Sănătate, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Ce investigații facem în timpul sarcinii?

Autor:

Copilul este un incontestabil miracol al vieții, independent de contextul în care apare. Ca orice schimbare, venirea unui copil este însoțită de anxietate, resimțită la nivelul întregii familii. Ce putem face pentru a diminua din anxietate, pentru a ne asigura că lucrurile decurg cât mai previzibil și că atât copilul, cât și mama sunt în siguranță? Relația cu medicul trebuie să fie una bazată pe încredere, iar programările și investigațiile să fie periodice și tratate cu seriozitate și responsabilitate.

Vezi toate articolele despre:
ginecologiegraviditatesarcină

Pentru această perioadă plină de întrebări – perioada gravidității – dr. Chadi Muheidli, medic primar obstetrică-ginecologie, invitatul Simonei Dragomir, are răspunsurile de care ai nevoie. Iată doar câteva dintre ideile discutate în cadrul emisiunii ce poate fi vizionată integral în materialul video de mai sus:

  • Este bine să fim atenți la semnele corpului pentru a vedea dacă există sau nu semnale pe care corpul nostru le dă pentru a anunța o sarcină în stadiu incipient: întârzierea menstruației, se măresc și se întăresc sânii, se simt mai grei. Pot exista mici contracții, dureri abdominale. Orice simptome dintre cele enumerate este bine să ne trimită la farmacie – pentru un test de sarcină – sau la medic.
  • Ecografia se face la 10 zile după ce facem testul de sarcină. Astfel, vom confirma sarcina și, și mai important, determinăm că este o sarcină intrauterină și că poate fi păstrată. O sarcină extrauterină este periculoasă pentru sănătate și necesită întrerupere. În caz contrar, există chiar și riscul de a pune viața în pericol.
  • A doua ecografie este una dintre cele mai iubite de tinerele mămici. Este cea în care putem auzi bătăile inimii bebelușului. Apoi, este important ca sarcina să fie urmărită constant de către un medic stabil, în care viitoarea mămică să aibă încredere.
  • Tot în primul trimestru este important să ne evaluăm starea de sănătate pentru a vedea dacă suntem suficient de sănătoase pentru a duce la capăt o sarcină și pentru a avea un bebeluș sănătos.

Află mai multe despre cum poți minimiza apariția riscurilor în sarcină, atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș, cu un simplu click pe video-ul de mai sus!

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
ginecologiegraviditatesarcină
Articolul anterior
Posturologia, micile modificări care îți pot schimba viața
Articolul următor
Dependența de picăturile nazale. Ce putem face?
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateTrăiește sănătos cu SimonaVideo