Sănătate, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Boli care se acutizează iarna: artrozele

Autor:

Perioada rece a anului nu încurajează, deși ar fi nevoie, activitatea fizică, timpul petrecut în aer liber, sporturile. Dincolo de impedimentele pe care le aduc temperaturile de afară, ploile sau ninsorile, și organismul nostru se resimte mai ales la nivel articular. Cum facem față, în mod natural, durerilor articulare din perioada iernii?

Vezi toate articolele despre:
artrohelpcurcumindureri articulareinflamațiemeteosensibilitate

Frigul de afară, oscilațiile de temperatură nu sunt cele care ne provoacă diverse boli articulare, dar sunt cele care accentuează simptomatologia unei afecțiuni deja existente.

Dr. Ruxandra Constantina, medic de familie cu competență în apifitoterapie, vine alături de Simona Dragomir, la Ziarul de Sănătate, pentru a discuta despre cum se manifestă artroza și care sunt mecanismele prin care simptomele se accentuează în perioadele reci, dar și despre care sunt remediile naturale pe care le putem lua, atât ca prevenție, cât și ca tratament pentru ameliorarea durerilor specifice?

  • Durerile articulare ne afectează pe foarte mulți dintre noi, de la vârste din ce în ce mai scăzute.
  • Cei care suferă de această boală sunt, de obicei, și meteosensibili. Toate variațiile de temperatură, variațiile de presiune atmosferică își pun amprenta asupra sistemului nostru osos provocând durere, disconfort etc.
  • Așa cum spuneam, artroza nu este generată de caracteristicile specifice iernii, ci este doar accentuată ca simptomatologie de către acestea. Articulațiile devin inflamate, rigide și dureroase, ceea ce aduce chiar dificultate, în cazurile mai avansate, de a ne desfășura activitățile obișnuite.
  • Tratamentul antiinflamator este, desigur, inevitabil. Dacă se merge pe antiinflamatoarele clasice, este important să știm că nu putem ține un astfel de tratament pentru o durată prea lungă de timp. Există însă și remedii naturale cu rol antiinflamator, suplimente alimentare așa cum este ArtroHelp Forte sau Curcumin Meriva, de la Zenyth.
  • Dacă asupra temperaturilor de afară nu putem acționa, există însă anumite aspecte care sunt în controlul nostru pentru a diminua intensitatea simptomelor. Unul dintre ele este reglarea greutății și evitarea sedentarismului.
  • Alimentația și suplimentele alimentare joacă un rol foarte important în controlul proceselor inflamatorii dureroase.

Aflați mai multe despre remediile naturale prin care pot fi ținute sub control problemele articulare urmărind materialul video de mai sus!

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
artrohelpcurcumindureri articulareinflamațiemeteosensibilitate
Articolul anterior
Boli care se acutizează iarna: tulburările de circulație
Articolul următor
Tratează limitele ca orizonturi, cu NLP!
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateTrăiește sănătos cu SimonaVideo