Nutriție

Cacao contra declinului cognitiv

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: < 1 minut
Vezi toate articolele despre:
cacaomemorie

Consumul zilnic de cacao ar putea fi încetini declinul cognitiv la persoanele în vârstă, arată cercetări recente ale căror rezultate au fost publicate în revista de specialitate Neurology. Un studiu în care au fost incluse 60 de persoane care nu sufereau de demenţă a arătat că două ceşti de cacao pe zi îmbunătăţeşte fluxul sanguin la nivelul creierului la persoanele cu probleme de acest gen. Pe lângă îmbunătăţirea fluxului sanguin, la aceste persoane s-a observat şi ameliorarea memoriei.

Testele cu ultrasunete au arătat că la începutul studiului 17 dintre aceştia aveau un flux sanguin redus la nivelul creierului.

Participanţii la studiu, cu vârsta medie de 73 de ani, au fost împărţiţi în două grupe. Unii au consumat două ceşti de cacao cu un conţinut ridicat de flavonoizi, ceilalţi aceeaşi cantitate de cacao cu un conţinut redus de flavonoizi. Acest lucru nu a modificat în nici un fel rezultatele. Indiferent de tipul de băutură, la 88% dintre cei cu probleme de vascularizare la nivelul creierului s-a observat o îmbunătăţire a fluxului sanguin şi a rezultatelor testelor cognitive, comparativ cu 37% dintre cei care nu aveau probleme de flux sanguin la începutul studiului.

Fluxul sanguin deficitar este un risc major pentru apariţia demenţei.

Etichete articol:
cacaomemorie
Articolul anterior
Top 5 fructe ideale pentru luna august
Articolul următor
Fructe şi legume pe reţetă

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Nutriție

Te-ar putea interesa și: