Coronavirus, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Cum abordăm sindromul long-COVID? – VIDEO

Autor:

Sindromul long-COVID sau post-COVID poate fi experimentat doar de către persoanele care au trecut printr-o formă severă a bolii și nu s-au refăcut complet? Se pare că oricine poate trece prin această consecință care succede infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Vezi toate articolele despre:
coronavirusCOVID-19imunitatepost-COVIDracealavideovitamina Cvitamina Dzinc

Ce este și cum abordăm sindromul long-COVID? Aflăm de la dr. Anca Mihalcea, medic specialist geriatrie-gerontologie, cu competență în homeopatie, invitata Simonei Dragomir din această emisiune.

Mai întâi de toate, să ne concentrăm pe prevenție

Așa cum am înțeles în urma ultimilor doi ani, măsurile de prevenire sunt cele mai importante atunci când vorbim despre COVID-19, acestea începând bineînțeles cu igiena corespunzătoare, un aspect general valabil pentru evitarea oricăror situații neplăcute. În afară de igienă, este bine să avem grijă ce alimente consumăm, ce suplimente luăm, de la probiotice, până la zinc, vitamina C, vitamina D, dar și ce activități facem pentru a ne crește imunitatea, scutul nostru de apărare în caz de orice.

Mai mult, pentru a preveni prelungirea bolii COVID-19 sau sindromul long-COVID, doamna doctor ne recomandă suplimentele cu efect antiinflamator, antiagregant. De ce sunt bune aceste suplimente? Deoarece sindromul post-COVID este caracterizat de o inflamație reziduală: sistemică, pe mucoasă, vasculară, mai mare sau mai mică, în funcție de fiecare organism în parte și de factorii de risc, precum: obezitate, insuficiență renală, diabet zaharat sau boli cardiovasculare.

Cum identificăm sindromul long-COVID?

Cu toate că există pacienți care au trecut printr-o formă ușoară de COVID, sindromul long-COVID poate să apară, intensitatea acestuia fiind dictată de nivelul de inflamație prezent în corp. Printre simptomele la care trebuie să fim atenți în momentul în care au trecut cele 14 zile în care am stat izolați la domiciliu, se află:

  • Stare de oboseală.
  • Amețeli.
  • Cefalee.
  • Căderea părului.
  • Tulburări de memorie.

Ce facem pentru a reduce inflamația și pentru a ieși cu bine din sindromul long-COVID?

Având în vedere faptul că am discutat despre inflamație și despre efectele ei asupra organismului, recomandările doamnei doctor Anca Mihalcea se concentrează pe administrarea de plante antiinflamatoare, cu efect antioxidant, antiagregant, care să repare daunele cât mai eficient. Vorbim astfel despre: curcumin – este antiinflamator, antioxidant, antiagregant, coenzima Q10 – pentru că în timpul infecției cu virusul, metabolismul mitocondrial este profund afectat, vitamina C, vitamina D, zinc, melatonină, astragalus. Mai mult, având în vedere că oboseala își face simțită prezența în cazul multor pacienți care au trecut prin COVID-19, o altă recomandare este administrarea de LiverHelp Forte, care are atât acțiune hepatoprotectoare, cât și capacitatea de a fluidiza eventualele secreții, de a lega metalele grele din organism, contribuind în același timp și la sănătatea părului cu ajutorul seleniului pe care îl conține.

În plus, pentru tulburările de memorie, oboseală, stres și pentru stările de anxietate și chiar atacurile de panică ce pot persista în timpul sindromului long-COVID, recomandarea este să se consume suplimente alimentare pe bază de plante adaptogene, precum rhodiola sau GABA.

În cazul în care doriți să aflați și mai multe informații despre sindromul long-COVID, vă invităm să urmăriți întregul material video aflat la începutul acestui articol, în cadrul căruia s-a discutat despre:

  • Ce este sindromul long-COVID? Care sunt simptomele specifice acestui tip de afecțiune? Cum ne dăm seama că avem de-a face cu sindromul long-COVID?
  • Cum este afectat organismul în cazul sindromului post-COVID?
  • Ce categorie de persoane este predispusă la long-COVID? Sunt mai puțin expuse la sindromul post-COVID persoanele care au avut o formă ușoară a bolii?
  • Cum abordăm sindromul post-COVID? Apelăm la medicul specialist sau ne tratăm acasă?
  • Ce facem din punctul de vedere al nutriției în această perioadă?
  • Ce suplimente sunt recomandate în sindromul post-COVID?

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
coronavirusCOVID-19imunitatepost-COVIDracealavideovitamina Cvitamina Dzinc
Articolul anterior
8 cauze pentru care suferi de energie scăzută – VIDEO
Articolul următor
Cum scăpăm de fibroamele uterine cu ajutorul embolizării? – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
CoronavirusTrăiește sănătos cu SimonaVideo