Sfaturi

Sfatul Florentinei: De ce ni se zbate ochiul?

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: < 1 minut

De fiecare dată când ni se zbate ochiul ne gândim că ne vorbește cineva, de bine sau de rău, în funcție de ochiul care se zbate. Dar sigur știți că această afirmație este o superstiție! Citiți mai jos care sunt adevăratele motive ale spasmelor oculare!

Vezi toate articolele despre:
alcoolcofeinădeshidrataremagneziumiokimieochiodihnăSfatul Florentineispasme oculare

Bun găsit! Sigur vi s-a întâmplat să vi se zbată ochiul. Așa-i că v-ați gândit că vă vorbește cineva de rău sau că se va întâmpla sigur ceva (de bine sau de rău în funcție de ochiul care se zbate)? Acestea sunt doar superstiții! Știți de ce vi se zbate, de fapt, ochiul?

Practic, atunci când ni se zbate ochiul, mușchiul pleoapei are un spasm repetitiv, involuntar. Se numește spasm ocular sau miokimie și are loc la nivelul pleoapei inferioare, cu toate că avem senzația că pleoapa superioară se zbate.

Ce poate declanșa acest fenomen? Stresul, consumul excesiv de cofeină, alcool sau băuturi energizante, odihna insuficientă, ochii uscați, deshidratarea și chiar lipsa de magneziu.

Cum scăpăm de spasmele oculare? În primul rând, eliminăm factorii enumerați mai sus și ne revizuim alimentația pentru a crește aportul de magneziu. Apoi, ca măsură imediată putem aplica un masaj circular de 30 de secunde asupra pleoapelor. Pentru a stimula circulația și pentru a întări musculatura din zona ochilor mai putem face și exerciții pentru ochi: închidem ochii, îi strângem ușor din când în când și apoi îi relaxăm fără să îi deschidem. Repetăm de măcar 3 ori.

Și oboseala oculară ar putea determina spasme, așa că încercați să vă luați privirea din televizor sau laptop dacă începe să vi se zbată ochiul, iar dacă lucrați mult la calculator, încercați să faceți pauze regulate!

Dacă totuși simptomele persistă, dacă vi se întâmplă ca unul din ochi sau ambii să se zbată des și pentru mult timp, mergeți la un consult medical de specialitate!

Sunt Florentina de la ZDS și vă dau întâlnire tot aici, cu și mai multe informații și sfaturi utile! Pe curând!

Etichete articol:
alcoolcofeinădeshidrataremagneziumiokimieochiodihnăSfatul Florentineispasme oculare
Articolul anterior
Sfatul Florentinei: Nu vă mai plângeți!
Articolul următor
Sfatul Florentinei: Apendicele are rol activ în organism!

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Sfaturi

Te-ar putea interesa și: