Interviuri, Luana Show

Cum să-ți alegi cățelul pentru a nu regreta mai târziu? – VIDEO

Autor:

Câinele este cel mai bun prieten al omului, dar pentru a ne putea bucura de adevărata valoare a unui astfel de suflet, trebuie să ne asigurăm că îi putem oferi condițiile de care are nevoie.

Vezi toate articolele despre:
cățelcopiiveterinar

Despre cum ne alegem cățelul pentru a fi siguri că suntem în siguranță și noi, și el, aflăm de la invitatul Luanei din această ediție, dr. Ionuț Gârjoabă, medic chirurg veterinar.

Este adevărat că un câine are o importanță deosebită pentru om, în sensul că ne ajută să ne revenim din punct de vedere psihic și nu numai. Persoanele care trec prin depresie pot depăși mult mai ușor problema dacă au un câine. Cățelul reprezintă un adjuvant important în parcurgerea unei asemenea afecțiuni psihice, dar sunt foarte importante rasa și compatibilitatea animalului cu stăpânul său.

Atunci când alegem o rasă de câine, nu trebuie să ținem cont de ce ne place sau ce am văzut prin reviste, ci mai ales, să ne asigurăm că avem capacitatea de a ajuta acel câine să-și desfășoare viața într-un mediu  adecvat și foarte important este să alegem rasa în funcție de mediul în care va locui.

Un Ciobănesc german este foarte atașat de stăpânul lui, un Golden Retriever are o relație foarte specială cu copiii sau cu persoanele cu dizabilități, însă, înainte de a alege un astfel de câine pentru a oferi și a primi afecțiune, trebuie să luăm în calcul faptul că acești căței au nevoie de mult spațiu să alerge și nu pot trăi normal într-un apartament. De aceea, în momentul achiziției unui cățel, este recomandat să cerem sfatul unui medic veterinar care ne poate oferi informații pentru a ști la ce să ne așteptăm de la câinele respectiv.

În momentul în care ne luăm un câine trebuie să ne asumăm că rasa respectivă poate dezvolta anumite afecțiuni, că intervin sentimentele și că nu-l putem abandona doar pentru că ne-am hotărât că nu ne mai place sau că e prea greu de îngrijit.

Cum alegem medicul potrivit pentru cățel și cum îl ferim de boli?

În momentul în care stăpânul ajunge la veterinar cu cățelul său care are o problemă, medicul va ști imediat dacă problema se încadrează în competența lui sau nu și va recomanda medicul specialist care poate rezolva respectiva situație. Rasele care sunt cel mai puțin predispuse la a dezvolta afecțiuni sunt cele comune care, de obicei, au un sistem imunitar puternic, comparativ cu alte rase. Câinii ciobănești sunt de asemenea destul de rezistenți și mai puțin predispuși la a dezvolta diferite afecțiuni. Alimentația este și ea foarte importantă pentru viața câinelui tău. Trebuie să fie potrivită atât calitativ, cât și cantitativ.

Întreaga emisiune o puteți urmări accesând link-ul aflat la începutul acestui articol.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
cățelcopiiveterinar
Articolul anterior
Repetiție la moarte… din spatele gratiilor – VIDEO
Articolul următor
Cititul slăbește, sportul nu! – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
InterviuriLuana Show