Trăiește sănătos cu Simona, Video

Stresul: 10 pași pentru a-l elimina din viața ta – VIDEO

Autor:

Este aproape imposibil să nu te confrunți cu situații stresante, de aceea este important să înveți să-l gestionezi, să-l depășești și să-i poți reduce efectele.

Vezi toate articolele despre:
axietateemoțiiimunitatestresvideo

Despre stres și cum poate fi eliminat a vorbit invitata Simonei Dragomir, dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, competență în apifitoterapie.

Stresul determină scăderea imunității, boli degenerative, cardiovasculare și neurodegenerative, osteoartrită, tulburări hormonale, de fertilitate, psihoafective și chiar cancer, de aceea trebuie diminuat și depășit.

Un prim pas în acest sens ar fi să ne trezim cu optimism, facem câteva exerciții, apoi ne bucurăm de micul dejun și de cafea, ceai sau o cacao cu lapte. Începem să rezolvăm sarcinile zilei respective și să găsim soluții eficiente la locul de muncă. Mișcare în aer liber, cel puțin 30 de minute, mers pe jos, contactul cu natura sau dans. Este important și să evadăm din cotidian și totodată din captivitatea stresului prin socializare. Fie că ieși cu prietenii în oraș, fie că mergi la o piesă de teatru, este important să comunici și să petreci timp cu cei dragi sau să te relaxezi activ prin practicarea hobby-urilor pe care le ai și care te deconectează de stresul zilnic. Este important și să renunțăm la critica pe care o manifestăm la adresa noastră sau a celorlalți și să ne cultivăm capacitatea emoțională de a  ne bucura de micile plăceri ale vieții.

Pentru o mai bună gestionare a stresului, este recomandat să urmați periodic ședințe de reflexoterapie sau masaj terapeutic și ar fi bine să facem un obicei din a lăsa grijile de la serviciu la ușă și să intrăm în casă, lângă cei dragi, cu gânduri și energii pozitive. Băile fierbinți, aromoterapia și îmbrățișările celor dragi sunt foarte bune soluții pentru relaxare.

Toate aceste activități vor da rezultate și mai bune dacă ajutăm organismul în adaptarea la viața de zi cu zi cu suplimente. Dacă vreți suplimente de calitate, un produs  care poate reduce anxietatea, crește nivelul de serotonină și ajută la inducerea somnului este 5-HTP.

Alte produse benefice în reducerea stresului sunt: Stress Help și GABA.

Urmărind emisiunea aflată la începutul acestui articol veți afla cum afectează stresul imunitatea și care sunt pașii de urmat pentru a depăși stresul și a reduce efectele lui pe termen lung.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
axietateemoțiiimunitatestresvideo
Articolul anterior
Remodelare corporală la început de vară – VIDEO
Articolul următor
Trauma „rana de abandon”- VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Trăiește sănătos cu SimonaVideo