Sănătate, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Noi descoperiri științifice în boala Alzheimer

Autor:

Boala sau demența Alzheimer este o afecțiune la nivelul creierului, de existența căreia nu știm de cele mai multe ori decât în momentul în care apar episoade serioase de uitare și care se poate activa cu până la 20 de ani înainte de apariția propriu-zisă a bolii.

Vezi toate articolele despre:
Alzheimerdemențăprevențievideo

Despre informațiile esențiale cu privire la boala Alzheimer, dar și despre noutățile ce țin de aceasta, Simona Dragomir discută cu Dr. Adrian Stănescu, medic primar geriatrie și gerontologie, specialist ozonoterapie și stimulare magnetică transcraniană.

Dacă în urmă cu un secol, tot ce se cunoștea referitor la boala Alzheimer era faptul că gravitatea acesteia poate conduce la moarte și deci nu poate fi tratată, în prezent, studiile au evoluat, iar domeniul se află în continuă schimbare. Conform cercetărilor, există 3 tipuri de demență Alzheimer, tipul 1 fiind rezultatul inflamației cronice la nivelul creierului, care rezultă în urma anumitor boli infecțioase.

O nouă direcție atent cercetată în prezent atunci când se vorbește despre boala Alzheimer este igiena dentară. Astfel, afecțiunile la nivelul dinților care nu sunt tratate la timp pot favoriza apariția acestei boli, întrucât este vorba de niște bacterii care afectează în mod direct sistemul nervos.

Având în vedere faptul că de la vârsta de 40 de ani, această afecțiune poate fi activată, fără a prezenta simptome de niciun fel, este importantă detectarea și încetinirea bolii Alzheimer, pentru a fi evitate urmările supărătoare, atât pentru pacient, cât și pentru cei din jurul acestuia.

În cadrul acestei emisiuni, subiectele discutate se concentrează pe apariția bolii Alzheimer, împreună cu importanța prevenirii și detectării acesteia din timp.

Urmăriți întregul material video de la începutul acestui articol și informați-vă corect cu privire la boala Alzheimer.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
Alzheimerdemențăprevențievideo
Articolul anterior
Cauze care ne modifică postura și care ne dau dureri de spate
Articolul următor
Bolile reumatice, o problemă de sănătate publică
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateTrăiește sănătos cu SimonaVideo