Trăiește sănătos cu Simona, Video

De ce se accentuează gastrita primăvara? – VIDEO

Autor:

Gastrita reprezintă o problemă la nivel digestiv care se manifestă prin inflamarea mucoasei stomacului.

Vezi toate articolele despre:
acid gastricdigestiegastrităprimăvară

În această ediție, Simona Dragomir o are ca invitată pe dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, competență în apifitoterapie, care ne vorbește despre cauzele agravării simptomelor gastritei primăvara.

Factori favorizanți ai gastritei

Schimbarea anotimpurilor aduce modificări și asupra organismului fiecăruia dintre noi. O astfel de influență este accentuarea gastritei. Odată cu venirea primăverii, apar și modificări la nivelul condițiilor atmosferice care creează un stres pentru organism. Deși ziua este mai lungă, suntem expuși la mai multă lumină și trecem la o alimentație sănătoasă, corpul poate avea totuși de suferit.

Pe lângă condițiile atmosferice care sunt sezoniere, factori favorizanți permanenți mai pot fi fumatul, băutul cafelei înainte de micul-dejun, alimentele de tip fast-food, prăjelile sau consumul alimentelor picante (excepție face ghimbirul care este un condiment iute cu potențiale efecte calmante în crizele ulceroase). Toate acestea afectează sistemul digestiv și determină aceste simptomatologii.

Dieta pe care o adoptăm primăvara conține foarte multe verdețuri și alimente sănătoase, însă consumate crude, pot crea probleme celor care prezintă sensibilități la nivel digestiv. În aceste situații, se recomadă ca aceste alimente să fie fierte ușor pentru a-și păstra proprietățile nutritive.

Orice factor de stres determină secreția hormonilor de stres care cresc nivelul de aciditate gastrică, de aceea gastrita se accentuează.

Stresul resimțit pentru perioade îndelungate favorizează, printre alte numeroase afecțiuni, apariția ulcerului. Una dintre terapiile recomandate pentru ameliorarea simptomatologiei este adaptarea stilului de viață combinată cu medicamente și suplimente potrivite pentru aceste probleme de sănătate. Printre recomandări amintim renunțarea la obiceiul de a bea cafea și a fuma înainte de servirea micului dejun, reducerea cantității de mâncare, planificarea a 3 mese pe zi și evitarea oricărei băuturi carbogazoase.

Cum recunoaștem simptomele gastritei?

Această afecțiune manifestată la nivel digestiv poate avea ca simptome senzația de greață, o arsură în partea superioară a abdomenului, sughiț repetat, tulburări de tranzit intestinal, meteorism, balonări, de multe ori, dureri de cap. În cazul unui reflux gastroesofagian, singura manifestare poate fi o tuse intensă.

Recomandări

Pentru reducerea manifestării simptomelor gastritei se recomandă reducerea stresului, respectarea orelor de somn și hidratarea corectă, de preferat cu ceaiuri naturale care să realizeze normalizarea secreției de acid, protecția și refacerea mucoasei gastrice. Totuși, nu este suficient să acționăm pentru a reduce efectele, ci mai degrabă pentru a elimina cauza, în acest caz – stresul cu ajutorul plantelor. Rhodiola și Ashwagandha sunt plante adaptogene cu efecte în reducerea stresului. Chlorella este recomandată pentru reducerea riscului apariției ulcerului gastric.

În cadrul emisiunii au fost aduși în discuție factorii care favorizează accentuarea gastritei, simptomele acestei afecțiuni, dar și recomandările pentru vindecare.

Puteți urmări întreaga emisiune accesând link-ul disponibil la începutul acestui articol.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
acid gastricdigestiegastrităprimăvară
Articolul anterior
De Ziua Femeii, despre vârstele femeii – VIDEO
Articolul următor
Cheile timpului universal – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Trăiește sănătos cu SimonaVideo