Sănătate, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Boli care se acutizează iarna: tulburările de circulație

Autor:

Inima este, fără îndoială, un organ central în existența noastră, și asta nu doar prin prisma faptului că are un rol vital. Este, alături de creier, cea de care depinde starea de bună funcționare a întregului organism. Stresul, stilul de viață actual, alimentația, lipsa activității fizice transformă bolile cardiovasculare într-o problemă generalizată ce afectează populația începând cu vârste din ce în ce mai joase.

Vezi toate articolele despre:
coenzima Q10curcuminhipertensiuneomega 3quercetină

Dincolo de impactul pe care îl are stilul de viață, modificările mediului, succesiunea anotimpurilor își pot pune amprenta asupra manifestărilor bolilor cardiovasculare. Cum putem regla natural activitatea sistemului cardiovascular în anotimpul rece?

Dr. Ruxandra Constantina, medic de familie cu competențe în apifitoterapie, vine alături de Simona Dragomir cu informații importante despre efectele temperaturilor scăzute asupra organismului.

  • Temperaturile scăzute intensifică simptomele bolilor cardiovasculare cu 25-30%. Temperaturi sub 4 grade aduc un risc dublu de a face infarct sau accident vascular cerebral.
  • Medicația pentru afecțiunile cronice este foarte importantă cu atât mai mult pe perioada iernii. Este bine să mergem la medic pentru eventuale reajustări ale dozajelor.
  • Evitați diferențele de temperatură, evitați să ieșiți din casă în condiții de frig extrem.
  • Efortul fizic susținut este important să fie evitat, dar fără a se renunța la mișcare.
  • Suplimentele au un rol esențial în menținerea unui sistem cardiovascular funcțional. Însă nu trebuie să fie luate fără recomandare medicală, mai ales atunci când ne știm cu probleme cronice.
  • Acizii grași omega 3 sunt însă un remediu natural foarte bun pentru scăderea inflamației și pentru reglarea sistemului cardiovascular.
  • Curcumina este un antioxidant și antiinflamator cu rol foarte bun în fluidizarea sângelui.
  • Coenzima Q10 face parte din sistemul energetic al organismului. După 40 de ani este important să o luăm din suplimente. Ajută la normalizarea colesterolului și trigliceridelor și participă la metabolismul energetic.
  • Quercetina este recunoscută pentru proprietățile antivirale, imunostimulatoare și antialergice, însă ajută și la normalizarea valorilor colesterolului și a bătăilor inimii.
  • D-Riboza are efect tonic cardiac și duce la producerea de ATP, adică la producerea de energie. Dacă este asociată și cu magneziu, efectele sunt încă și mai bune.
  • Resveratrolul are efecte antiinflamatorii și de protecție celulară. În plus, este și un tonic cardiac foarte eficient.
  • Un produs foarte bun este Cell Energy. Acesta previne apariția îmbătrâniri premature la nivel celular. În plus, este bun pentru susținerea mușchiului cardiac, chiar și în cazul persoanelor care suferă de insuficiență cardiacă.

Aflați mai multe despre cum putem ține sub control afecțiunile cardiovasculare pe perioada iernii vizionând întregul material video de mai sus!

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
coenzima Q10curcuminhipertensiuneomega 3quercetină
Articolul anterior
Ce trebuie să știi despre coroanele dentare?
Articolul următor
Boli care se acutizează iarna: artrozele
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateTrăiește sănătos cu SimonaVideo