Sănătate, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Lupta cu kilogramele în plus – VIDEO

Autor:

Rețelele sociale ne oferă o imagine ideală și numai corpuri „perfecte”? Cât de mult e prea mult și cum ar trebui să ne comportăm, pentru a avea o greutate normală?

Vezi toate articolele despre:
chirurgie bariatricăobezitateslăbirevideo

Kilogramele în plus – o problemă tot mai des întâlnită

Au devenit dietele și slăbitul o tendință provocată și diseminată de rețelele sociale? Sau a crescut în ultimul timp numărul persoanelor obeze? Din ce în ce mai multe persoane, fie că este vorba despre femei, bărbați, tineri sau copii, au probleme din cauza kilogramelor în plus. Sedentarismul și lipsa mișcării au devenit subiecte la ordinea zilei, însă și alimentația incorectă, mâncarea procesată sau cu ingrediente pline de chimicale ne-au invadat ușor-ușor viața, alături de stres și lipsa timpului.

În această emisiune, Simona Dragomir discută alături de invitatul său, dr. George Sirețeanu, medic primar chirurgie generală, specializare în chirurgie bariatrică, despre un subiect de temut în zilele noastre – obezitatea și cum scăpăm de kilogramele în plus.

Cura de slăbire – o falsă iluzie că s-a terminat cu kilogramele în plus?

De multe ori, văzând că nu arată așa cum și-ar dori, multă lume apelează la „diete minune” sau cure de slăbire auzite de la prieteni, citite pe internet sau în diverse reviste. La început, lucrurile pare că se îndreaptă într-o direcție bună, se pierd câteva kilograme, omul se simte mai bine și continuă să slăbească până când atinge greutatea ideală, după care are tendința de a relua vechile obiceiuri, iar lucrurile nu numai că revin la forma inițială, însă noile încercări de a slăbi se dovedesc a fi ineficiente.

De aceea, este mare nevoie de obiceiuri sănătoase, atât din punct de vedere alimentar, cât și din punctul de vedere al mișcării, o rigurozitate și o disciplină care trebuie respectate, atât pentru o greutate normală, cât și pentru o viață sănătoasă.

Urmărind întreaga emisiune, veți putea afla:

– Când putem spune că o persoană este obeză? Cum se calculează indicele de masă corporală?

– Care este numărul de kilograme care îi sperie pe oameni și îi determină să ia măsuri?

– Este într-adevăr gastric sleeve (intervenție de micșorare a stomacului) soluția pentru a scăpa de obezitate? Cui îi este recomandată, cum ar trebui să arate pacientul ideal pentru această intervenție? În ce constă intervenția? Este realizată laparoscopic?

– Cum se realizează pierderea ponderală? Este adevărat mitul conform căruia partea de stomac care se elimină reprezintă „centrul foamei”?

– Care dintre bolile asociate obezității regresează odată cu slăbirea?

– În ce constă perioada de recuperare post-intervenție? Ce suplimente sunt recomandate pentru a nu apărea diverse carențe?

Vă invităm să urmăriți întregul material aflat la începutul acestui articol.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
chirurgie bariatricăobezitateslăbirevideo
Articolul anterior
Prevenirea cancerului: ce trebuie să știm – VIDEO
Articolul următor
Cum prevenim osteoporoza? – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateTrăiește sănătos cu SimonaVideo