Sănătate, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Infecțiile urinare în anotimpul rece. Remedii naturale – VIDEO

Autor:

Infecțiile urinare au o serie de factori favorizanți și pot apărea oricând, afectând oricare parte a sistemului urinar, de la uretră la vezica urinară și rinichi, cu o incidență mai mare în rândul femeilor.

Vezi toate articolele despre:
cistiteinfectii urinaresistem urinarvideo

Invitata Simonei din această emisiune, doamna dr. Ruxandra Constantina, medic de familie cu competență în apifitoterapie, ne vorbește despre infecțiile urinare în sezonul rece și ce remedii naturale pot fi administrate pentru a ajuta vindecarea.

Infecțiile urinare sunt mai frecvente în sezonul rece din cauza temperaturilor scăzute și a umezelii sau a unor articole vestimentare neadecvate condițiilor meteorologice.  De asemenea, sarcina, premenopauza și menopauza sunt aspecte favorizante din cauza schimbărilor hormonale care au loc în organism. Alți factori sunt vârsta înaintată, constipația cronică, diabetul, pietre la nivelul aparatului urinar, iar în cazul bărbaților, hipertrofia de prostată. Există și cauze locale, aici fiind incluse igiena locală neadecvată sau practicarea sexului neportejat cu mai mulți pateneri.

Probabilitatea ca fiecare femeie să se fi confruntat cu o infecție urinară este foarte mare. Simptomele unei asemenea probleme de sănătate sunt jena la micțiune, nevoia imperioasă de a merge la toaletă, urinăm mai puțin și mai des, cu dificultăți și disconfort. Urina își poate modifica proprietățile organoleptice și poate fi tulbure sau să aibă un miros neplăcut. Dacă infecția ascensionează către rinichi,  persoana în cauză se poate confrunta cu febră, frisoane, greață, vomă, stare generală alterată. Din păcate, 80% dintre femeile care au făcut cistită vor avea recidive.

Ce analize facem și cum tratăm?

La primele semne sunt recomandate analizele, mai exact, sumar de urină și urocultură pentru a se stabili la ce este sensibil acel microb și ce fel de tratament trebuie urmat. În cazul unei infecții urinare este recomandată hidratarea constantă, pe tot parcursul zilei, în primul rând cu apă și, de asemenea, este bine să se consume ceaiuri cu efecte antiseptice, antiinflamatorii și sunt incluse: afin, merișor, iarba neagră, coada calului, mătase de porumb, vișine și cozi de cireșe. Suplimentele alimentare  pe bază de de manoză pot fi administrate concomitent cu medicația clasică, împiedică aderarea bacteriilor la nivelul peretelui mucoasei urinare și elimină bacteriile.

Subiecte abordate în emisiune

Urmărind întreaga emisiune, veți afla ce sunt infecțiile urinare, ce factori favorizează apariția acestora, ce trebuie luat în calcul pentru a preveni apariția infecțiilor urinare, ce manifestări ar trebui să ne dea de gândit, ce analize trebuie făcute la primele semne de infecție, cum putem trata aceste infecții și cum ne creștem imunitatea.

Dacă doriți să vizionați emisiunea, o puteți face accesând linkul disponibil la începutul acestui articol!

Etichete articol:
cistiteinfectii urinaresistem urinarvideo
Articolul anterior
Coagularea sângelui. Cauze și soluții pentru vindecare – VIDEO
Articolul următor
Pacientul plimbat pe la mai mulți medici – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateTrăiește sănătos cu SimonaVideo