Recomandarea generală este să consumăm fructe și legume în starea lor naturală și cât mai proaspete, pentru a beneficia din plin de complexul de vitamine, minerale și antioxidanți. Studiile comparative efectuate între fructele și legumele proaspete, dar aflate de ceva timp pe rafturile supermarketurilor și cele congelate imediat după recoltare au evidențiat că, prin congelare, unele fructe și legume devin mai concentrate în anumiți nutrienți.
• Broccoli congelat are mai multă vitamina C, luteină și beta-caroten, dar mai puțini sulforafani;
• Morcovii congelați au de trei ori mai multă luteină sși de două ori mai mult betacaroten, precum și mai multă vitamina C și polifenoli;
• Afinele congelate, fasolea verde, spanacul, zmeura, perele au un nivel mai ridicat de vitamina C și polifenoli.
În ceea ce privește condimentele, unele, cum ar fi ceapa și boiaua de ardei, își schimbă aroma atunci când sunt congelate, în timp ce altele au tendința de a dezvolta o aromă mai puternică (piper, cuișoare, usturoi și piper verde). Curry congelat poate dezvolta un gust rău, de mucegai, în timp ce sarea își poate pierde aroma sau chiar favoriza râncezirea grăsimilor din alimentele care o conțin.
Este corect să congelăm fructele și legumele?
Autor:
Etichete articol:
Te-ar putea interesa și:
Poate favoriza dieta boala Alzheimer?
Știați că glicemia crescută este un numitor comun în cazul multor pacienți cu boala Alzheimer? În ultimii ani, această boală…
6 beneficii ale betainei la care nici nu te gândești
Ce este betaina? Betaina este un compus natural de aminoacizi, cunoscut și sub numele de trimetilglicină sau TMG. Aceasta este…
Ce nu știai despre ceapă? – VIDEO
Cumpărați ceapă verde, roșie sau galbenă și mâncați-o în salate, la grătar sau călită… Mâncați-o mereu! Ceapa nu își pierde…
Metode ușoare de detoxifiere după Paște
Bun găsit, dragii mei! Hristos a Înviat! Sper că ați avut sărbători frumoase și îmbelșugate. V-ați bucurat de bunătățile de…
Prof. Dr. Gh. Mencinicopschi: Tot ce trebuie să știm despre rezistența la insulină
Tot auzim despre insulină și glicemie și uneori le folosim fără a ști prea bine ce înseamnă. Insulina este un…