Sănătate, Video

Tratament și prevenție naturală în cazul arsurilor solare

Autor:

Chiar dacă suntem, teoretic, foarte bine informați cu privire la măsurile de protecție împotriva soarelui, anii în care ne întoarcem de la mare fără nas roșu, obraji care se exfoliază sau scalp care ustură sunt o raritate. Vă invităm să aflați sfaturi practice, utile și naturale pentru protecția împotriva soarelui, de la Dr. Ruxandra Constantina, medic de familie cu competență în apifitoterapie.

Vezi toate articolele despre:
arsuri solaresoarevideo

Moda în ceea ce privește standardele de frumusețe s-a schimbat de multe ori pe parcursul timpului. Pielea blonzată nu a fost mereu în tendințe și încă nu este în anumite culturi. Ceea ce încercăm să spunem este că, dacă privim din punct de vedere estetic, pielea bronzată este o alegere. Însă dacă judecăm din punct de vedere al sănătății, pielea expusă la soare este un factor de risc pentru sănătate. Care sunt cele mai importante sfaturi practice de la specialiști?

  • Păstrați orele recomandate pentru expunerea la soare chiar dacă folosiți creme cu factor de protecție solară 50+.
  • Îmbinați protecția mecanică cu cea chimică. Ochelarii de soare nu trebuie să lipsească, iar pălăria de protecție ne scutește de multe neplăceri, printre care arsurile solare de la nivelul scalpului. Îmbrăcămintea lejeră din fibre naturale permite pielii să respire și scade riscul apariției iritațiilor la nivelul tegumentului.
  • Hidratarea este un sfat de care nu ne plictisim niciodată. Este important de știut că berea rece, cafeaua sau frape-urile nu intră deloc la capitolul hidratare, ci deshidratare.
  • Atenție la zonele cu risc mai mare de arsuri solare: vârful nasului, buzele, fruntea, zona superioară a pieptului, gâtul, laba piciorului, umerii, urechile și scalpul.

Cum ne revenim în caz de arsuri solare?

  • Unul dintre cele mai importante sfaturi, pe care nu toți le ascultă, deși par cât se poate de logice, ține de interdicția de a ne mai expune la soare după ce pielea s-a ars deja.
  • Consumul de lichide este foarte important. Arsurile solare merg mână în mână cu deshidratarea.
  • După expunere, folosiți cremă pentru hidratare, cu rol antiinflamator și de calmare.
  • În cazul unor arsuri solare ușoare, funcționează compresele cu iaurt rece, lăsate să acționeze 10-15 minute. Feliile de castraveți reci sunt și ele un remediu ușor și natural, iar uleiul de cătină are o acțiune radioprotectoare, fotoprotectoare și cicatrizantă.
  • Compresele cu ceai rece (mușețel, lavandă, gălbenele) – pliculețe de ceai puse la frigider după realizarea infuziei și plasate pe zonele arse de soare. Propolisul este și el benefic, la fel și stergerea zonelor afectate cu ulei de măsline sau ceai de soc.
  • Mierea, împreună cu câteva picături de lămâie, aplicată pe zonele sensibile, acționează imediat.
  • Amestecați în apă câteva picături de ulei de lavandă și pulverizați la nivelul pielii.

Pentru mai multe sfaturi, vizionați materialul video de mai sus!

Există suplimente naturale care pregătesc pielea pentru expunerea la soare, o protejează din interior. Antioxidanții de tipul astaxantinei sau resveratrolului luptă împotriva agresiunilor venite din partea soarelui, iar îmbinarea cu colagenul și coenzima Q10 reface structura pielii și o face mai puternică.

Etichete articol:
arsuri solaresoarevideo
Articolul anterior
Prof. Dr. Gh. Mencinicopschi: Ce este stresul oxidativ și ce rol au antioxidanții?
Articolul următor
Trucuri naturale de frumusețe cu… lămâie
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateVideo