Sănătate, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Dependența de picăturile nazale. Ce putem face?

Autor:

Unul dintre tipurile des întâlnite de dependență de medicamente este cel de picăturile de nas. Efectele unei astfel de adicții se termină, de multe ori, pe masa chirurgului. Dr. Ioana Vodă, medic primar ORL, vine alături de Simona Dragomir pentru a discuta despre cum putem evita astfel de scenarii și care ar putea fi cauzele ce trebuie să fie de fapt tratate pentru a nu se ajunge aici.

Vezi toate articolele despre:
Gripăimunitateraceala

Sursele de stres din viața de zi cu zi și disconfortul provocat de stilul de viață actual, lipsa rezistenței la frustrare, într-o societate care glorifică starea de bine și imediatul, ne fac să căutăm alinarea simptomelor cât mai rapid. Fuga zilnică între deadline-uri, între responsabilități are nevoie de noi în cea mai funcțională formă a noastră. Multe dintre medicamentele la care apelăm nu fac decât să mascheze cauza, inhibând simptomul și generând, în timp, dependență.

Iată câteva dintre motivele pentru care ajungem să dezvoltăm dependențe de picăturile nazale și soluțiile care ne stau la dispoziție. Pentru a urmări întreaga discuție, vă invităm să accesați materialul video de mai sus.

  • Dependența de picături nazale ne poate afecta la orice vârstă. Dacă simțim că avem nevoie de picături pentru a respira normal, pe perioade lungi de timp, înseamnă că avem o problemă. Dacă răceala este responsabilă, atunci simptomele trebuie să dispară în doar câteva zile. Cel mai des, un nas înfundat cronic ne trimite cu gândul la o alergie, un factor iritant ce nu ne lasă să ne vindecăm.
  • Picăturile pentru desfundarea nasului sunt majoritatea cu efect vasoconstrictor și diminuează dimensiunea mucoasei.
  • La copii nu este bine să fie administrate astfel de produse pentru că acestea pot da palpitații și pot avea complicații.
  • Dependența de picăturile nazale vine ca răspuns la dezvoltarea unei rezistențe a mucoaselor la substanța respectivă.
  • Dacă nu putem pleca de acasă fără picături, atunci știm că deja avem o problemă.
  • Pentru a scăpa de dependența de picături, primul pas este să identificăm care este cauza de bază care menține nasul înfundat: infecții, sinuzite, alergii etc.
  • Există cazuri în care o iritare cronică a mucoasei nazale poate fi dată de o boală de reflux gastroesofagian ce necesită o diagnosticare specifică.

Aflați mai multe despre cauzele și soluțiile pe care le avem la dispoziție pentru a ne recăpăta sănătatea din materialul video de mai sus!

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
Gripăimunitateraceala
Articolul anterior
Ce investigații facem în timpul sarcinii?
Articolul următor
Boli care se acutizează iarna: anxietatea și depresia
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateTrăiește sănătos cu SimonaVideo