Luana Show, Nutriție, Video

Cititul slăbește, sportul nu! – VIDEO

Autor:

Ți s-a întâmplat vreodată să mergi la sală sau să faci sport intens, iar când ai ajuns la greutatea pe care ți-o doreai, să te îngrași la loc într-o săptămână?

Vezi toate articolele despre:
alimentațiedietăNutrițieslăbiresportvideo

Cu toate că este greu de recunoscut, cu toții ne-am confruntat cel puțin o dată cu efectul yo-yo. Lucru care nu s-a întâmplat din cauza sportului sau a dietei pe care am ținut-o în acea perioadă, ci din cauza faptului că nu am respectat un aspect de bază: menținerea. Dar, până să ajungem să ne menținem, avem nevoie să implementăm niște reguli de bază care nu doar să fie respectate o vreme, ci să devină parte din stilul nostru de viață.

Valentin Bunea, fondator Body Engineering, a venit la Hello Sănătate TV pentru a povesti mai multe despre ce înseamnă educația alimentară și cum putem să devenim cea mai bună versiune a noastră, alături de gazda emisiunii, Luana.

Cititul slăbește?

Într-adevăr, cititul slăbește, cu condiția ca ceea ce citim să fie conținut calitativ. Inginer de profesie, Valentin Bunea spune că viața lui s-a schimbat în momentul în care a conștientizat că, deși corpul are capacitatea de a da jos 20 de kilograme în fiecare an, lucrurile ar fi putut să devină și mai bune. Nu este niciun secret cum reușește în prezent să se mențină, pentru că își ține publicul în priză cu ajutorul postărilor pe care le publică pe pagina personală, unde oferă informație de calitate despre alimentație, sport și stil de viață sănătos. Și, datorită faptului că foarte multe persoane au mărturisit că au reușit să slăbească citind postările și documentându-se, putem spune cu adevărat că cititul slăbește.

Totuși, există un numitor comun în tot acest proces de slăbire: menținerea, mânată bineînțeles de rigurozitate. Mai exact, este cu adevărat nevoie, dacă vrem să slăbim, să excludem pâinea, zahărul, sucurile și toate alimentele „periculoase” și care se depun repede, secretul fiind acela ca, în momentul în care ajungem la greutatea dorită, să nu ne întoarcem la vechile obiceiuri.

De ce nu sportul este cel care ne ajută să slăbim?

Foarte multe persoane consideră că sportul slăbește. În realitate, cei care încep să facă sport pentru a arăta așa cum își doresc, acordă o atenție sporită și alimentelor pe care le consumă. Așadar, există un echilibru între cele două, alimentația fiind completată de mișcarea fizică, împreună stimulând pierderea în greutate. Acest lucru este prezentat de Valentin Bunea prin intermediul postărilor de pe pagina de Facebook, unde prezintă într-un mod amical și ușor de înțeles ce înseamnă să îți înveți corpul să se abțină de la mâncare de tip fast food, de exemplu, față de consumul acelor alimente și efortul foarte mare pe care trebuie să îl depunem pentru a le elimina. Potrivit lui Valentin, un antrenament de 45 minute de ridicat greutăți plus 45 minute de pedalat relativ intens = 100 g de junk food eliminat. Așadar, nu ar fi mai eficient, ca să nu mai spunem sănătos, să începem să renunțăm la mâncarea care ne îngrașă și, astfel, să ne menținem greutatea la o valoare constantă?

Pentru mai multe informații despre subiectul emisiunii, vă invităm să accesați întregul material video, aflat la începutul acestui articol.

Veți putea afla:

  • Cum adică cititul slăbește, sportul nu?
  • Cum și-a dat seama Valentin Bunea care este cea mai bună metodă de a-și menține greutatea?
  • 500 ml de fresh = 50 g de zahăr = 12 lingurițe de zahăr? Cât de mult ignorăm că și fructele conțin mult zahăr și cum de continuăm să le consumăm în cantități mari?
  • Ce reprezintă grăsimea pe care o avem în corp?
  • Care este principala cauză pentru care ne îngrășăm?
  • Un antrenament de 45 minute ridicat greutăți plus 45 minute de pedalat relativ intens = 100 g de junk food eliminat. De ce nu este eficient doar să facem sport, ci și să avem grijă la ce mâncăm?
  • Cum facem să nu mai mâncăm „prostii”?

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
alimentațiedietăNutrițieslăbiresportvideo
Articolul anterior
Afecțiunile date de sângerările dintre menstruații – VIDEO
Articolul următor
De la tristețe la bună dispoziție cu TMS – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Luana ShowNutrițieVideo