Sănătate, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Sfaturi simple pentru creșterea imunității, cu Dr. Anca Mihalcea

Autor:

Răceala, gripele, virozele respiratorii au toate evoluții diferite, însă un lucru este cert. Pentru a ne asigura că nu ne țintuiesc la pat perioade îndelungate, trebuie fie să ne ocupăm serios de curele naturale de imunizare – încă de la începutul sezonului rece – fie să ne administrăm remediile potrivite, încă de la primele semne de boală.

Vezi toate articolele despre:
GripăimunitateImunoHelpracealavideoviroza

Despre aceste soluții și despre multe alte aspecte esențiale pentru creșterea imunitații organismului nostru, ne vorbește Dr. Anca Mihalcea, ca invitată a Simonei Dragomir la Ziarul de Sănătate.

Haideți să vedem care sunt cele mai importante remedii naturale pentru întărirea imunității la adulți.

1. Vitamina D – importantă în funcționarea întregului organism.

Vitamina D este una dintre cele mai importante vitamine, acționează ca un hormon și are un rol foarte important în  buna funcționare a întregului organism. Mai mult decât atât, fiecare celulă din corp are un receptor pentru vitamina D și peste 30.000 de gene sunt influențate de ea. Dar pe cât este de importantă în menținerea și stabilirea echilibrului, pe atât este de des întâlnit deficitul de vitamina D. Chiar și cei care suplimentează constant această lipsă riscă să fie tot sub limita necesară. De ce? Pentru că secreția de Vitamina D începe în piele, prin expunerea la soare. Soarele extrem de puternic, temperaturile mult peste limita suportabilității, promovarea intensă pentru cremele cu factor de protecție duc, în definitiv, la evitarea expunerii și la scăderea producerii de vitamina D.

Această vitamină este benefică în sectoare extrem de variate, de la întărirea sistemului imunitar și prevenția bolilor autoimune, la rolul antitumoral. În ceea ce privește dozele, în formele acute de gripă și răceală, pot fi crescute până la 4.000-6.000 de unități pe zi, pentru a se reveni ulterior la doza zilnică recomandată, de 1.000 unități.

2. Plantele adaptogene și rolul lor întărirea imunității la adulți

Ne-am obișnuit ca, atunci când vorbim despre factorii care ne scad imunitatea, să ne gândim strict la alimentație, sport, produse imunostimulatoare. Uităm însă de stres, unul dintre factorii importanți în scăderea puterii de apărare a organismului. Vă puteți imagina că organismul nostru luptă mereu cu factorii stresori, iar sistemul de apărare slăbește în timp, obosește. După perioadele lungi de expunere la stres și suprasolicitare, sistemul imunitar se comportă ca după o boală foarte lungă.

Acesta este și motivul pentru care este foarte important să găsim metode de destresare potrivite pentru noi, fie că folosim dansul, pictura, sportul sau orice altă activitate care ne face plăcere. În completarea acestor destresori activi, natura ne oferă plantele adapogene – soluții naturale cu rol de modulare a răspunsului organismului la stres. Din această categorie fac parte plante precum Rhodiola, Ashwagandha, Astragalus, Bacopa monnieri ce ajută corpul să contracareze efectele unui stresor fizic, chimic sau biologic, prin creșterea nespecifică a rezistenței.

De asemenea, se pot alege produsele care integrează doze controlate din mai multe plante cu rol în diminuarea efectelor stresului, cum este Stress Help de la Zenyth – supliment natural – excelent în caz de anxietate, extenuare, oboseală cronică.

3. Plantele imunostimulatoare în creșterea imunității

Și în ceea ce privește remediile naturale pentru întărirea imunității, putem alege variantele simple precum Goldenseal – o plantă foarte puternică ce acționează direct la nivelul mucoaselor (respiratorii, digestive etc.), având și rol antibacterian – ghimbirul, propolisul, curcuma sau putem alege produsele care integrează beneficiile mai multor plante imunostimulatoare. ImmunoHelp de la Zenyth, de exemplu, este un produs care armonizează efectul antibacterian și antiviral al Goldensealului, cu creșterea rezistenței la alergii dată de turmeric și puterea antiinflamatoare și de dezvoltare a celulelor imunitare active, conferită de Astragalus. În plus, ghimbirul aflat în formula acestui produs împiedică aderarea factorilor patogeni la mucoasele organismului, iar propolisul are acțiune imunomodulatoare, antiinflamatoare, antibacteriană, antivirală și analgezică.

Dr. Anca Mihalcea ne atenționează însă că ImmunoHelp de la Zenyth este un produs puternic ce nu este recomandat copiilor, femeilor însărcinate sau celor care alăptează. Tot datorită intensității lui este recomandat în cure de cel mult 14 zile sau pe perioade mai lungi de timp, în doze mult mai mici decât cele recomandate – 1-2 capsule în loc de 4-6 capsule. În baza studiilor de caz, realizate de Dr. Anca Mihalcea, s-au putut constata efectele foarte importante ale suplimentului natural ImmunoHelp în tratarea și menținerea, în limite suportabile, ale sinuzitei acute și cronice, ale infecțiilor urinare cronice (împreună cu merișorul sau propolisul) și chiar în infecțiile cu Helicobacter pylori sau acnee.

4. Lizina – aminoacizii în lupta cu virusurile și bacteriile

Un alt remediu natural este Lizina – un aminoacid ce nu este sintetizat de orgnism, fiind astfel necesară suplimentarea. Lizina este un aminoacid esențial, cu rol important în creșterea și regenerarea țesuturilor, în producția de hormoni, enzime și anticorpi. Acesta se găsește în alimentele bogate în proteine precum carne, lactate, pește, ouă. Lipsa lizinei din organism poate duce la o creștere lentă, anemie, tulburări ale sistemului reproducător, greață, amețeli sau pierderea poftei de mâncare. Fiind un aminoacid, Lizina nu este indicată în cazurile de insuficiență renală gravă.

5. Zincul – imunostimulator natural

Zincul este unul dintre oligoelementele cu un rol foarte important în stimularea imunității, în menținerea sănătății sistemului osos, părului și unghiilor. În plus, ajută la stimularea fertilității și normalizează funcția reproductivă. La Zenyth, se poate realiza suplimentarea cu zinc printr-un produs 100% natural ce are la bază pudra din carnea de stridii. Acestea reprezintă cea mai concentrată sursă de zinc natural, responsabil de metabolismul acido-bazic normal, de metabolismul normal al carbohidraților, de funcția cognitivă normală, de sinteza normală a ADN, de protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ. Suplimentarea cu zinc poate fi alternată cu cea de vitamina D.

 

Important

Există, în unele cazuri, preconcepția că dacă un produs vine din natură atunci poate fi consumat în orice cantități, la orice vârstă și de câte ori considerăm de cuviință. Ei bine, unele produse pe bază de plante sunt extrem de puternice și este bine să fie tratate ca atare. Înainte de a le consuma, este foarte important să consultăm medicul și să oferim un grad mai mare de precauție în cazul persoanelor predispuse la îmbolnăviri: copiii, femeile însărcinate, vârstnicii, cei care suferă de boli cronice.

Etichete articol:
GripăimunitateImunoHelpracealavideoviroza
Articolul anterior
Care sunt cele mai sănătoase alternative la zahăr?
Articolul următor
Sarea în bucate: pro și contra
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateTrăiește sănătos cu SimonaVideo