Sănătate, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Ieșiți la iarbă verde? Atenție la căpușe!

Autor:

Dacă vă gândiți să ieșiți la iarbă verde, fiți foarte atenți la căpușe! În lunile mai și iunie căpușele sunt cele mai active și le puteți întâlni prin pădure, în parcuri și chiar în grădinuța din fața blocului! Simona Dragomir ne spune de ce sunt periculoase mușcăturile de căpușă și ce măsuri de precauție ar trebui să ne luăm!

Vezi toate articolele despre:
bacterieboala lymeborreliacăpușevideo

Bun găsit, dragii mei! Vă gândiți să ieșiți la iarbă verde? Atenție la căpușe! Vă puteți trezi cu un musafir nepoftit în zona cefei, după ureche, la axilă sau chiar în zona inghinală. În zilele călduroase, căpușele devin foarte active și le puteți întâlni la tot pasul în parcuri, în păduri, în locuri umbrite și umede, pline de vegetație.

Statisticile arată că în lunile mai și iunie se înregistrează cele mai multe cazuri de mușcături de căpușe. Din cauza fenomenelor de încălzire climatică s-au înmulțit foarte mult populațiile de căpușe, și tot mai mulți oameni ajung la medic după ce au fost mușcați.

De ce sunt periculoase mușcăturile de căpușe? Pentru că aproximativ 30% dintre ele sunt purtătoare ale unei bacterii, numită Borrelia burgdorferi, care provoacă boala Lyme la om. Supranumită „boala cu o mie de fețe”, maladia Lyme este foarte greu de depistat și are o evoluție imprevizibilă. Motivul? Borrelia este o bacterie schimbătoare și se poate ascunde în organism chiar după un tratament cu antibiotice. În cazul pacienților cu imunitate scăzută, bacteria se împrăștie în tot corpul, inclusiv la creier, și poate duce la paralizie facială, dureri de cap, amețeli, furnicături și dureri puternice la nivelul membrelor, pierderi de memorie.

În stadiile cronice, boala Lyme, căreia i se mai spune și „marea imitatoare”, mimează scleroza multiplă, epilepsia, boala Parkinson, lupusul, tiroidita autoimună.

Iată, așadar, că nu e de glumit cu căpușele și trebuie să aveți grijă să vă controlați corpul după fiecare ieșire la iarbă verde. Dacă descoperiți că aveți o căpușă este bine să mergeți cât mai repede la medic pentru a o extrage în condiții de siguranță. Căpușa trebuie îndepărtată complet și rapid. Riscul de a contracta o eventuală infecție crește pe măsură ce trec mai mult de 24 de ore de la mușcătură.

Pentru a reduce riscul de fi mușcați de o căpușă utilizați produse care se aplică fie pe piele, fie pe îmbrăcăminte de fiecare dată când ieșiți la iarbă verde.

Fiți precauți și bucurați-vă de vremea frumoasă! Pe curând!

Etichete articol:
bacterieboala lymeborreliacăpușevideo
Articolul anterior
Interviu Dr. Tarek Abdou: Cancerul de col uterin
Articolul următor
Cum îți poți repara dinții în mod natural?
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateTrăiește sănătos cu SimonaVideo