Luana Show, Psihologie, Video

Lipsa de respect a copiilor în familie – VIDEO

Autor:

Copilul tău țipă, răspunde urât, nu vrea să facă anumite lucruri sau minte? Te-ai întrebat vreodată ce se ascunde în spatele unui copil „rău“?

Vezi toate articolele despre:
copiifamilieoana morarurespectvideo

Oana Moraru, consilier educațional, invitata Luanei din această emisiune, vine să ne explice de ce după o anumită vârstă, copiii încep să nu mai asculte de părinți, care este cauza din punct de vedere emoțional și cum pot acționa părinții pentru a-și ajuta copiii.

Tehnologia – o barieră către transmiterea liberă a sentimentelor

Din neputința de a a fi mai înțelegători sau din incapacitatea de a mai avea răbdare, unii părinți apelează la metode precum tabletă sau telefon mobil, fie pentru a hrăni copiii cât timp ei sunt ocupați sau pentru a-i face să „fie cuminți”, cât timp aceștia au treabă și nu se pot ocupa de ei. Pe lângă faptul că pe moment lucrurile par a fi rezolvate, pe termen lung, se produce o ruptură în relația părinte-copil. În acest mod, copilul ajunge să se simtă neînțeles, nevăzut, spre disperarea părintelui care dă vina pe „noile generații“ sau pe influența colegilor de la școală.

În realitate, toată această lipsă de respect ascunde o suferință interioară, un sentiment puternic al copilului, prin care vrea să transmită că nu este văzut, nu este apreciat, nu este iubit la nivelul la care are nevoie. Din acest motiv, intervine fenomenul de acting out, adică se poartă în afara regulilor, fie că vorbește urât, pleacă de acasă, lovește părinții, îi scuipă sau îi jignește.

Eu sunt mare, tu ești mic, deci trebuie să mă respecți

O mentalitate despre care putem spune că a fost transmisă din generație în generație, principiul „eu sunt părintele, trebuie să asculți de mine, pentru că sunt mare și știu mai bine”, încă își face loc în educarea copiilor din România. Însă trebuie să fim conștienți de faptul că vremurile s-au schimbat, iar educația cu bătaia sau cu autoritatea excesivă nu își mai are locul, pentru că respectul și încrederea au nevoie să se construiască între copil și părinte, elev și profesor etc.

În același timp, o altă lacună a sistemului de învățământ de la noi din țară are legătură directă cu faptul că problemele nu sunt comunicate de către părinți atunci când se află în stare incipientă, iar acestea ajung să se adâncească. De aceea, profesorii și părinții ar trebui să facă o echipă prin care să monitorizeze elevii, ascultându-le în același timp nevoile, problemele și nemulțumirile.

Urmărind întreaga emisiune, veți putea afla:

  • De ce apare lipsa de respect în rândul copiilor?
  • Ce semnifică atitudinea de nepăsare, tendința de a comenta și de a nu se supune regulilor sau chiar acțiuni precum agresivitate și fuga de acasă?
  • De ce unii copii adoptă rolul de „bufon al clasei”? Ce vor să transmită prin această atitudine?
  • Este statutul de părinte sau de profesor o condiție suficientă pentru supunerea copiilor?
  • Cât de importante sunt discuțiile atunci când intervin probleme în relația părinte-copil și profesor-elev?

Oana Moraru prezintă în cadrul emisiunii și alte aspecte ce țin de acest mod de exprimare al copiilor, prin lipsa de respect, împreună cu soluțiile și metodele pe care părinții sunt recomandați să le aplice. Vă invităm, astfel, să accesați întregul material video, aflat la începutul acestui articol.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
copiifamilieoana morarurespectvideo
Articolul anterior
Kinetoterapia în hernia de disc cervicală sau lombară – VIDEO
Articolul următor
Cum e să fii părinte de copil cu alergii? – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Luana ShowPsihologieVideo