărbune activat cu o jumătate de lingură de ulei de cocos și tamponați zona afectată. Aplicați periodic până când senzația de mâncărime dispare.

Carbo Forte: cărbune activat din coajă de nucă de cocos

Noi ne bucurăm să avem produsul: Carbo Forte, cărbune vegetal activat din coajă de nucă de cocos, pe care, dacă îl aveți acasă sau în trusa de călătorie, puteți uita de multe griji. Acest produs minune este folositor local, în cazul ciupiturilor de țânțari, dar și intern. Carbo Forte este un supliment alimentar 100% natural, 100% vegetal, recomandat în caz de disconfort abdominal, meteorism, sindrom diareic.

El contribuie și la reducerea flatulenței, a senzației de greutate și presiune în abdomen după consumul de alimente și la funcționarea normală a sistemului digestiv. Dar despre el vom vorbi mai mult într-o altă Pastila video, care să vă ajute pentru completarea unor kit-uri de casă sau vacanță, pentru o vară fără griji!

Etichete articol:
Carbo ForteRemedii naturalețânțari
Articolul anterior
Stomatologia holistică. Tot ce trebuie să știi!
Articolul următor
Sănătatea creierului
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Pastila cea bunăSănătateVideo