Sănătate, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Cum abordăm tulburările de circulație?

Autor:

Numărul persoanelor care suferă de tulburări circulatorii este din ce în ce mai mare. Sedentarismul, genetica, stresul, alimentația nepotrivită răspund Prezent! și de această dată pe lista cauzelor. Dincolo de factorii genetici, ca în orice afecțiune, deciziile pe care le luăm zilnic și care ne conturează stilul de viață cântăresc cel mai mult în evoluția sau stagnarea simptomelor asociate. Care sunt abordările responsabile în cazul tulburărilor de circulație?

Vezi toate articolele despre:
circulațievideovitamina C

Tulburările de circulație, deși sunt privite de multe ori ca simple probleme estetice, afectează la nivel profund starea de sănătate generală. Un exemplu este boala varicoasă. Dincolo de aspectul neplăcut, atunci când stăm în poziție verticală, umplerea cu sânge a acestor varice blochează cantități de lichid ce nu pot fi folosite acolo unde este nevoie. Așa apar complicații atât locale, cât și la nivelul întregului organism.

Și pentru că este necesar să fim cât mai informați cu privire la aceste probleme atât de răspândite, Prof. Univ. Dr. Mircea Pătruț, medic primar chirurgie vasculară, vine alături de Simona Dragomir pentru a ne povesti mai multe despre ce sunt tulburările de circulație, cum le putem depista, ameliora și trata.

Articolul de mai jos cuprinde câteva dintre subiectele discutate în cadrul emisiunii. Pentru a afla mai multe vă invităm să urmăriți materialul video de mai sus.

Ce este important să știm despre tulburările de circulație?

  • Tulburările de circulație venoasă netratate în mod corespunzător pot duce la agravări ce depășesc cu mult nivelul estetic. Se poate ajunge la formarea unor edeme grave, ulcere varicoase, embolism, cangrenări la nivelul membrelor etc.
  • Sistemul vascular are un nivel profund și unul superficial. Desigur, problemele sunt cu atât mai grave și mai complicate ca metode de tratament în momentul în care cauzele vin din profunzime.
  • Tulburările vasculare se întâlnesc mai degrabă la femei decât la bărbați. În ceea ce privește vârsta, obișnuința este ca acestea să aibă simptome mai vocale și mai greu de ignorat atunci când se atinge maturitatea. Există însă cazuri în care o intervenție chirurgicală este necesară chiar din copilărie.
  • Vara este mereu un anotimp complicat pentru persoanele cu tulburări de circulație venoasă. Formarea și migrarea cheagurilor de sânge către organe vitale (inimă, plămâni) are o probabilitate mai crescută.
  • Persoanele care au predispoziții în zona tulburărilor de circulație venoasă este extrem de important să consulte medicul specialist și să urmeze tratamentele ce pot fi date uneori pentru toată viața. Tratamentele cu rol de ameliorare – diferite unguente, dușurile cu alternanță rece-cald, ciorapii compresivi – pot da impresia că situația este sub control. În tot acest timp, în lipsa tratamentului specializat și personalizat, boala se agravează.
  • Simptomele de intensitate joasă ne fac și ele să minimizăm importanța tratamentului. Semnale de alarmă sunt și umflarea ușoară sau moderată a membrelor, amorțelile sau durerile, apariția venelor varicoase etc.
  • Persoanele care știu că se confruntă cu astfel de probleme este necesar să consulte medicul și înainte de desfășurarea unor acțiuni ce pentru alții sunt lipsite de risc: drumurile cu avionul, călătoriile cu mașina pe distanțe mari etc.
  • Recidivarea varicelor este o problemă ce poate să apară cu atât mai mult în cazul în care sunt tratate doar vasele varicoase superficiale, ignorându-se cauzele de bază ale insuficienței venoase.
  • Unul dintre suplimentele cu rol important în menținerea sănătății vaselor de sânge este vitamina C. Aceasta stimulează producerea internă de colagen, compus ce are o importanță semnificativă în menținerea elasticității vaselor de sânge.

Mai multe despre modalitățile de tratament chirurgical și nechirurgical, despre utilizarea ciorapilor compresivi în mod corect și despre complicațiile ce decurg din ignorarea simptomelor și amânarea tratamentului, puteți afla direct de la Prof. Univ. Dr. Mircea Pătruț, medic primar chirurgie vasculară, urmărind emisiunea.

Etichete articol:
circulațievideovitamina C
Articolul anterior
Rezolvarea infecțiilor fungice și urinare pe termen lung
Articolul următor
Ești părinte? Tu cum te pregătești pentru începerea școlii?
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateTrăiește sănătos cu SimonaVideo