Recomandarea generală este să consumăm fructe și legume în starea lor naturală și cât mai proaspete, pentru a beneficia din plin de complexul de vitamine, minerale și antioxidanți. Studiile comparative efectuate între fructele și legumele proaspete, dar aflate de ceva timp pe rafturile supermarketurilor și cele congelate imediat după recoltare au evidențiat că, prin congelare, unele fructe și legume devin mai concentrate în anumiți nutrienți.
• Broccoli congelat are mai multă vitamina C, luteină și beta-caroten, dar mai puțini sulforafani;
• Morcovii congelați au de trei ori mai multă luteină sși de două ori mai mult betacaroten, precum și mai multă vitamina C și polifenoli;
• Afinele congelate, fasolea verde, spanacul, zmeura, perele au un nivel mai ridicat de vitamina C și polifenoli.
În ceea ce privește condimentele, unele, cum ar fi ceapa și boiaua de ardei, își schimbă aroma atunci când sunt congelate, în timp ce altele au tendința de a dezvolta o aromă mai puternică (piper, cuișoare, usturoi și piper verde). Curry congelat poate dezvolta un gust rău, de mucegai, în timp ce sarea își poate pierde aroma sau chiar favoriza râncezirea grăsimilor din alimentele care o conțin.
Este corect să congelăm fructele și legumele?
Autor:
Etichete articol:
Te-ar putea interesa și:
Ce alimente produc sau ajută somnul? – VIDEO
În calitate educator de sănătate, dar și de femeie cu insomnii, știu că alimentele sunt medicamente. Folosim o abordare a…
Ce facem pentru a avea mai multă energie?
În această emisiune, Simona Dragomir și invitatul său, Cristian Mărgărit, consultant în nutriție și fitness, discută despre suprasolicitare și consecințele…
Ce se întâmplă când consumăm prea multă fructoză?
Bun găsit, dragii mei! Astăzi vorbim despre ce se întâmplă când consumăm prea multă fructoză? Poate știți deja că fructoza…
Cele mai bune măsuri de susținere a imunității în sezonul infecțiilor virale
Autori: Conf. dr. Sanda Maria Crețoiu, nutriționist Gabriela Popa Care este rolul unui sistem imun? Funcția primară a sistemului imunitar…
Reguli pentru o digestie bună de sărbători
Invitata Simonei Dragomir la Hello Sănătate Tv, dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, competență în apifitoterapie, ne oferă câteva sfaturi…