Sănătate, Video

Astenia de primăvară – oboseala care nu trece cu odihnă

Autor:

Primăvara, ne bucurăm de soare, de lumină și de temperaturile blânde de afară, dar, în același timp, ne luptăm cu astenia. Ce este astenia de primăvară? Este o oboseală care nu trece după ce ne odihnim și care vine însoțită de simptome asociate.

Vezi toate articolele despre:
AshwagandhaastenieBioGreensdetoxifiereobosealărhodiolastresvideo

Pentru unii dintre noi, crește nivelul anxietății, pentru alții, aduce o stare intensă de irascibilitate. Durerile de cap, amețelile și chiar insomnia nu întârzie să apară. Stările depresive sunt unul dintre simptomele foarte des întâlnite în astenia de primăvară.

Astenia nu este o boală, este o reacție de adaptare a organismului la schimbările de temperatură, luminozitate și alimentație aduse de primăvară. Dacă această stare se menține mai mult de 2-3 săptămâni, este indicat consultul medical de specialitate, recomandă dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, cu competență în apifitoterapie. Aceeași stare de astenie care „vestește” primăvara poate ascunde probleme grave – hipotiroidismul, oboseala cronică, alergiile, intoleranțele alimentare, diabetul zaharat, boli autoimune sau insuficiența hepatică.

Ce mâncăm pentru a combate astenia de primăvară?

Alimentația este prima resursă pe care o putem controla. Este timpul să apelăm la varietatea de verdețuri autohtone specifice primăverii, extrem de bogate în vitamine și minerale: urzică, spanac, untișor, păpădie etc. În plus, verdețurile de primăvară ajută în eliminarea toxinelor din organism și oferă necesarul de  antioxidanți și aminoacizi.

O atenție deosebită este bine să acordăm și condimentelor – măghiran, busuioc, mentă, leuștean – și fructelor uscate.  Acestea îmbunătățesc digestia, dar ne și oferă un plus de energie.

Cum ne ajută suplimentele alimentare în astenia de primăvară?

  • Suplimentele alimentare, în caz de astenie, sunt indicate mai ales persoanelor care lucrează în medii stresante și aglomerate. Suplimentele pe bază de plante adaptogene sunt o alegere foarte eficientă: Rhodiola și Ashwaganda sunt două plante care acționează asupra sistemului nervos, reglând răspunsul organismului în fața stresului.
  • Pulberea de orz verde și pulberea de grâu verde sunt niște tonice nervoase extraordinare. BioGreens de la Zenyth este un amestec de alge și germeni, care aduce un plus de energie și vitalitate, pe lângă beneficiile în alcalinizarea organismului.
  • Și Coenzima Q10 are un rol foarte important în controlul asteniei de primăvară datorită proprietăților energizante, vitalizante și antioxidante.
  • Chlorella și spirulina, pe lângă rolul puternic energizant, au și acțiune antianemică.
  • Magneziul marin reglează metabolismul energetic și ajută în gestionarea simptomelor anemiei, înlăturând stările de oboseală.
  • Vitamina C este și ea importantă, fie asimilată din alimentele verzi, fie obținută din suplimente de vitamina C de calitate superioară.
  • Dacă starea de astenie este însoțită de simptome depresive, Longvida® Brain Curcumin aduce un beneficiu real, protejând creierul împotriva stresului oxidativ și reducând inflamațiile.

Este important să reținem că, pentru un om sănătos, astenia de primăvară este doar o stare trecătoare. În cazurile în care simptomele se prelungesc, consultul medical este inevitabil.

Etichete articol:
AshwagandhaastenieBioGreensdetoxifiereobosealărhodiolastresvideo
Articolul anterior
Dr. Ruxandra Constantina: Remedii naturale pentru fiecare vârstă
Articolul următor
Despre antioxidanții naturali – cu Dr. Gabriela Man
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateVideo