Frumusețe, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Frumusețe prin nutriție

Autor:

Putem vorbi despre frumusețe prin nutriție? Putem încetini îmbătrânirea mâncând sănătos? Există alimente care pot grăbi îmbătrânirea?Care sunt nutrienții care ne păstrează tinere și frumoase? Aflăm de la dr. nutriționist Gabriela Man, specialist sănătatea populației și siguranța alimentului, invitata Simonei Dragomir la Ziarul de Sănătate Live.

Vezi toate articolele despre:
beauty helpcolagendr. Gabriela ManfrumusețeNutrițievideovitamina C

Simona Dragomir: Bun găsit, dragii mei! Suntem din nou live, împreună, aici pe pagina Ziarului de Sănătate. Alături de noi se află doamna doctor Gabriela Man, nutriționist, specialist în sănătatea populației și siguranța alimentului. Bine ai revenit, Gabi!

Dr. Gabriela Man: Bine v-am găsit!

Simona Dragomir: Un subiect, zic eu, frumos și este bine să ținem cont de sfaturile pe care doamna doctor ni le va da astăzi. Vorbim despre frumusețe prin nutriție. Ei bine, dragii mei, se spune că suntem ceea ce mâncăm și cred că aceste vorbe se aplică și atunci când luăm în considerare tenul, părul, unghiile. Atenție la stilul de viață și doamna doctor o să ne tot povestească de-a lungul emisiunii de astăzi ce avem de făcut în încercarea de a ne păstra sănătatea, frumusețea și să nu se vadă trecerea anilor pe chipul nostru. Sau, altfel spus, anii să treacă frumos, să nu lase urme prea adânci. Înainte de a trece la discuția anunțată, frumusețe prin nutriție, dragii mei, vreau să vă spun că avem două premii să vă oferim. De aceea stăm cu cele două borcane de Beauty Help aici, pe masă. Ne trimiteți întrebări în timpul emisiunii, în timpul live-ului, iar cele mai bune întrebări vor fi premiate la finalul emisiunii. Deci, fiți alături de noi, cu întrebări interesante, că avem și premii minunate să vă oferim! Gabi, spuneam că discutăm despre frumusețe prin nutriție. Hai să vedem! De pe la 30 de ani sau poate chiar mai devreme, nu știu, o să îmi spui, începem să ne dăm seama că nu ne mai permitem să mâncăm chiar oricât, oricum, că ar cam trebui să începem să avem grijă ceva mai mult. Excesele se văd nu doar în numărul de kilograme, zic eu, ci și în sănătate, în frumusețea pielii. Cât de mult contează nutriția, cât de mult contează stilul de viață?

Dr. Gabriela Man: Nutriția, practic, ne face ceea ce suntem și ideal ar fi, exact cum spuneai, nu de la 30 de ani să începem să observăm că totuși am mâncat aiurea, că am mâncat prost, că am făcut alegeri proaste în ceea ce privește alimentația și obiceiurile alimentare.

Simona Dragomir: Că s-ar putea să fie un pic prea târziu!

Dr. Gabriela Man: În final, corpul nostru este atât de minunat și atât de bine croit și făcut încât îl putem repara. Nutriția vine în ajutorul nostru când vrem să reparăm diverse. Ideea este că… E adevărat că, după o anumită vârstă, noi, femeile, observăm cel mai bine, pentru că noi suntem foarte atente la ce ne arată oglinda. Și, la un moment dat, observăm că apar ridurile, apoi că pielea nu mai are fermitatea de altădată, nu mai are elasticitate, cad sub efectul gravitației și trăsăturile. Râd pentru că te uiți la mine ingenuu.

Simona Dragomir: Nu, eram atentă! Și haide să vedem ce avem de făcut ca să nu cadă, chiar așa, toate!

Dr. Gabriela Man: Nutriția nu ne asigură doar sănătatea și doar o siluetă frumoasă. Ne asigură și frumusețea. Și, până la urmă, hai să recunoaștem cinstit…

Simona Dragomir: Eu cred că nu poți să fii frumos dacă nu ești sănătos!

Dr. Gabriela Man: Bravo! Eu am o vorbă: spun că fața noastră arată cât de bine se simte corpul nostru. Și crede-mă că am observat chestiunea asta pe pacienții care vin la cabinet. Când vin cu surplus mare de kilograme, când suferă, pentru că oricum valorile dozărilor de laborator sunt aiurea și date peste cap, au diverse sindroame etc., și fața le arată! După 2-3 săptămâni de la schimbarea alimentației, încep să întinerească, absolut toți se schimbă inclusiv la față. Corpul, de fapt, vrea să arate că ne mulțumește că am început să îl respectăm și pe el și că avem grijă de el!

Simona Dragomir…și, mă lași, Gabi, să spun? Eu am mai tot spus-o de nenumărate ori în emisiunile noastre de sănătate pe care le-am realizat de-a lungul anilor, însă o să repetăm și aici, la Ziarul de Sănătate, pentru că astăzi avem aici această emisiune minunată! Tu, în urmă cu ceva timp, te-ai luptat cu kilogramele, deci știi despre ce vorbești!

Dr. Gabriela Man: Da, acum 10 ani!

Simona Dragomir: Ei, de când ne cunoaștem noi, ai aceeași siluetă, ai rămas la fel de subțirică, de frumoasă, chiar dacă anii au trecut peste tine!

Dr. Gabriela Man: Și arăt mult mai tânără decât acum 10 ani când aveam surplus. Ce m-a ajutat foarte mult? Alimentația! Acum 10 ani, aveam un surplus de 22 de kg. Era mult pentru înălțimea mea. Eu nu sunt o persoană foarte înaltă, am 1,61 m. Arătam mult mai în vârstă decât arăt acum. Deci, în momentul în care ne hrănim sănătos, ne îmbunătățim starea de sănătate, corpul nostru, aspectul nostru, expresia feței încep să radieze frumusețe, sănătate, echilibru.

Simona DragomirDeci, spui că putem încetini cumva îmbătrânirea cu ajutorul nutriției.

Dr. Gabriela Man: Da! O să intrăm imediat și în explicații.

Simona DragomirFiind atenți la stilul de viață, ce mâncăm, cât mâncăm, cât ne odihnim și dacă ne ajută și suplimentele alimentare, de ce nu, mai ales atunci când vorbim de produse minunate.

