Sănătate, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Posturologia, micile modificări care îți pot schimba viața

Autor:

Posturologia este o știință, așa cum spune și numele ei, care se ocupă de studiul posturii corpului uman, analizând orice asimetrie care ar putea impacta starea de bună funcționare a individului. Dr. Ștefan Tiron – medic primar ortoped, cu supraspecializare în posturologie și ozonoterapie, invitatul Simonei Dragomir la Ziarul de Sănătate, vine să ne spună mai multe despre importanța schimbărilor posturale asupra stării de bine, la modul general.

Vezi toate articolele despre:
dureri spateortopedieposturologiescolioză

Afecțiunile pe care le avem, diversele tulburări cu care ne naștem sau pe care le dezvoltăm pe parcursul vieții nu sunt evaluate și tratate doar în funcție de gravitatea lor, de gradul în care ne pun în pericol viața, în sine sau prin complicațiile pe care le pot dezvolta. Ele sunt evaluate și în funcție de nivelul de intruzivitate pe care îl au în viața de zi cu zi, de gradul în care scad calitatea vieții.

Să luăm, de exemplu, tulburările sau bolile ce au efecte la nivel de postură: picior plat sau cav, spina calcaneană, picior valg sau var, genunchi valg sau var, genunchi flessum sau recurvatum, „strabism“ convergent și divergent al rotulei, diverse asimetrii, hiperlordoza și/sau hipercifoza coloanei, scolioza „ascendentă“ a oricărui segment al coloanei etc. Deși toate acestea nu pun viața în pericol, ele pot avea efecte dureroase și invalidante pentru pacient. Ceea ce este extrem de important să știm este că nu orice problemă care are un impact mare asupra vieții noastre necesită și schimbări majore și intruzive.

Aici intervine rolul posturologiei, o serie de testări și soluții non-invazive ce pot face o extrem de mare diferență cu doar mici ajustări bine gândite de către un specialist. În acest sens, în materialul video de mai sus, dr. Ștefan Tiron, medic primar ortoped, cu supraspecializare în posturologie și ozonoterapie, ne oferă toate informațiile de care avem nevoie.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
dureri spateortopedieposturologiescolioză
Articolul anterior
Remedii naturale împotriva ANXIETĂȚII?
Articolul următor
Ce investigații facem în timpul sarcinii?
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateTrăiește sănătos cu SimonaVideo