Sănătate, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Afecțiunile date de sângerările dintre menstruații – VIDEO

Autor:

Există mai multe tipuri de sângerări vaginale anormale: metroragia sau sângerările dintre menstruații, menoragia sau hipermenoreea, care înseamnă o menstruație abundentă, și menometroragia, care reprezintă combinația dintre primele două.

Vezi toate articolele despre:
black cohoshciclu menstrualfemeiemenstruațievideo

În cazul metroragiei, vorbim despre o sângerare uterină care, de cele mai multe ori, este absolut inofensivă, dar în alte cazuri poate avea consecințe serioase asupra sănătății. Ce se întâmplă mai exact în timpul menstruației? Este vorba despre eliminarea mucoasei endometriale, adică stratul de țesut cu sânge care se formează lunar și care facilitează condițiile necesare unei posibile sarcini. Există și posibilitatea în care mucoasa fie este mai groasă, fie suferă anumite dereglări, ceea ce determină această sângerare în afara ciclului menstrual.

Ne-a povestit mai multe despre acest subiect invitata Simonei Dragomir la Hello Sănătate TV, dr. Gianina Brașoveanu, medic primar obstetrică-ginecologie, cu supraspecializare în reproducere umană asistată.

Ce înseamnă o menstruație normală?

Putem spune că o menstruație este normală atunci când vine într-un interval de 25, până la 35 de zile. Ziua 1 este considerată a fi prima zi de menstră, în funcție de aceasta calculându-se întreaga perioadă. Totuși, în cazul în care uneori mai apar întârzieri sau menstruația vine mai devreme, nu reprezintă motiv de îngrijorare, atât timp cât acest lucru nu se întâmplă în mod constant.

Sângerările dintre menstruații nu marchează întotdeauna ceva grav

Odată cu apariția primei menstruații, este greu să ne gândim că lucrurile vor fi întotdeauna așa cum ne dorim. Există anumite situații în care apar sângerări anormale, acestea fiind provocate de cauze organice, dintre care amintim:

  • Polipii
  • Tumorile benigne: fibroame cu diferite localizări (nu sunt cancere)/maligne (pot ascunde cancer de col uterin, de endometru)

Una dintre cele mai serioase și mai grave cauze funcționale ale sângerărilor anormale este dată de stres, care a devenit, din păcate, o normalitate. În acest caz, nu vorbim doar despre schimbările care apar în viața femeilor mature, ci și în cazul fetelor care experimentează diverse trăiri cărora nu reușesc să le facă față. Vorbim aici despre teste, examene importante, trecerea din clasa a patra în clasa a cincea, apoi examenul de capacitate, examenul de bacalaureat, sesiunea la facultate etc., toate acestea determinând dereglări hormonale. Așadar, indiferent dacă este vorba despre un stres negativ sau pozitiv, precum plecarea într-o vacanță, ne putem confrunta cu sângerări între menstruații. În acest caz, este foarte important să monitorizăm și să fim conștiente dacă sângerarea a apărut într-un astfel de context, în caz contrar putând fi vorba despre un lucru mai serios.

Ce ar trebui să luăm în considerare când vine vorba despre menstruație?

Cu toate că foarte multe adolescente consideră o normalitate cantitatea mare de sânge pe care îl elimină lunar, acest lucru nu este întotdeauna adevărat. Este foarte important să monitorizăm fluxul menstruației, chiar dacă ne confruntăm de mult timp cu acest lucru și nu îl mai considerăm a fi o corvoadă. În plus, vom putea observa că odată cu menstruația abundentă, apar și simptome, precum: stări de oboseală, de apatie, lipsa forței, acestea fiind prevestitoare și pentru anemie.

De ce nu se începe direct cu tratament cu hormoni?

Atunci când vorbim despre sângerările dintre menstruații, în momentul în care este clar că vorbim de cauze funcționale, doamna dr. Brașoveanu spune că nu este neapărat nevoie să se înceapă cu tratamente pe bază de hormoni. În schimb, pot fi administrate suplimente care sunt mult mai blânde și care pot să întărească mucoasa. Vorbim despre:

Pentru mai multe informații despre sângerările dintre menstruații, vă invităm să urmăriți întreaga emisiune, aflată la începutul acestui articol. Veți putea afla:

  • De ce unele femei se confruntă cu sângerări între menstruații?
  • Care sunt cauzele metroragiei?
  • Ce pot ascunde aceste sângerări?
  • Ce categorie de femei este mai predispusă la a avea metroragie?
  • Care sunt factorii de risc pentru apariția metroragiei?
  • Care sunt semnele care ne pot anunța că este vorba despre metroragie și nu despre o excepție?
  • Către ce poate conduce o metroragie care nu este monitorizată?
  • Care sunt metodele de tratament pentru metroragie?

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
black cohoshciclu menstrualfemeiemenstruațievideo
Articolul anterior
De ce tot mai mulți copii au probleme de postură? – VIDEO
Articolul următor
Cititul slăbește, sportul nu! – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateTrăiește sănătos cu SimonaVideo