Dr. Gabriela Man: Sunt esențiale suplimentele alimentare!

Simona DragomirAjungem și la ele! Nu uitați dragele mele, dragii mei, dacă ne priviți, dacă ne urmăriți, dacă sunteți alături de noi, vrem să fie o discuție interactivă. Așteptăm întrebările voastre, aici, pe pagina de Facebook a Ziarului de Sănătate. Avem și cele două premii, așa cum am promis, vom răsplăti fidelitatea. Cele două borcane de Beauty Help sunt ale voastre și sunt convinsă că cine o să le câștige se va bucura de ele. Hai să vedem, Gabi, ce ar trebui să mâncăm dacă vrem să ne ajutăm corpul și să ne păstrăm sănătatea, tinerețea, frumusețea?

Dr. Gabriela Man: În primul și primul rând, în emisiunea de astăzi, pentru că se adresează frumuseții, frumusețe prin nutriție, nu o să insistăm foarte mult pe partea de sănătate. Eventual, poate facem o altă emisiune și pe aspectul acesta!

Simona DragomirCu mare drag!

Dr. Gabriela Man: Și eu vin cu plăcere la voi!

Simona DragomirAvem multe de povestit, aici, la Ziarul de Sănătate!

Dr. Gabriela Man: Foarte multe! Dar și pe partea mea de nutriție, pe care știi că o fac cu pasiune!

Simona Dragomir: Corect!

Dr. Gabriela Man: Ce se întâmplă? Când îmbătrânim, practic, ce se întâmplă? Ruginim, ne oxidăm, așa cum o poartă de fier neîntreținută începe să ruginească sau un măr tăiat în două, pus pe masă, după un timp, capătă culoarea aceasta maronie, de oxidare.

Simona DragomirOxidează, așa cum ai spus!

Dr. Gabriela Man: Ne oxidăm la absolut toate nivelurile: de la macro până la microcelular și, de fapt, acolo este problema! O mică observație legat și de partea de sănătate: toate bolile cronice, absolut toate, cu excepția celor infecțioase, de cauză, de origine infecțioase, au la bază oxidări în exces, formare de radicali liberi în exces. Tot așa, la diverse niveluri: fie la nivel sangvin, fie la nivel de mușchi cardiac, înțelegi, Simona? Deci până la urmă, radicalii liberi, acel rezultat al oxidării de la toate nivelurile noastre, dar în special de la nivel de celulă, trebuie opriți. Acel proces trebuie oprit dacă vrem să oprim îmbătrânirea. Sunt două linii de acțiune, două tipuri de antioxidanți.

Simona DragomirDouă fronturi pe care putem lupta?

Dr. Gabriela Man: Exact!

Simona DragomirCă de oprit, nu cred că poți opri îmbătrânirea.

Dr. Gabriela Man: O putem întârzia foarte mult!

Simona DragomirÎntârzia, asta zic. Putem lupta cu ea, pe două fronturi spuneai. Tinerețe fătă bătrânețe nu avem.

Dr. Gabriela Man: Nu avem dar cred că putem, cinstit, muri pe la 120-130 de ani, ceea ce intenționez să fac.

Simona DragomirDa, și știi cum putem spune? Adică degeaba îți arată vârsta în buletin, să spunem, 60 sau 70 de ani, contează vârsta pe care sufletul tău o are! Să spunem, a rămas pe la 30-40 de ani.

Dr. Gabriela Man: Ne ajută foarte mult asta!

Simona DragomirIar dacă atunci când te uiți în oglindă ai altă vârstă decât cea din buletin, eu zic că atunci am reușit să luptăm cu trecerea anilor.

Dr. Gabriela Man: Eu nici nu-mi arăt buletinul, oricum, decât la instituțiile statului.

Simona DragomirDa? Bine! Și eu o să încep să fac lucrul astă, să uit de el!

Dr. Gabriela Man: Haideți să vă spun o chestiune! Toți am mers, măcar o dată în viața noastră la acele întâlniri de 20-30-35 de ani de la liceu.

Simona DragomirDe la liceu, de la terminarea facultății.

Dr. Gabriela Man: Ai observat că o parte dintre colegi sunt extrem, extrem de îmbătrâniți, alții sunt conform vârstei, iar alții extrem de tineri?

Simona DragomirDeci, se poate!

Dr. Gabriela Man: Da! Ce se întâmplă? Vorbeam de cele două posibilități de a acționa împotriva oxidării, împotriva ruginirii, împotriva îmbătrânirii. O dată: avem sisteme proprii anxtioxidante.

Simona Dragomir: Și aici cred că ne ajută și moștenirea genetică, nu?

Dr. Gabriela Man: Despre asta vorbim! Pe acestea le moștenim! Cu aceste sisteme proprii ne naștem, unii sunt mai norocoși, alții sunt mai puțin norocoși. Cel mai important dintre ele, eu îi spun „Generalul” pe partea asta de antioxidanți, SOD-ul, super oxid dismutaza. Ce fac, de fapt, acești antioxidanți?  De asta eu îi iubesc foarte mult! Fie că sunt proprii, fie că îi luăm din alimente și o să vă spun sursele de unde îi putem lua, nu doar că depistează, odată declanșat, un anumit proces degenerativ în corpul nostru, că e boală sau apariția unui rid, depistează locul problemă și încep să repare. De asta sunt absolut minunați! E ca și când, spuneam, am tăiat mărul, l-am pus cu fața în sus, partea tăiată pe masă.

Simona Dragomir: El începe să oxideze.

Dr. Gabriela Man: Dacă îl stropim cu lămâie…

Simona Dragomir: Nu mai oxidează.

Dr. Gabriela Man: Mult mai greu! De ce? Pentru că este un antioxidant foarte puternic, vitamina C. Asta trebuie să facem și cu corpul nostru! În ceea ce privește sistemele proprii antioxidante, să știți că și ele, cu vârsta, încet, încet, își mai încetinesc activitatea.

Simona Dragomir: Și ca toate producțiile: de colagen, de elastină.

Dr. Gabriela Man: Exact! Și noi ar trebui atunci să le stimulăm, să le menținem la același potențial. Pe de altă parte, ar trebui să reducem cât mai mult factorii care favorizează oxidarea, îmbătrânirea, să folosim creme cu factor de protecție.

Simona Dragomir: Și indiferent de perioada anului! Să fim sinceri, de fapt, vara ne mai dăm cu factor de protecție, mai dăm și copiii, însă primăvara, toamna și iarna mai uităm de el. Bine ar fi să ne dăm cu cremă factor de protecție în fiecare zi a anului, mai ales noi, femeile.

Dr. Gabriela Man: Corect! Cel puțin să avem o barieră, să ne protejăm pielea. Trebuie să fim atenți la alimentație, surse alimentare care produc cantități uriașe de oxidanți, de radicali liberi, deci ne îmbătrânesc foarte repede. Zahărul, toate dulciurile și produsele acestea industriale bogate în zahăr și în grăsimi de tip trans, industriale, din acelea hidrogenate. Apoi, chiar și amidonul care descarcă multă glucoză în sânge este tot ca o sursă de zahăr. Eu spun mereu: amidonul prost este vărul zahărului. Este fix același lucru.

Simona Dragomir: Deci să ne ferim de zahăr și de amidon, spui?

Dr. Gabriela Man: Exact! La amidonul acesta dăunător care ar trebui înlocuit, putem enumera: făina albă, cartofii obișnuiți cu care îngrășăm porcii la țară, orezul alb, cu bob rotund.

Simona Dragomir: Deci de astea să ne ferim și să le înlocuim?

Dr. Gabriela Man: Să le înlocuim! Înlocuim orezul bob rotund cu orez basmati, înlocuim cartofii cu cartofi mov sau dulci, înlocuim zahărul cu surse naturale cum ar fi miere sau extract de stevia sau chiar fructoză, continui să susțin acest înlocuitor de zahăr. Deci, avem multiple variante.

Simona Dragomir: Și al doilea front?

Dr. Gabriela Man: Al doilea front este pe partea de alimentație. Să consumăm atât alimente care susțin antioxidanții noștri proprii, dar și surse bogate, alimente care ne oferă mulți antioxidanți.

Simona Dragomir: Ca de exemplu?

Dr. Gabriela Man: Pe primul loc sunt condimentele.

Simona Dragomir: Cele naturale!

Dr. Gabriela Man: Evident!

Simona Dragomir: Păi să nu considerăm că orice condiment ne ajută.

Dr. Gabriela Man: Nu! Condimente naturale! Eu nu mai folosesc de 10-12 ani amestecul acela. Toate gospodinele îl foloseau. Se făcea supă sau tocăniță cu el. Când eram eu copil fără să se pună o lingură… nu vreau să îi dau numele!

Simona Dragomir: Da, și același gust și miros îl au mâncărurile, indiferent de ce ai găti. Nu! Deci uităm de acel condiment artificial!

Dr. Gabriela Man: Hai să enumerăm câteva din cele mai puternice: avem turmericul ce are și un rol antiinflamator foarte puternic; avem scorțișoara, pudra de roșcove, cacaoa. Piperul la ce ne ajută? Are și el un rol antioxidant, dar, de fapt, cel mai important la piper, și încercați să îl puneți pe absolut orice mâncare, este că dublează absorbția principiilor alimentare. Deci vom lua de două ori mai mulți nutrienți dintr-o porție pe care am presărat puțin piper.

Simona Dragomir: Cu alte cuvinte, organismul se va hrăni, își va extrage tot ceea ce are nevoie din mâncarea pe care am piperat-o.

Dr. Gabriela Man: Da! Mult mai mult asimilăm din ceea ce am mâncat. Din nutrienții esențiali. Toate verdețurile acestea uscate: oregano, busuioc, cimbru. O altă sursă puternică de antioxidanți sunt fructele de pădure. Toți știm asta. În special, cele de culoare neagră, afine, mure sunt bogate în resveratrol, un antioxidant de 20 de ori mai puternic decât vitamina C.

Simona Dragomir: Și ce bine că le găsim în orice perioadă a anului, chiar și cele congelate își păstrează proprietățile.

Dr. Gabriela Man: Și le putem consuma și congelate sau uscate. Cătina are puterea antioxidantă de nivelul unor preparate concepute sintetic. Cătina, din păcate, în România nu este valorizată suficient.

Simona Dragomir: Nu profităm de ea la maxim.

Dr. Gabriela Man: Nu profităm.

Simona Dragomir: Gabi, au început să sosească mesajele și să știi că sunt geloasă. Uite, Adina Zuav spune: „Doamna Gabriela Man, arătați super!”.

Dr. Gabriela Man: Mulțumesc!

Simona Dragomir: Vezi? Dar de mine nu a spus nimic!

Dr. Gabriela Man: Ei bine, pe tine te văd mai des.

Simona Dragomir: Multumesc, era o glumă! Eu mă bucur că o apreciați pe doamna doctor!

Dr. Gabriela Man: Îți spun eu că arăți superb! Știi că eu te iubesc mult!

Simona Dragomir: Și eu, Gabi! Și, uite, ne scrie Marian! Îți vine să crezi? Eu credeam că vom primi multe întrebări de la femeile care se uită. Marian ne scrie: „De ce bărbații îmbătrânesc mai greu? De ce ei fac riduri mai greu?”.

Dr. Gabriela Man: Bună întrebare! Să știți, domnule Marian, că m-am gândit și eu de multe ori și mi se pare nedrept.

Simona Dragomir: Marian Stancu. Te salutăm, Marian! Ți se pare nedrept?

Dr. Gabriela Man: Da, mi se pare nedrept!

Simona Dragomir: Ei, lasă că și bărbații trebuie să aibă grijă la burtică, la gușuliță, la ceafă, la podoaba capilară.

Dr. Gabriela Man: Hai să îi dăm domnului Marian un răspuns. Domnul Marian, să vă spun un lucru! Dintre pacienții care vin la mine, bărbații sunt cei mai consecvenți. La cabinet vin atât femei, cât și bărbați, pacienți și paciente. Am reușită cu bărbații 100%.

Simona Dragomir: Deci, sunt ceva mai conștiincioși?

