Rețete, Video

Rețetă de pâine fără gluten

Autor:
Vezi toate articolele despre:
glutenpâinerețetăsfatvideo

De câțiva ani am adoptat o dietă fără gluten și, în general, fără cereale, pentru că am descoperit că am intoleranță la gluten și cereale (mai ales la grâu, ovăz și porumb). O să revin cu un articol despre acest tip de intoleranță alimentară, ce este, cum putem vedea dacă suntem afectați și de ce este necesar să evitam alimentele care nu ne fac bine.
Această rețetă este un instrument de neprețuit dacă doriți să încercați o dietă fără gluten (și fără cereale) măcar 2-3 săptămâni, să vedeți cum vă simțiți.

Ingrediente

• 2 ouă
• 1/2 cană (120 ml) lapte;
• 2 linguri (30 g) ulei de cocos (sau unt topit);
• 4 linguri (48 g) semințe de floarea-soarelui măcinate;
• 2 linguri (24 g) făină de nucă de cocos;
• 1 lingură (12 g) semințe de chia măcinate;
• 1 lingură (12 g) semințe de in măcinate;
• 1/2 linguriță (2 g) sare;
• 1/2 linguriță (1 g) curcuma;
• 1/2 linguriță (1 g) praf de copt.
Cu un tel sau un mixer vertical, bateți mai întâi ouăle, apoi adăugați laptele și amestecați bine până se omogenizează.
Adăugați cele două linguri de unt sau ulei de cocos topit.
Apoi adăugați ingredientele uscate și continuați să mixați până când obțineți un amestec omogen.
La început compoziția o să fie mai subțire, dar o să se îngroașe în mai puțin de un minut.
Decantați într-o strachină unsă cu unt sau ulei de cocos.
Pentru o coacere rapidă, puneți la cuptorul cu microunde (de 800 W) pentru 4 minute. După 4 minute, scoateți din strachină, răsturnați cu susul în jos și mai puneți pâinea în cuptor pentru încă 1 minut. Aceasta este varianta rapidă.
Și… asta e tot! Pâinea dvs. este gata. Din cantitățile acestei rețete iese o pâine care se poate tăia în patru felii.
Dacă timpul vă permite, atunci puteți coace pâinea la cuptorul clasic. Pentru cantitatea din această rețetă, pâinea ar trebui să stea la cuptor în jur de 15 minute. De regulă, când o fac la cuptor, triplez cantitatea și o las la copt aproximativ 30 de minute. Pâinea rezistă bine 2-3 zile. Dacă nu o consumați în 2-3 zile, o puteți felia și păstra la congelator.

Informații nutriționale / porție (pâinea din rețetă are 4 porții):

  • Calorii: 223.
  • Carbohidrați net: 3 g (10 g total, inclusiv fibre).
  • Grăsimi: 17 g.
  • Proteine: 7 g.

Sfat: Dacă faceți un amestec din ingredientele uscate, puteți păstra într-un borcan și folosiți 100 g din acest amestec. În loc de lapte, puteți de asemenea folosi lapte de migdale sau iaurt.
Mie îmi place să o servesc cu unt și fulgi de drojdie nutrițională, pentru a îmi lua doza de vitamine B în mod natural, din mâncare. Sper că o să încercați și voi să faceți această pâine simplă, rapidă și delicioasă. Aștept să îmi spuneți cum v-a ieșit!

Etichete articol:
glutenpâinerețetăsfatvideo
Articolul anterior
Pentru a respira mai uşor utilizați uleiul de eucalipt
Articolul următor
10 sfaturi pentru întărirea imunității
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
RețeteVideo