Trăiește sănătos cu Simona, Video

Mergi la piscină? Grijă mare la otite! – VIDEO

Autor:

Ce poate fi mai neplăcut, atunci când mergi în vacanță, decât finalizarea acesteia cu o otită supărătoare?

Vezi toate articolele despre:
otităvacantavideo

Despre otită, tipuri de otită și cauzele acesteia a vorbit invitata Simonei Dragomir, Ana Maria Apostol, medic primar ORL.

Ce se întâmplă la nivelul urechii?

Termenul de otită este utilizat de către pacienți pentru a descrie o durere a urechii. Totuși, otitele reprezintă infecții ale urechii care, într-adevăr, se manifestă prin durere, dar au și alte simptome specifice, în funcție de tipul otitei.

Otita externă apare în special vara și reprezintă o infecție a pielii la intrarea în ureche, adică la nivelul conductului auditiv extern. Durerea apare tot la nivel extern, în momentul atingerii, când se poate sesiza și o îngustare a conductului auditiv. Primăvara, toamna și iarna predomină un alt tip de otită, otita medie, care este localizată în interiorul urechii, în spatele timpanului și este cauzată de secrețiile nazale care apar în infecțiile respiratorii.

Care sunt simptomele otitei externe?

Orice afecțiune apare evolutiv. În cazul otitei externe, boala evoluează mult mai rapid comparativ cu otita medie sau alte afecțiuni din sfera ORL. În stadiul incipient apare un disconfort la nivelul urechii, care se și înfundă și apoi durerea poate crește ca intensitate până devine insuportabilă. Deși durerea este greu de suportat, în cazul otitei externe, nu este recomandat să puneți nimic în ureche, deoarece doar otita medie se tratează cu picături. Soluția este administrarea unui antiinflamator pentru câteva zile.

Otita externă este și ea de mai multe tipuri, otită bacteriană și otită fungică, fiecare cu manifestări diferite. Mâncărimea este specifică otitei fungice, iar otita bacteriană are ca simptom specific inflamația foarte puternică ce îngustează conductul auditiv, ajungând chiar la blocarea urechii. Pe lângă durerea specifică otitelor, poate apărea secreția la nivelul urechii. Tipul otitei externe este stabilit de medicul ORL în funcție de secreție și doar acesta poate stabili un tratament cu antibiotic, aplicat local. Este foarte important ca în perioada tratamentului să aveți grijă să nu intre apă în urechi, de aceea este recomandat să puneți în ureche vată înmuiată în orice tip de ulei sau în cremă, pentru a respinge apa și a păstra astfel urechea uscată.

Urmărind emisiunea aflată la începutul acestui articol, veți afla ce se întâmplă la nivelul urechii atunci când pătrunde apă din mare sau din piscină, ce fel de infecții pot apărea la nivelul urechii, care sunt manifestările otitei externe, cum poate evolua otita externă, de ce este recomandat să apelați la un medic, care sunt sfaturile de bază în ceea ce privește tratarea otitelor externe, ce înseamnă un comportament sănătos atunci când mergem la mare sau la piscină.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
otităvacantavideo
Articolul anterior
Homeopatia: Cum scapi copilul de viroze? – VIDEO
Articolul următor
Obiceiuri și emoții negative care ne seacă de energie – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Trăiește sănătos cu SimonaVideo