Dr. Gabriela Man: Cu o singură excepție, de aceea nici nu o iau în calcul: acum 10 ani, pe un domn din Turda l-am prins în piață cu gogoașa în mână, el fiind în ciclul de slăbire. Și avea probleme serioase. E singurul. Mi-l și amintesc! Era polițist. N-am să-l uit niciodată, pentru că știi că eu sunt pasionată. Când intri pe mâna mea, sunt mai motivată eu, de multe ori, decât pacientul. Pe când la femei, rata de reușită e cam 75%. Nu în sensul că n-ar avea rezultat regimul pe care îl aplic, ci pentru că mai renunță. Unele vin la a doua ședință și la a treia nu mai vin.

Simona Dragomir: Deci, de ce îmbătrânesc mai greu bărbații? Sau de ce fac riduri mai greu?

Dr. Gabriela Man: Dacă mă întrebați pe mine, asta se datorează prezenței testosteronului. O precizare: bărbații care au probleme mari de greutate îmbătrânesc la fel de repede și arată la fel de urât. Vorbim de la obezitate 2, încolo, ca și femeile care au această problemă. Pentru că obezitatea îmbătrânește. Să intrați la mine pe pagina de nutriție!

Simona Dragomir: Și poți să spui care este pagina ta.

Dr. Gabriela Man: www.slabestimancand.ro. Acolo am un album cu mărturii. Acolo sunt eu la un moment dat.

Simona Dragomir: Cu kilograme în plus?

Dr. Gabriela Man: Da! Dar să îmi vedeți fața: pătată, îmbătrânită, cu trăsăturile căzute. Deci, vorbim de bărbați care nu au exces ponderal, nu au această problemă. Bărbații care au obezitate au o problemă cu transformarea testosteronului în estrogen la nivelul țesutului gras din zona abdominală și atunci încep să aibă aceleași probleme ca și femeile. De aceea îmbătrânesc. Celor care nu au această problemă testosteronul le menține tinerețea un pic mai mult.

Simona Dragomir: Deci, avantajul bărbaților.

Dr. Gabriela Man: Da.

Simona Dragomir: Al bărbaților care nu au kilograme în plus.

Dr. Gabriela Man: Da.

Simona Dragomir: Hai să vedem! Gabi, vorbeam de stil de viață, despre ce mâncăm, cum ne ajută nutriția să ne păstrăm frumusețea. Cât de importantă este hidratarea?

Dr. Gabriela Man: Este esențială. Spre marea mea durere, profundă. Fac mereu o comparație pentru că este statistica mea. Totuși, fac de 10 ani nutriție, așa că pot să am deja o statistică proprie.

Simona Dragomir: Foarte bine! La câți mai mulți înainte și cu rezultate bune și pacienți mulțumiți și fericiți că au reușit să slăbească și să se mențină. Pentru că asta este important.

Dr. Gabriela Man: Mulțumesc! Și să își recâștige încrederea în ei. Când ești frumos, când ești tu mulțumit de tine, pentru că frumusețea mi se pare relativă. Tu când ești mulțumit de tine, se reflectă povestea asta în absolut toate domeniile, inclusiv profesional. Trei sferturi din cei care mă vizitează nu beau suficientă apă. Beau foarte puțin.

Simona Dragomir: Și eu mărturisesc că nu beau suficientă apă.

Dr. Gabriela Man: Asta voiam să spun și eu. Până în momentul în care am avut acele probleme și a trebuit să îmi schimb alimentația și a trebuit să îmi fac studiile pe nutriție, în primul rând să mă ajut pe mine, nu beam apă. Ziceai că urăsc apa. Beam orice: ceai, sucuri, fresh-uri, orice, dar nu apă și a trebuit să mă reeduc. De ce? Apa este cel mai ieftin medicament și cel mai ieftin tratament cosmetic. Trebuie să o priviți ca pe un pârâu care vă duce toate deșeurile, gunoaiele la vale, ajută la eliminarea lor, iar apa proaspătă vă hidratează celulele.

Simona Dragomir: Și îți păstrează tenul acela frumos, hidratat, luminos. Știi că Rebeca mea spune, de fiecare dată când bea apă sau de cele mai multe ori: „Mami, apa este cea mai bună!“ și sunt atât de fericită că o spune un copil de 4 ani care nu îmi cere sucuri. Și nici Mark, băiețelul meu de aproape 11 ani. La fel, știe că apa e sfântă.

Dr. Gabriela Man: Copiii tăi vor avea obiceiuri bune când vor fi adulți. Atenție, părinți! Obiceiurile bune se formează în copilărie. Dacă voi, ca părinți, aveți obiceiuri nesănătoase, acestea se vor reflecta asupra copiilor voștri. Cinstit vă spun. Mă doare sufletul. Am pacient, băiat de 9 ani cu sâni crescuți. Despre asta vorbim. Uitați-vă la copiii voștri, fiți atenți și credeți-mă, acum e cel mai ușor să faceți educație alimentară.

Simona Dragomir: Da, și este mult mai ușor, practic, copilul să vadă în casă obiceiuri sănătoase, să își formeze un stil de viață sănătos fără a face prea multe eforturi. Pentru că așa vede și așa consideră că este normal. Decât să ajungă la vârsta adultului să constate că se luptă cu kilograme în plus, cu un stil de viață nesănătos și să încerce să se schimbe. Este mult mai greu așa.

Dr. Gabriela Man: Sper să avem audiență mare pentru ca acest mesaj să ajungă la părinți. Am fixul acesta în primul rând când mă uit pe stradă și văd ce se întâmplă cu copiii din România. Mă doare sufletul. Acești copii, care sunt cu probleme de greutate, cu exces ponderal, respectiv obezitate, își formează un număr foarte mare de celule grase, de cămări pentru depozitat grăsime, ceea ce îl va face pe acel copil, când va intra la vârsta adult, să aibă mult mai multe șanse de a se îngrășa pentru că are foarte multe celule grase de umplut, față de un copil care a fost slab. De aceea, un copil sănătos este slăbuț spre, maximum, normo-ponderal (greutate normală conform vârstei).

Simona Dragomir: Deci, să uităm de zicala „gras și frumos”! Nu e nici frumos și nici sănătos!

Dr. Gabriela Man: Să uităm cu desăvârșire!

Simona Dragomir: Hai să ne întoarcem la ceea ce discutam. Uite că ne scriu cei care ne urmăresc. Nonița spune: „Doamna doctor, turmericul îl putem folosi în orice mâncare, orice apă sau…?” Da, apa! Spuneai că e bună că hidratează.

