Sănătate, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Cum e să fii părinte de copil cu alergii? – VIDEO

Autor:

Ce înseamnă să trăiești viața de mamă prin ochii unui copil cu alergii alimentare și al unuia fără alergii alimentare? Cum depășești teama că și simplul miros al unui aliment interzis îi poate face rău copilului?

Vezi toate articolele despre:
alergenialergiidietăintoleranțeNutrițievideo

Elena Vîrlan este invitata Simonei Dragomir din această emisiune. Aceasta a venit la Hello Sănătate TV, din aceeași dorință cu care și-a creat blogul personal, pentru a ajuta mamele aflate la început de drum, dar și pe cele care se confruntă de mult timp cu alergiile alimentare ale copiilor și sunt în căutare de ajutor.

De ce apar alergiile şi ce înseamnă să fii un copil care se confruntă cu aşa ceva?

Motivele pentru care apar alergiile diferă de la persoană la persoană şi pot fi din diverse cauze, în special emoționale. Este clar că vorbim și despre cauze genetice, însă trebuie ținut cont că fiecare este unic, deci abordarea trebuie făcută personalizat, pentru a se ajunge la declanșatorul acestei probleme.

Cu toate că un copil cu alergii alimentare duce o viață specială din unele puncte de vedere, susținerea permanentă a părinților este esențială. La grădiniță, la școală sau chiar în parc, apar cele mai mari „ispite”, mai ales atunci când ceilalți copii au în pachețel un sandviș sau ciocolată, iar copilul alergic nu tolerează astfel de alimente. Nu este ușor, iar frustrarea își spune de multe ori cuvântul, atât pentru copil, cât și pentru părintele care se simte neputincios, însă Elena Vîrlan a venit cu o soluție pentru fiica ei.

Dieta de rotație

Un copil cu alergii alimentare înseamnă o responsabilitate enormă. De aceea, încă de la primele semne că Ileana nu poate tolera anumite alimente, Elena și-a propus să monitorizeze și să noteze toate informațiile aflate, într-un blog. Toate informațiile sunt citite și testate de Elena, de la alergii și intoleranțe, până la rețete fără alergeni și terapii și tratamente.

Anul acesta, Elena Vîrlan s-a alăturat Asociației Române de Educație în Alergii, iar împreună cu dr. Adriana Nicolae, medic primar alergologie și imunologie clinică, și cu alte mame curajoase au produs o culegere de rețete, sub denumirea de Acrobații culinare ale mamelor curajoase în lupta cu alergiile alimentare.

Dacă doriți să aflați mai multe despre informații și rețete de pe blogul Elenei Vîrlan, o puteți face accesând următorul link: https://www.dietaderotatie.ro/, iar dacă sunteți în căutare de și mai multe idei de rețete fără alergeni, vă invităm să descărcați gratuit culegerea de rețete: https://www.educatie-alergii.ro/acrobatii-culinare/.

Ce puteți afla dacă urmăriți întreaga emisiune?

  • Care a fost momentul în care Elena Vîrlan și-a dat seama că fiica ei este alergică?
  • Cum a reacționat? Ce fel de tratament a abordat?
  • Cum te schimbă vestea că propriul copil este alergic?
  • Cum se transformă viața într-un astfel de context?
  • Cum trebuie să răspundă familia la nevoile copilului? Cât de mult contează implicarea fiecărui membru și nu doar a mamei?
  • Cum este privită o astfel de alimentație de către copil? Ce facem dacă cel mic poftește la alimente interzise?

Dacă doriți să aflați mai multe informații, vă invităm să accesați link-ul aflat la începutul acestui articol.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
alergenialergiidietăintoleranțeNutrițievideo
Articolul anterior
Lipsa de respect a copiilor în familie – VIDEO
Articolul următor
Dureri de oase în sezonul rece – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateTrăiește sănătos cu SimonaVideo