Luana Show, Sănătate, Video

Dezvoltarea copiilor, în primii ani de viață

Autor:

Mulți părinți, în primii ani de viață ai copiilor, apelează la medici, adresându-le întrebarea care îi macină tot mai mult și anume „Cum îi cresc imunitatea copilului?”.

Vezi toate articolele despre:
copiifebrăimunitatevideo

În această emisiune, domnul Dr. Sorin Dan Cadar, medic primar ORL, specialist homeopatie, invitatul Luanei, aduce în discuție acea perioadă care îi alarmează pe părinți, adică modul în care ar trebui să aibă grijă de copiii lor în primii ani de viață.

Cum protejăm imunitatea copiilor?

Pe de-o parte, un aspect pe care părinții ar trebui să îl cunoască este acela că imunitatea nu se găsește în corp sub formă de lichid, motiv pentru care nu înseamnă că dacă luăm mai multe medicamente pentru imunitate, nivelul acesteia va crește. Încă de când se află în burta mamei, așa cum aceasta are sistem imunitar, la fel și bebelușul, în prima lună de la naștere, va avea sistem imunitar, însă este vorba despre unul de împrumut. De aceea, va avea nevoie să își dezvolte propriul sistem imunitar, aspect ce poate dura până la vârsta de 12 ani. În acest mod, cu toate că majoritatea părinților se alarmează atunci când bebelușul face febră, de fapt, acesta este un lucru bun, deoarece organismul produce anticorpi și de aceea, fiecare experiență de acest gen va întări sistemul imunitar și va contribui la apărarea corpului, pe tot parcursul vieții.

Părinți prea grijulii sau nu?

Pe de altă parte, tot referitor la febră și la bolile care pot apărea în primii ani de viață, trebuie amintit faptul că un echilibru între ignoranță și grija prea mare este necesar pentru sănătatea oricărui copil. Astfel, în cazul febrei, organismul trebuie susținut cu ceaiuri calde, cu frecții sau cu aer proaspăt, de afară, pentru ca la rândul lui să poată ajuta sistemul imunitar. Acest lucru se face până la temperatura de 38,5 grade Celsius. În momentul în care temperatura corpului depășește această valoare, corpul poate fi ajutat cu medicamente antitermice.

Urmărind întreaga emisiune veți putea afla:

  • Cum ne ajută homeopatia în tratarea copiilor?
  • Când și de la ce vârstă putem trata homeopatic un copil?
  • Cât de importantă este conduita părinților cu privire la sănătate?
  • Cum își exprimă copilul simptomele care să ne ridice un semn de întrebare?

Urmăriți întregul material video de la începutul acestui articol și aflați cele mai frecvente greșeli pe care le fac părinții în primii ani de viață ai copiilor.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
copiifebrăimunitatevideo
Articolul anterior
Ce putem „recupera” în acest an?
Articolul următor
Patologia tiroidiană, cea mai frecventă afecțiune endocrină
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Luana ShowSănătateVideo