Dr. Gabriela Man: Orice apă, sigur că da!

Simona Dragomir: Apă minerală, apă plată, apă de la robinet?

Dr. Gabriela Man: Ar fi bine să avem niște filtre pentru apa de la robinet. Nu sunt mare fan. Eu, personal, beau apă de izvor. Chiar am în apropiere un izvor, făcut de primărie, în zona Pantelimon, dar absolut minunată este!

Simona Dragomir: Dar nu avem toți această șansă.

Dr. Gabriela Man: Nu prea beau și evit apa de la robinet.

Simona Dragomir: De ce? Are prea mult clor?

Dr. Gabriela Man: Da.

Simona Dragomir: Dar dacă nu simți gustul de clor? De exemplu, la mine apa este foarte gustoasă la robinet, nu are gust de clor.

Dr. Gabriela Man: Sau există varianta de a pune niște filtre. Unele chiar sunt ieftine și îmbunătățesc foarte mult calitatea apei. Turmericul, eu îl pun la orice, că era întrebarea doamnei. Își păstrează calitățile, gătit. Este un mare avantaj. Și îl poate folosi în absolut orice. Eu și în dulciuri îl pun. În absolut orice gătesc. Hai să ne întoarcem la surse alimentare. Am spus condimente, am spus fructe de pădure de la afine, fragi, intră aici și căpșunile pentru că fac parte din familia aceasta, murele, zmeura, sub orice formă, și congelate. Fructele și legumele congelate își păstrează extrem de bine calitățile nutriționale.

Simona Dragomir: Vreau să vorbim un pic despre lipsa colagenului din dieta modernă, pentru că nu prea mai avem colagen și o să și explic de ce. Ne ferim de oase, cumpărăm carne fără oase, fără piele. Știu că sunt surse de colagen. Gătim un pic altfel. Care pot fi consecințele lipsei de colagen și ce e de făcut?

Dr. Gabriela Man: Aici, am eu o nelămurire, ca să fiu cinstită. Nu sunt foarte convinsă că dieta actuală e chiar săracă în colagen. Problema reală cred că e, mai degrabă, poluarea extremă, alimentația extrem de bogată în surse de radicali liberi de genul aditivilor sintetici, chimicale, mult zahăr, ne distrug mult mai mult colagenul propriu decât o făceau înainte. Cred că, mai degrabă asta este cauza. Practic, asta se întâmplă, în momentul în care producem foarte mulți radicali liberi, ei încep să distrugă. Ne distrug colagenul, elastina, elementele constitutive ale pielii și pielea noastră devine subțire, lipsită de strălucire, flască. Pe lângă alimentație, spuneai de suplimente alimentare, nu doar pentru frumusețe. Eu recomand călduros suplimentele alimentare.

Simona Dragomir: Și mai ales atunci când vorbim despre suplimente alimentare de calitate, așa cum este cel pe care astăzi îl oferim cadou și o să povestim imediat și despre el.

Dr. Gabriela Man: Chiar este foarte bun. Chiar îl iubesc! Au ei două produse pe care eu le iubesc foarte mult pentru că sunt foarte bine gândite.

Simona Dragomir: Beauty Help ar fi unul și BioGreens. Putem spune de ele. Povestim imediat.

Dr. Gabriela Man: De aceea practic ne cad trăsăturile.

Simona Dragomir: Și pielea e lipsită de elasticitate, de fermitate, apar vergeturile, de strălucire. Mă uit la fetele tinere, la copii chiar…

Dr. Gabriela Man: De la alimentație.

Simona Dragomir: Copii cu celulită, băieți cu celulită. Parcă în copilăria noastră nu era așa.

Dr. Gabriela Man: Am pacientă care mi-a devenit prietenă. Are 49 de ani, are o piele incredibil de frumoasă, mult peste fete de 27-28 de ani care mi-au venit la cabinet. A venit ca pacientă pentru că a vrut să afle în plus despre cum să te hrănești sănătos, dar de 20 și ceva de ani se hrănește extrem de sănătos.

Simona Dragomir: Și iată că se văd și rezultatele! Înțeleg că la 49 de ani arată ca la 20 și un pic.

Dr. Gabriela Man: Despre asta vorbim! E adevărat și sunt pro diverse intervenții de genul injectărilor cu toxina botulinică pentru riduri de expresie, diverse injectări cu acid hialuronic. Nu e așa o problemă. Sau mezoterapia, pe care și eu o practic, e foarte ok. Un cocktail de vitamine și de constituienți de piele pe care îi injectăm cu ace foarte fine. Dar facem doar la nivelul feței, gât, decolteu. Cu restul pielii ce facem?

Simona Dragomir: Beauty Help ne ajută!

Dr. Gabriela Man: Tocmai!

Simona Dragomir: Și eu iau Beauty Help și tu, și aș vrea să îmi povestești din experiența ta cu Beauty Help. Ce ai observat, cum te-a ajutat, de ce l-ai recomanda pacienților tăi?

Dr. Gabriela Man: În momentul în care a fost lansat, noi două nici nu vorbiserăm.

Simona Dragomir: Nu. Eu prezentam conferința, evenimentul, iar tu erai invitată la conferință.

Dr. Gabriela Man: Dar fix înainte de povestea aceasta am dat eu de el. Întotdeauna când apar diverse produse le citesc ingredientele și încerc să îmi închipui, să realizez acțiunea, mecanismul de acțiune. Și când am văzut Beauty Help… Este practic un cocktail bombă de antioxidanți. Are resveratrolul care este de 20 de ori mai puternic decât vitamina C, cred că de vreo 50 decât vitamina E.

Simona Dragomir: Acid hilauronic, fitoceramide, vitamina E.

Dr. Gabriela Man: Tot pentru piele. Aceștia sunt nutrienți de piele. Nutriceramidele cu colagenul și cu acidul hialuronic. De ce sunt bune? Sunt biodisponibile, adică repară ce este stricat la nivelul pielii. Pentru că pielii noastre, în momentul în care ne cad trăsăturile și facem riduri, îi lipsesc acești nutrienți. Nutriceramidele sunt de fapt cimentul, fac parte din bariera hidrolipidică și ele reprezintă cimentul care leagă celulele între ele și asigură integritatea acestei bariere. Când noi avem bariera hidrolipidică a pielii integră, avem o piele hidratată, luminoasă. Dar în momentul în care ele se distrug și se distruge integritatea, pielea devine subțire, ternă, lipsită de strălucire, se ridează. Colagenul intervine în elasticitatea și fermitatea pielii. Acidul hialuronic intervine în fermitatea ei și în gradul de hidratare. Aceștia sunt constituienți. Dar acest produs are și foarte mulți antioxidanți.

