Luana Show, Psihologie, Video

Obiceiuri toxice care îți pot distruge viața!

Autor:

Dă-mi voie să te întreb: de câte obiceiuri toxice din viața ta ești conștient? Amâni lucrurile până în ultimul moment? Iei decizii la nervi? Dai sfaturi fără să ți le fi cerut nimeni? Amâni mesele pentru că ai lucruri mai importante de făcut? Sunt zeci de obișnuințe care ne fac să ne pierdem calitatea vieții, însă voi enumera doar 5. Din ele derivă și altele de care îți vei da seama singur, dacă subiectul de azi este pentru tine.

Vezi toate articolele despre:
AshwagandhafrumusețeLuana IbackarhodiolasomnStress Helpvideo

1. Abaterea de la scop

Este total nepractic să ne stabilim scopuri de care să uităm în câteva zile, din varii motive. Atunci când ne trasăm un drum bine-definit, în care chiar avem încredere, nu ne mai abatem de la el. Când ne abatem înseamnă că fie nu ne-am ales bine drumul, fie nu suntem suficient de disciplinați.

2. Crearea unui „eu” fals

Cine ești cu adevărat? Te-ai întrebat vreodată acest lucru? Cât de sincer ai răspuns? Dacă ești sincer, este bine. Însă dacă nu ești, atunci susținerea acestui eu fals și, mai ales, promovarea lui în cadrul societății îți dau mult mai multe dureri de cap decât crezi, furându-ți chiar energia vitală. Azi, din păcate, mulți se cred ceea ce nu sunt, datorită potențialului exagerat pe care ni-l oferă mediul online. Nu te obișnui însă să crezi și tu că ești altcineva decât cine ești în realitate, noi toți avem farmec fiind imperfecți și vulnerabili, întrucât puterea înseamnă acceptare.

3. Viața izolată

Când omul se depărtează de oamenii pe care îi iubește, de pasiuni, de evenimente, de muncă, de orice îl motivează, el suferă mult mai mult decât ar suferi, fiind prins în activități sociale banale. Izolarea poate veni cu o depresie, cu prea mult timp acordat vieții online, cu lenea sau cu confuzia legată de anumite trenduri spirituale. Și prea mult timp petrecut cu noi înșine ne obosește și ne lipsește de trăiri autentice!

4. Obișnuința de a ne face griji

Tendința de a avea scopuri și visuri grandioase este minunată, însă ea vine la pachet cu stres și griji enorme. Când exagerăm prea mult cu muncă, cu dorința prea mare de consum, de a avea fără limite, începem să ne obișnuim, fără a observa că trăim într-un stres constant, că NICIODATĂ nu avem timp liber și că micile frumuseți ale vieții nu ne mai bucură sufletul atât de mult. Cu anii, devenim extenuați, dezorientați și singuri.

5. Somnul necalitativ

E o pierdere enormă de timp să stai la filme o noapte întreagă, uneori noapte după noapte, jucându-te jocuri video sau uitându-te la cine a postat o poză nouă pe Facebook. Necesitățile de bază ale organismului tău înseamnă și niște ore de somn în timpul nopții, noaptea fiind considerată de pe la ora 22.00. Dormi la timpul potrivit și în cantitatea potrivită și doar atunci vei putea progresa în toate celelalte aspecte.

Orice nou program de viață care ți se pare potrivit, însoțește-l de întregul tău entuziasm, implicare și ai să observi cum și alte resurse de calitate, fie ele hrană, suplimente, experiențe, persoane, se vor asocia în mod natural cu ceea ce faci. Stresul rămâne în topul surselor de toxicitate psihică și fizică. Suplimentele pe bază de plante adaptogene – Rhodiola, Ashwaghanda, Bacopa monnieri, Schisandra – ajută în controlul efectelor stresului, în mod natural.

Etichete articol:
AshwagandhafrumusețeLuana IbackarhodiolasomnStress Helpvideo
Articolul anterior
Talia subțire – o proporție matematică
Articolul următor
Prof. Dr. Gh. Mencinicopschi: Tot ce trebuie să știm despre rezistența la insulină
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Luana ShowPsihologieVideo