Luana Show, Psihologie, Video

Remedii naturale împotriva ANXIETĂȚII?

Autor:

Anxietatea este una dintre suferințele care capătă amploare la nivel global, o suferință care nu se vede în analize, însă care pune o presiune semnificativă pe viața celui ce trebuie să negocieze cu ea în fiecare zi. Nuanțele pe care le îmbracă anxietatea sunt multiple, de la persoană la persoană. Soluția recomandată frecvent este medicația, în ciuda efectelor adverse. Mai puțin cunoscute sunt remediile naturale care ajută în controlul anxietății, fără efecte adverse sau generarea de dependențe. Despre toate acestea ne povestește Luana Ibacka, doar la Ziarul de Sănătate.

Vezi toate articolele despre:
anxietatemagneziuomega 3

Anxietatea se manifestă prin îngrijorarea exagerată, însă poate fi acompaniată și de panică, teamă, dificultăți de concentrare, transpirații, bufeuri, migrene, sindrom de colon iritabil, și nu numai.

Tratamentul pentru anxietate poate fi medicamentos, însă nu e prima opțiune. Mai bine să înțelegem că anxietatea, de fapt, nu vede nicio diferenţă între un pericol extern, precum un tigru fioros, şi un pericol intern, cum ar fi o amintire tulburătoare sau o grijă viitoare. Le tratează pe ambele ca pe nişte pericole cu care trebuie să lupţi sau de care trebuie să fugi. Anxietatea este una dintre cele mai frecvente tulburări pe care le semnalează pacienţii, mai frecvente de multe ori decât tusea sau răceala. Terapia este indicată și cel mai important lucru despre tratarea anxietăţii este că trebuie să găseşti un terapeut care-ţi place.

Din fericire, ne mai putem ajuta cu o dietă adecvată, mișcare, exercițiu fizic, cât și o serie de suplimente alimentare care pot participa pozitiv la învingerea anxietății. Iată aici o trusă anti-depresie!

  • Magneziul – un supliment necesar pentru ca neurotransmițătorii – precum serotonina – să fie activați. În general, persoanele care suferă de anxietate sau depresie suferă și de deficit de magneziu. Datorită efectelor relaxante pe care le are asupra sistemului nervos, magneziul poate contribui la combaterea anxietății.
  • Vitaminele din complexul B. Toate vitaminele din complexul B sunt responsabile pentru buna dispoziție. Un supliment pe baza de vitamina B12, vitamina B6, vitamina B2 sau vitamina B3 poate fi de mare ajutor în combaterea anxietății și a depresiei.
  • Omega 3. Uleiul de pește conține acizi grași asociați cu buna dispoziție și cu starea de bine. Omega 3, care se regăsește (și) în uleiul de pește, contribuie la dezvoltarea creierului și a sistemului nervos, de aceea administrarea acestuia contribuie la menținerea funcțiilor cognitive.
  • Vitamina A – unele persoane care suferă de anxietate au deficit de vitamina A. Mai mult decât atât, această vitamină poate ameliora simptomele anxietății.
  • Stress Help este o formulă inovatoare complexă pentru creșterea rezistenței la stres. Formula reunește unele dintre cele mai studiate plante adaptogene: Bacopa monnieri, Rhodiola, Ashwagandha, Schisandra. Toate aceste plante acționează în sinergie ca soluții adaptogene, antistres, antioxidante, antidepresive, neuroprotectoare și tonice nervoase.

Anxietatea nu este ceva de care să te temi sau despre care să îți fie rușine să vorbești. Fiinţele umane nu rămân la fel. Ne schimbăm, ne adaptăm şi putem să ne facem bine. Suntem foarte evoluaţi din punctul acesta de vedere. Să fim sănătoși și pregătiți!

Etichete articol:
anxietatemagneziuomega 3
Articolul anterior
Tu de ce iubești România, locul în care ai rădăcini?
Articolul următor
Posturologia, micile modificări care îți pot schimba viața
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Luana ShowPsihologieVideo