Simona Dragomir: Are vitamina E, vitamina C.

Dr. Gabriela Man: Îi iubesc pentru că au pus 1000 mg de vitamina C. Doza normală de a lua vitamina C dacă vrei să îți crești imunitatea. Te și însănătoșește, nu te face doar frumoasă și frumos. Eu recomand de la 1000-1500 mg de vitamina C pentru creșterea imunității. Beauty Help are, pe doză, 1000 mg de vitamina C.

Simona Dragomir: Așa este! Și cred că nu ajută pielea doar de pe față, decolteu, cum spuneai, ci toată pielea.

Dr. Gabriela Man: Eu, când am început tratamentul, am văzut despre ce e vorba, am văzut resveratrolul, astaxantina care este de 6000 de ori mai puternică decât vitamina C, tot un antioxidant puternic. Obișnuiesc să fac diverse terapii, dar ce fac cu pielea de pe mâini, de pe corp?

Simona Dragomir: Te ajută și din interior, iată că aceasta este și deviza: frumusețea vine din interior!

Dr. Gabriela Man: Ce pot să spun din experiența mea proprie, nu așteptați imediat rezultate!

Simona Dragomir: Ai spus înainte de emisiune că tu l-ai luat 4 luni și ai început să vezi rezultate.

Dr. Gabriela Man: Da. După primele 3 săptămâni efectele se văd chiar pe față. S-au micșorat porii și mi-a devenit extrem de fină fața.

Simona Dragomir: Vinișoarele acelea roșii, cuperoza, și ea se estompează.

Dr. Gabriela Man: Am avut o pacientă care a făcut tratament pentru cuperoză cu așa ceva și i s-a ameliorat foarte mult. Acneea, tot așa, pentru fetele tinere și e logic, pentru că este o tulburare endocrină, dar legată și de diverse lipsuri de minerale și vitamine și Beauty Help are efect foarte bun.

Simona Dragomir: Mona Cristina ne spune: ”Puteți prezenta beneficiile produsului pe care îl aveți pe masă?” Asta facem, Mona. Spuneai că ai rezultate cu un pacient băiat pentru acnee?

Dr. Gabriela Man: Da. Băiatul a venit pentru alte probleme, nu o să îți vină să crezi, era foarte slab și făcea sport. Trebuia să îl convingem pentru că făcuse o fixație. Când a fost micuț a fost foarte grăsuț. Îmi arăta fotografiile ca să pricep ce se întâmplă cu el acum. Acum cred că are 18 ani deja. Avea 16 ani și făcea baschet, dar nu voia să mănânce, era extrem de slab pentru că el avea în minte cum râdeau colegii și prietenii lui de el pentru că era dolofan. Acum arată ca un actor de la Hollywood care joacă în filme cu adolescenți.

Simona Dragomir: Felicitări!

Dr. Gabriela Man: Este o splendoare de băiat! Robert, te iubesc și pe tine, și pe părinții tăi! El începuse să aibă probleme cu acneea și i-am recomandat să încerce Beauty Help pentru că știu sigur că este foarte eficient. Ceea ce s-a și întâmplat.

Simona Dragomir: Ce mă bucur că suntem urmărite! Mulțumim dragele mele, dragii mei, pentru toate mesajele frumoase pe care ni le trimiteți. Adina Zuav spune: „Felicitări doamnelor Simona Dragomir și doamnei doctor Gabriela Man pentru emisiune! Vă urmăresc cu drag!” Mulțumim și noi, Adina! Rațiu Monica spune: „Ce părere aveți despre lactate, mai ales iaurturile din comerț, cele simple, nu cu fructe?” Cred că sunt foarte bune iaurturile, nu? Și mai ales că a și specificat, cele simple, nu cu fructe.

Dr. Gabriela Man: Da. Unii iubesc mult iaurturile, eu le iubesc la modul de bun-simț.

Simona Dragomir: Eu, de exemplu, nu pot trăi fără ele! Recunosc!

Dr. Gabriela Man: La tine băteam apropouri!

Simona Dragomir: Iaurturi, nu lapte neapărat. Hai că iaurturile sunt bune!

Dr. Gabriela Man: Sunt, până la urmă, un aliment funcțional pentru că au probiotice, adică bacterii benefice care ajută la sănătatea colonului. Un colon sănătos înseamnă nu doar un tranzit bun, înseamnă și o imunitate bună. Însă, la varianta iaurturi cu fructe, faceți-vă iaurtul cu fructe în casă, nu luați varianta comercială!

Simona Dragomir: Pai doamna ne și spune, iaurturile fără fructe!

Dr. Gabriela Man: A doua observație: nu luați iaurturi degresate sau semidegresate! Știi că am avut o emisiune special pe tema asta.

Simona Dragomir: Și poate mai facem!

Dr. Gabriela Man: Luați un iaurt integral, fără nicio degresare! Un alt aspect: este foarte bun chefirul pentru că are un tablou bacterian, o populație bacteriană extrem de variată și complexă, diversificată. Și, într-adevăr, 1 la 2 zile, maximum, unul mic pe zi, pentru că probiotice ne putem lua și din alte surse: dintr-o varză murată, de exemplu.

Simona Dragomir: Da dar nu poți să iei întotdeauna varza murată după tine. Mai bine, la serviciu, într-o pauză, bei un iaurțel.

Dr. Gabriela Man: Am eu o problemă cu lactatele, în general. E mult mai mică decât era acum câțiva ani, dar cu laptele n-ai să mă convingi niciodată.

Simona Dragomir: Hai să vedem! Ileana spune: „Felicitări, doamnelor!”. Marcela, la fel: „Vă ascult cu drag și interes și deseori vă urmez sfaturile. Felicitări!”. Ana-Maria Stancu întreabă: „Câte cutii ar fi necesare pentru a vedea rezultatele?”. Cred că se referă la Beauty Help.

