Medicină funcțională, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Cum știi dacă suferi de o boală autoimună?

Autor:

Peste 8% din populația Europei suferă de o boală autoimună. Din cauza unei inflamații sistemice, corpul nu reușește să deosebească celulele sănătoase de cele ale intrusului și atacă tot ce prinde, făcând ravagii în organism.

Vezi toate articolele despre:
boli autoimunediabetlupuspsoriazisscleroză multiplătiroidita Hashimotovideo

Bun găsit! Astăzi vreau să vă vorbesc despre bolile autoimune și despre cum ne dăm seama dacă suferim de o astfel de boală.

Bolile autoimune afectează peste 60 de milioane de persoane doar la nivel european, adică peste 8% din populația Europei. Din păcate, multe alte persoane trăiesc cu boli autoimune nediagnosticate, ce evoluează în probleme mai grave, rezistente la terapii. Afecțiunile autoimune cele mai întâlnite sunt artrita reumatoidă, tiroidita Hashimoto, scleroza multiplă, diabetul de tip 1, lupus și psoriazis.

Bolile autoimune au la bază un răspuns imun cauzat de inflamația sistemică, ce determină organismul să-și atace propriile celule. Corpul lucrează din greu pentru a se apăra împotriva unei infecții, a unui alergen sau a unei toxine, dar nu reușește să facă diferența între celulele sănătoase și cele ale intrusului, și le atacă pe toate, făcând ravagii în organism.

Cum ne dăm seama dacă suferim de o boală autoimună? Ne ascultăm corpul! Durerile articulare și musculare, tremurul, pierderea în greutate, insomnia, netolerarea căldurii și bătăile rapide ale inimii pot fi semnele unei boli autoimune. Dacă avem erupții cutanate recurente sau urticarie, sensibilitate la soare, erupții cutanate în formă de fluture pe nas și obraji, ar trebui să ne adresăm unui medic. La fel și dacă suferim de dificultăți de atenție și concentrare, dacă avem o senzație continuă de oboseală, dacă luăm inexplicabil în greutate, nu tolerăm frigul sau ne amorțesc mâinile și picioarele. Anumite boli autoimune se pot manifesta și prin căderea sau albirea părului, prin dureri abdominale, sângerări sau mucus în scaun, diaree, ulcerații la nivelul gurii, piele uscata, cheaguri de sânge sau avorturi spontane.

Dacă aveți una sau o combinație dintre aceste simptome este foarte posibil să suferiți de o boală autoimună. Nu stați pe gânduri și prezentați-vă la medic pentru un diagnostic precis și pentru a putea indentifica și trata cauza ce a dus la instalarea bolii!

Să ne revedem sănătoși! Pe curând!

Etichete articol:
boli autoimunediabetlupuspsoriazisscleroză multiplătiroidita Hashimotovideo
Articolul anterior
Sunt nitrații și nitriții un pericol pentru sănătate?
Articolul următor
Câinele de companie, un membru al familiei cu drepturi depline
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Medicină funcționalăTrăiește sănătos cu SimonaVideo