Recomandarea generală este să consumăm fructe și legume în starea lor naturală și cât mai proaspete, pentru a beneficia din plin de complexul de vitamine, minerale și antioxidanți. Studiile comparative efectuate între fructele și legumele proaspete, dar aflate de ceva timp pe rafturile supermarketurilor și cele congelate imediat după recoltare au evidențiat că, prin congelare, unele fructe și legume devin mai concentrate în anumiți nutrienți.
• Broccoli congelat are mai multă vitamina C, luteină și beta-caroten, dar mai puțini sulforafani;
• Morcovii congelați au de trei ori mai multă luteină sși de două ori mai mult betacaroten, precum și mai multă vitamina C și polifenoli;
• Afinele congelate, fasolea verde, spanacul, zmeura, perele au un nivel mai ridicat de vitamina C și polifenoli.
În ceea ce privește condimentele, unele, cum ar fi ceapa și boiaua de ardei, își schimbă aroma atunci când sunt congelate, în timp ce altele au tendința de a dezvolta o aromă mai puternică (piper, cuișoare, usturoi și piper verde). Curry congelat poate dezvolta un gust rău, de mucegai, în timp ce sarea își poate pierde aroma sau chiar favoriza râncezirea grăsimilor din alimentele care o conțin.
Este corect să congelăm fructele și legumele?
Autor:
Etichete articol:
Te-ar putea interesa și:
Oul, un aliment reabilitat. Câte ouă putem mânca zilnic?
Mult timp acuzat pe nedrept de creșterea colesterolului, oul este în zilele noastre complet reabilitat de către nutriționiști. Cum ouăle…
Tiroida şi kilogramele în plus, sfaturi de la Codruța Nedelea
Principala tendință pe care o are o persoană atunci când vine vorba despre controlul greutății este înfometarea sau, în orice…
Cele mai bune măsuri de susținere a imunității în sezonul infecțiilor virale
Autori: Conf. dr. Sanda Maria Crețoiu, nutriționist Gabriela Popa Care este rolul unui sistem imun? Funcția primară a sistemului imunitar…
Sfaturi pentru a evita neplăcerile digestive de sărbători
Bunătățile de pe masa de Crăciun sunt prea multe și prea bune. Cum să nu guști din șunculiță, răcituri, sarmale,…
Clorofila, noua regină a dietelor
Cura de slăbire cu clorofilă reprezintă o soluție la modă printre vedetele de peste ocean pentru a elimina suprusul de…