Luana Show, Psihologie, Video

Cum recunoști o persoană imatură emoțional?

Autor:

Maturitatea fizică este foarte ușor de observat și, prin urmare, ne putem stabili așteptările și nivelurile de comunicare. Dar nu avem nicio referință atunci când vine vorba despre maturitate emoțională. Aici putem fi surprinși în mod constant de comportamente în conflict cu realitatea cronologică. Poate trece mult timp într-o relație de dragoste sau într-una profesională, înainte să ne dăm seama că avem de-a face cu un imatur emoțional.

Vezi toate articolele despre:
anxietatecurcuminstresvideo

Iată câteva dintre trăsăturile cu care oamenii imaturi emoțional au tendința de a ieși în evidență atunci când comunică.

„Nu sunt atât de bun să-mi petrec timpul pe cont propriu“

Ceea ce separă maturul de imatur este, poate mai mult decât orice, o capacitate de a fi pe cont propriu, fără a se gândi la ce experimentează. Persoana matură își poate permite să examineze propriile sentimente, chiar și atunci când acestea sunt foarte dificile sau nedorite.

„Nu-mi amintesc foarte mult despre copilăria mea“

Există foarte puține persoane ale căror copilării să nu fi avut parte de lucruri dificile. Dezvoltarea copiilor este împiedicată și înfrântă de unele gesturi inconștiente ale celor din jur, iar ceea ce contează este să înțelegem profund că foarte puțini au avut o copilărie în totalitate „fericită“. O persoană matură emoțional are o viziune calmă și împăcată despre cum a fost copilăria ei, în aspectele ei bune și rele. O incapacitate de a ne aminti despre trecut indică faptul că acesta nu a început să fie procesat.

„Totul este bine…“

A mima buna dispoziție a devenit un obicei. Persoana imatură din punct de vedere emoțional nu doar că mimează buna dispoziție, dar nu poate să se exprime autentic în una proastă. Ocolește aproape tot ceea ce nu poate gestiona.Totul este declarat bine (familia, locul de muncă, relația de dragoste, viața sexuală, ambițiile), deoarece nu are resurse pentru a face față la ceva care ar putea fi mai real, care ar putea implica furie, pierdere, confuzie.

„Aceasta este prea complicată…“

De îndată ce o conversație le pune în pericol integritatea emoțională, persoana imatură emoțional o va închide cu verdictul că este prea complicată. Generează și o atitudine de „a ne strânge împreună mai mulți“ în fața  unor suferințe mentale. Este un fel de a spune „Nu“ adevărurilor care i-ar putea afecta foarte mult.

Oamenii imaturi emoțional pot fi însă extrem de fermecători și te simti bine dacă îi ai în preajmă. Dar, ca regulă generală, este bine să recunoști unde te poziționezi cronologic și cum trăiești emoțional. Viața este mult prea interesantă pentru a nu o trăi deplin și este natural să-ți dorești o evoluție și o concentrare firească în fiecare etapă de dezvoltare.

Longvida Brain Curcumin de la Zenyth nu este un motor al dezvoltării către maturitate, ci este un foarte bun supliment ce însoțește dezvoltarea noastră sănătoasă. Longvida Brain Curcumin participă la menținerea sănătății creierului, susținerea funcțiilor cognitive și a stării de bine, creșterea rezistenței la stres, dar și prevenirea îmbătrânirii precoce.

Etichete articol:
anxietatecurcuminstresvideo
Articolul anterior
Dieta ketogenică: beneficii și riscuri
Articolul următor
Curiozități despre legătura dintre stomac și creier
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Luana ShowPsihologieVideo