Dr. Gabriela Man: Țin eu minte: Trei cutii îmi ajungeau două luni.

Simona Dragomir: O cutie știu că ajunge cam 20 și un pic de zile, deci ar trebui să nu întrerupem cura măcar trei luni.

Dr. Gabriela Man: Eu am luat patru, dar într-adevăr s-a văzut foarte, foarte bine pe tot corpul.

Simona Dragomir: Uite, cred că putem citi și pe cutie: conține 300 g pulbere pentru shake-uri, deci cred că vreo 20 de zile, cam așa. Și n-am spus că poate fi cu aromă de căpșuni sau de ciocolată.

Dr. Gabriela Man: Mie mi-a plăcut cea de căpșuni.

Simona Dragomir: Și mie la fel! Iar cea cu ciocolată am înțeles că are un pic mai multe proteine, mai ales pentru cei care merg la sală, cei care vor să facă ceva mai multă masă musculară.

Dr. Gabriela Man: De ce mi l-am luat și de ce am vrut să fac tratamentul? Și o să vreau să îl refac, cred că o dată la un an, un an și jumătate ar putea fi refăcut. În primul rând, pentru că am o anumită vârstă și în fiecare an care trece eu trebuie să lupt cu ceea ce vrea să facă timpul cu mine, iar eu nu îi dau voie. Și eu nu mă las.

Simona Dragomir: Nici eu nu vreau să mă las.

Dr. Gabriela Man: Știi ce se întâmplă când îți aranjezi doar fața? Dacă aș merge și mi-aș da cu creme scumpe și mi-aș face doar mezoterapia și l-aș ruga pe colegul meu, Ovidiu, să îmi facă diverse injectări, să-mi pună fire, e ca și când, dacă mi-ar veni musafiri, aș da un pic cu mătura prin sufragerie, dar în restul casei ar fi jale. Doamnelor dragi, și de la gât în jos avem nevoie de o piele frumoasă, fină și netedă. Părerea mea. Pentru asta am făcut prima dată cură de patru luni, intenționez să fac șase luni. Plus că ajută la sănătate, nu ajută doar pentru frumusețe. Are nutriceramide, colagen, acid hialuronic, elementele esențiale ale elasticității și fermității pielii și le trimite la nivelul întregii noastre pieli, să o refacă, dar are și antioxidanți care acționeză nu doar la nivelul pielii. De exemplu, coenzima Q10 este foarte bună pentru inimă, vitamina C, doza aceasta extraordinară pe care au pus-o, de 1000 mg. Deci, felicitări pentru acest dozaj!

Simona Dragomir: Felicitări firmei Zenyth pentru toate produsele făcute, în special pentru Beauty Help, pentru că astăzi vorbim de Beauty Help.

Dr. Gabriela Man: Ajută și la imunitate, nu doar la frumusețe.

Simona Dragomir: Știi ce am mai observat eu? Estomparea petelor. Fie pistrui de la soare, la graviduțe care au născut și au rămas cu petele acelea, melasma . Știu pe cineva care a scăpat de petele acelea.

Dr. Gabriela Man: Pentru că și petele acelea sunt tot un proces de degenerare bazat pe formare de radicali liberi. Deci, au și acest proces. Spuneam, întotdeauna când luați cocktail-uri bombă de antioxidanți vă susțineți propriile voastre sisteme care vă ajută să rămâneți sănătoși și frumoși, dar, în același timp, aduce și în plus doze mari care vă mențin tineri, frumoși și sănătoși. Ca să vezi cât sunt de importanți, la pacienții cu cancer fac minuni dozele de 60000-70000 de unități ORAC. Minuni! Și, pur și simplu, prin suplimente alimentare și prin alimentație poți să salvezi viața omului. Iar eu, ca să îmi mențin sănătatea, recunosc cinstit, iau doze zilnice uriașe, de nivelul unui tratament pentru cancer, ca să fiu sigură. Deocamdată, funcționează.

Simona Dragomir: Doamne ajută, să rămâi sănătoasă și frumoasă! Fii atentă, colagenul cred că ne ajută și pentru articulații.

Dr. Gabriela Man: Da, evident. Nu doar pentru frumusețea pielii, dar și pentru articulații și după o anumită vârstă știm că îl pierdem din articulații și îl completăm.

Simona Dragomir: Eu aș vrea, Gabi, să povestești aici și ce îmi spuneai mie înainte de emisiune legat de pielea gâtului, cum ne poate ajuta. Că după patru luni ai observat efectul pe toată pielea ta.

Dr. Gabriela Man: Spuneam să nu așteptați un rezultat foarte rapid pentru că, practic, ce face:  începe să restarteze organismul. Și încep procesele de regenerare celulară, de reconstrucție peste tot, așa că nu putem să vedem aceste lucruri într-o săptămână. N-ai realmente cum! După primele trei săptămâni vezi primele semne: vezi o față mai luminoasă. La mine, ce am observat cinstit și m-am bucurat foarte mult, porii mult mai mici, fața mult mai fină. Eu am avut întotdeauna o problemă cu porii. Cu vârsta, dacă ai pori deschiși, se accentuează.

Simona Dragomir: Cu Beauty Help ai reușit să rezolvi!

Dr. Gabriela Man: Nici ca fată nu am avut ten așa frumos. Serios vorbesc! Le-am și scris atunci. Nu luasem încă legătura cu ei și le-am scris. Așa am ajuns eu la conferință. Nu a fost invers, să mă caute ei pe mine.

Simona Dragomir: Ai fost cucerită de produs.

Dr. Gabriela Man: Iar ulterior, când am ajuns la a treia cutie am observat pielea foarte fină pe corp.

Simona Dragomir: Deci și pe picioare, pe decolteu.

Dr. Gabriela Man: Peste tot. Mi-a plăcut foarte mult și atunci am hotărât eu să merg până la 4 luni.

Simona Dragomir: Uite, Adina tot revine și ne spune că aplică sfaturile doamnei doctor Gabriela Man și rețetele culinare și folosește și făina ta, Slăbeşti Mâncând. Marian revine și ne scrie: „O prietenă a luat Beauty Help și a ajutat la Helicobacter Pylori. Este posibil? Se simte mai bine acum“.

