Sănătate, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Plante care curăță aerul din locuințe

Autor:
Vezi toate articolele despre:
aerdetoxifiereplantepoluaresfaturitoxinevideo

Bun găsit, dragii mei! Astăzi vorbim despre plante care curăță aerul din locuințe. Cu toții suntem înconjurați, acasă sau la birou, de mobilier, covoare, aparatură electronică, folosim produse de curățenie, odorizante. Sunt obiecte care ne fac viața mai confortabilă. Dar oare și mai sănătoasă? Nu tocmai! Potrivit experților de la Agenția de Protecție a Mediului din SUA, aerul din spațiile închise poate fi de 2 ori mai poluat decât aerul din exterior. Cum în sezonul rece petrecem cea mai mare parte a timpului în interior, este important să găsim soluții care să ne permită să respirăm ușurați. Plantele de apartament sunt capabile să ne ofere un aer mai curat în case și birouri.

În ultimii ani se construiesc clădiri eficiente din punct de vedere energetic, cu izolații termice tot mai performante și ferestre care se închid ermetic. Rezultatul: casele noastre nu mai respiră! Suntem captivi într-un spațiu în care inhalăm compuși toxici din: vopseaua folosită pentru pereți, lacurile de pe mobilă și pardoseală, adezivii din covoare, tapițerii, perdele. Iar obsesia de a omorî „99,9% din bacterii” înseamnă o expunere suplimentară la agenți volatili din detergenți.

Așa că purificarea aerului din interior cu ajutorul plantelor devine absolut necesară. Încă din anii ’80, cercetări făcute la NASA au demonstrat că există plante care pot elimina majoritatea compușilor toxici din spațiile locuite. În timp, dovezile s-au înmulțit, iar cel mai recent studiu pe acest subiect evidențiază următoarele plante care au capacitatea de a filtra aerul din locuințe:

  • Bromelia, plantă din aceeași familie cu ananasul, ajută la eliminarea benzenului și toluenului, compuși poluanți care, și în doze mici, pot provoca amețeli, stare de slăbiciune. Atenție! Lumânările parfumate emit toluen și benzen.
  • Dracaena este campioană la curățarea aerului de acetonă. În studiul citat, dracaena a absorbit peste 90% din cantitatea de acetonă aflată într-o cameră. Acetona este emanată în toate spațiile de locuit din vopsele, adezivi, materiale de construcție, produse de curățenie.
  • Planta-păianjen poate elimina în proporție de peste 80% chimicale precum etilbenzenul, xilenul și acetona. Etilbenzenul se găsește preponderent în cerneală și tușuri de imprimantă, cauciuc, plastic, pesticide. Xilenul este un colorant din vopsele, detergenți. El provoacă amețeli, oboseală, tremurat, probleme de memorie, dificultăți respiratorii.
  • Arborele de jad, cunoscut și ca „planta norocului”, „planta banilor” sau „copacul prieteniei”, nu ar trebui să lipsească din căminul nimănui, nu doar pentru că este de bun augur, ci și fiindcă ne scapă de substanțe toxice.

Voi ce plante aveți în casă? Așteptăm mesajele voastre pe site-ul www.hellosanatate.ro și pe pagina de Facebook. Pe curând!

Etichete articol:
aerdetoxifiereplantepoluaresfaturitoxinevideo
Articolul anterior
Rețetă: Loțiune de corp cu magneziu
Articolul următor
Remedii naturale care ne scapă de răgușeală
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateTrăiește sănătos cu SimonaVideo