Sănătate, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Fizioterapia și bebelușul

Autor:

Orice copil este perfect la venirea pe lume, indiferent de sex, de culoarea pielii, de numărul de kilograme sau de ceea ce îl face unic din punct de vedere corporal și psihic. Există însă cazuri în care și cei mici pot întâmpina probleme, fie din naștere, fie la naștere sau pe parcursul primelor luni de viață. Cum ne ajută fizioterapia în menținerea și obținerea stării bune de funcționare corporală în cazul copiilor și bebelușilor?

Vezi toate articolele despre:
cifozădureri articulareentorsefizioterapiekinetoterapiescolioză

Aproximativ 30% dintre copii se nasc anual cu diverse deformări la nivelul cutiei craniene. Aparatul locomotor și coloana vertebrală sunt și ele des cauze care ne trimit la un specialist în fizioterapie.

Despre toate aceste probleme vorbim cu prof. CFM dr. Elena Căciulan, președintele Colegiului Fizioterapeuților din România, invitata Simonei Dragomir la Ziarul de Sănătate. Ceea ce urmează să citiți sunt doar câteva dintre ideile dezbătute în cadrul emisiunii. Pentru a afla mai multe, vă invităm să urmăriți materialul video listat la începutul acestui articol.

Ce este bine să știm?

Copiii nu sunt niște adulți mai mici. Modul de lucru cu copiii implică mult mai multă empatie, căldură, spirit pozitiv și încurajări. Doar astfel, cei mici vor putea să învețe noi modalități sănătoase de a se folosi de propriul corp.

Kinetoterapia pediatrică poate fi aplicată încă de la vârsta de bebeluș și ține cont de gradul de dezvoltare musculară și nervoasă a fiecărui copil în parte.

Putem apela la fizioterapie, pentru cei mici, cu scop profilactic. Aceștia își pot astfel dezvolta echilibrul și percepția despre propriul corp, își pot îmbunătăți agilitatea și coordonarea, își pot educa postura și mersul, flexibilitatea și forța musculară, chiar îmbunătățirea respirației.

Tot fizioterapia poate fi folosită cu scop terapeutic atât în cazul afecțiunilor congenitale (toate tipurile de picior strâmb congenital, deformări ale cutiei toracice, modificările prezente în cazul celor cu sindrom Down, pareze, hemiplagii, paraplegii, hiperlaxitate ligamentară etc.), cât și a celor dobândite (scolioză, cifoză, entorse, luxații, recuperare post fractură).

Etichete articol:
cifozădureri articulareentorsefizioterapiekinetoterapiescolioză
Articolul anterior
Tratamente moderne în boala Meniere
Articolul următor
Viitorul tratamentului pentru boli autoimune
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateTrăiește sănătos cu SimonaVideo