Dr. Gabriela Man: Încerc să mă gândesc la mecanism. Nu știu. Să mai vedem o dată îngredientele!

Simona Dragomir: Colagen, acid hialuronic, nutriceramide, coenzima Q10, vitaminele C și E, astaxantină, resveratrol, MSM.

Dr. Gabriela Man: O să mă gândesc. Nu văd în momentul acesta o legătură directă, dar dacă prietena spune, e posibil. Nu înseamnă că nu există, nu văd eu în momentul acesta legătura directă.

Simona Dragomir: Ne întreabă Mona Cristina de unde poate achiziționa Beauty Help?

Dr. Gabriela Man: Eu l-am luat online atunci.

Simona Dragomir: Exact! Online pe www.zenyth.ro.

Dr. Gabriela Man: Îl cumpărasem și te-am sunat. Mai știi?

Simona Dragomir: Da.

Dr. Gabriela Man: Și eu am zis: „Simona, am găsit ceva bun!”.

Simona Dragomir: Și eu am zis: „Hai să te pun în legătură directă cu producătorii și să îl iei direct de la sursă”. Dar și tu tot de pe site îl luasei. Deci, de pe zenyth.ro, Zenyth scris cu „Y”. Și pentru cei interesați știu sigur că există o promoție, acum de Valentine’s Day, de Ziua Îndrăgostiților, puteți surprinde cu un altfel de cadou pentru ea sau pentru el.

Dr. Gabriela Man: Mie, personal, mi-ar plăcea să mi se facă un cadou de Ziua Îndrăgostiților, cura pe 6 luni. 9 cutii.

Simona Dragomir: Nici nu vrei mult, Gabi!

Dr. Gabriela Man: Nu merit?

Simona Dragomir: Ba da! Tot ce îți dorești meriți și să-ți ajute Dumnezeu să îți fie bine! Deci, spuneam dragele mele, dragii mei, că de Valentine’s, acum este promoție: găsiți Beauty Help la 119 lei în loc de 160 lei.

Dr. Gabriela Man: E foarte bun prețul! Cu transportul inclus?

Simona Dragomir: Inclus, da.

Dr. Gabriela Man: Perfect! E bun prețul! Foarte bun!

Simona Dragomir: Este promoție și zic să profităm de ea!

Dr. Gabriela Man: Tocmai! Îl ia mai ieftin!

Simona Dragomir: Deci, tu nu vrei doar un borcan, vrei cura pe 6 luni? Să nu dai idei și altor femei, Gabi! Sau, de ce nu?

Dr. Gabriela Man: De rezultate mă gândesc că ne bucurăm împreună.

Simona Dragomir: Corect! Împreună cu partenerii noștri. Cred că ar mai fi multe de povestit, dar ne mai întâlnim și data viitoare.

Dr. Gabriela Man: Cu drag!

Simona Dragomir: Sau vrei să mai povestim? Ți-am citit dezamăgirea, acum, că ne oprim, dar eu zic că este suficient pentru astăzi.

Dr. Gabriela Man: Nu, dar întotdeauna când ne întâlnim trece timpul prea repede. Vorbesc serios! Știi că avem probleme și cu înregistrările când mai facem pentru radio?

Simona Dragomir: Și la radio, și în Antenă când aveam emisiunile în direct. Eu mă bucur, Gabi, că ești o prezență extraordinară! Este foarte tonică, veselă, naturală doamna doctor și abia aștept să ne revedem, aici, la Ziarul de Sănătate. Astăzi am vorbit despre frumusețe prin nutriție cu doamna doctor Gabriela Man. Felicitări celor care ne-au scris, au trimis întrebări! Spuneam că 2 întrebări vor fi premiate, cele două borcane cu Beauty Help vor ajunge după emisie la voi.

Dr. Gabriela Man: Mai avem timp 1 minut? Deci așa arată și asta este doza!

Simona Dragomir: Și poate că ar fi bine să spunem și cum se ia pentru că m-a mai întrebat cineva dacă e cremă. Nu e cremă!

Dr. Gabriela Man: Ce bun e!

Simona Dragomir: Ție îți place și gol?

Dr. Gabriela Man: E de căpșuni! Asta este doza zilnică. O luam dimineața, pe stomacul gol, fie cu un pic de apă, fie cu iaurt!

Simona Dragomir: Dar și cu apă este foarte bun!

Dr. Gabriela Man: Încă o observație! De ce pe stomacul gol? Întotdeauna când luați suplimente, vitamine, antioxidanți, se absorb mult mai bine pe stomacul gol. Și BioGreens pe care îl recomand pentru detoxifiere pacienților mei care intră pe curele de slăbire, le spun la fel, dimineața pe stomacul gol. Ca să fie bine absorbite și să își facă la maximum, la 100% efectul.

Simona Dragomir: Eu zic să profităm! Doamna doctor ne-a povestit din secretele dânsei și, de fapt, nu sunt doar secrete pentru că la cabinet, la terapiile și dietele pe care le prescrii pacienților tăi, povestești aceste lucruri. Eu îți mulțumesc din suflet că astăzi ai fost aici, cu noi, la Ziarul de Sănătate live și te așteptăm să revii, Gabi, pentru că avem multe de povestit.

Dr. Gabriela Man: Cu toată dragostea!

Simona Dragomir: Să ai un Valentine’s frumos!

Dr. Gabriela Man: Mulțumesc, la fel!

Simona Dragomir: Să ai o primăvară minunată și să ne revedem sănătoase, voioase, să primești aceleași mesaje: „ce bine arată doamna doctor!“.

Dr. Gabriela Man: Și peste 50 de ani!

Simona Dragomir: Exact! Să fim în aceeași formulă și să putem să facem emisiuni de sănătate! Dragii mei, noi vă așteptăm pe pagina noastră aici, la Ziarul de Sănătate. Avem multe să vă povestim. Rămâneți sănătoși, frumoși, voioși și aveți grijă de voi! Pe curând!

Dr. Gabriela Man: Pe curând!

Etichete articol:
beauty helpcolagendr. Gabriela ManfrumusețeNutrițievideovitamina C
Articolul anterior
Istoria Sfântului Valentin
Articolul următor
Tu știi ce semnale de alarmă dă tiroida?
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
FrumusețeTrăiește sănătos cu SimonaVideo