Recomandarea generală este să consumăm fructe și legume în starea lor naturală și cât mai proaspete, pentru a beneficia din plin de complexul de vitamine, minerale și antioxidanți. Studiile comparative efectuate între fructele și legumele proaspete, dar aflate de ceva timp pe rafturile supermarketurilor și cele congelate imediat după recoltare au evidențiat că, prin congelare, unele fructe și legume devin mai concentrate în anumiți nutrienți.
• Broccoli congelat are mai multă vitamina C, luteină și beta-caroten, dar mai puțini sulforafani;
• Morcovii congelați au de trei ori mai multă luteină sși de două ori mai mult betacaroten, precum și mai multă vitamina C și polifenoli;
• Afinele congelate, fasolea verde, spanacul, zmeura, perele au un nivel mai ridicat de vitamina C și polifenoli.
În ceea ce privește condimentele, unele, cum ar fi ceapa și boiaua de ardei, își schimbă aroma atunci când sunt congelate, în timp ce altele au tendința de a dezvolta o aromă mai puternică (piper, cuișoare, usturoi și piper verde). Curry congelat poate dezvolta un gust rău, de mucegai, în timp ce sarea își poate pierde aroma sau chiar favoriza râncezirea grăsimilor din alimentele care o conțin.
Este corect să congelăm fructele și legumele?
Autor:
Etichete articol:
Te-ar putea interesa și:
Metode ușoare de detoxifiere după Paște
Bun găsit, dragii mei! Hristos a Înviat! Sper că ați avut sărbători frumoase și îmbelșugate. V-ați bucurat de bunătățile de…
Sfaturi pentru o digestie ușoară de sărbători
În ceea ce privește sfaturile pentru o digestie ușoară, există multe lucruri pe care știm că trebuie să le facem…
Nutraceutica 2016: Calea către o alimentație inteligentă
În perioada 14-16 aprilie 2016, pavilionul C4 din cadrul Centrului Expozițional Romexpo din București a găzduit prima ediție a Salonului…
Când ai nevoie de o dietă cu indice glicemic scăzut?
Alimentația are un cuvânt greu de spus în ceea ce privește sănătatea noastră. Cu cât cunoaștem mai multe lucruri despre…
De ce avem nevoie de vitamina E?
Vitamina E este o vitamină solubilă în grăsimi, cu importante proprietăți antioxidante, ce există în opt forme diferite (patru tocotrienoli…