Recomandarea generală este să consumăm fructe și legume în starea lor naturală și cât mai proaspete, pentru a beneficia din plin de complexul de vitamine, minerale și antioxidanți. Studiile comparative efectuate între fructele și legumele proaspete, dar aflate de ceva timp pe rafturile supermarketurilor și cele congelate imediat după recoltare au evidențiat că, prin congelare, unele fructe și legume devin mai concentrate în anumiți nutrienți.
• Broccoli congelat are mai multă vitamina C, luteină și beta-caroten, dar mai puțini sulforafani;
• Morcovii congelați au de trei ori mai multă luteină sși de două ori mai mult betacaroten, precum și mai multă vitamina C și polifenoli;
• Afinele congelate, fasolea verde, spanacul, zmeura, perele au un nivel mai ridicat de vitamina C și polifenoli.
În ceea ce privește condimentele, unele, cum ar fi ceapa și boiaua de ardei, își schimbă aroma atunci când sunt congelate, în timp ce altele au tendința de a dezvolta o aromă mai puternică (piper, cuișoare, usturoi și piper verde). Curry congelat poate dezvolta un gust rău, de mucegai, în timp ce sarea își poate pierde aroma sau chiar favoriza râncezirea grăsimilor din alimentele care o conțin.
Este corect să congelăm fructele și legumele?
Autor:
Etichete articol:
Te-ar putea interesa și:
Beneficiile unice ale acidului lipoic
Foarte mulți specialiști recomandă astăzi consumul de antioxidanți dintr-o varietate de surse. Din păcate, din cauza degradării solurilor, multe dintre…
Sensibilitatea la gluten, o problemă reală?
Dieta fără gluten se află pe primul loc în topul obiceiurilor alimentare din întreaga lume. În SUA, peste 100 de…
Cacao contra declinului cognitiv
Consumul zilnic de cacao ar putea fi încetini declinul cognitiv la persoanele în vârstă, arată cercetări recente ale căror rezultate…
Impozitarea băuturilor cu zahăr pentru reducerea obezității
În SUA, vânzarea băuturilor răcoritoare îndulcite cu zahăr şi reclama lor în timpul emisiunilor pentru copii au fost interzise. De…
Postul, o detoxifiere a minții, a trupului și a inimii
Zilele în care ne luăm adio de la lactate sau de la carne ori de la alte alimente, pe care…